Pages

Monday, October 5, 2009

LANSAREA LUI OPRESCU. Discursul integral. TEXT si VIDEO

Doamnelor si domnilor,

20 de ani de tranzitie mincinoasa care au venit dupa 45 de ani de comunism se opresc aici !!!

Romania este pe un drum gresit!
Sunt doctor iar lumea asteapta de la un doctor diagnostice. Diagnosticul este clar pentru toti: Romania este pe un drum gresit! Romania este prost condusa! Tara este obosita, divizata, dominata de conflict si de ura. Speriata de crizele care vin peste ea, ingenuncheata de politicieni si saracita de politica lor. Practic, Romania este o tara blocata institutional, politic si economic.
Dezorientarea este acuta.
Vedem cu totii ca populatia este derutata, puterea de cumparare a leului scade, oamenii sunt dominati de grija zilei de maine, speranta de a trai mai bine si mai sigur este din ce in ce mai departe. Dezorientarea si lipsa de perspective a oamenilor este acuta. Avem o societate dezbinata in care unii, foarte putini, si din pacate mereu acceasi isi permit orice, iar ceilalti, cei multi – care-si duc cu greu existenta – traiesc umiliti si tristi cu frica zilei de maine. Au fost atat de multe lucruri in neregula in acesti ultimi 20 de ani incit este greu si inutil acum sa le mai amintim inca o data.
Oamenii politici au esuat.
De ce s-a ajuns aici? Pentru ca oamenii politici din tara asta au esuat! Din ’89 si pana in 2009. Anul acesta am fost adusi in aceasta situatie de doi oameni care au calcat in picioare dorintele celor care i-au votat. S-au inhaitat si au combinat un guvern care a fost avortat saptamana trecuta. Mai intai s-au luptat vreo 6 luni pe ministere, posturi si bani. Dupa 6 luni au inceput sa isi dea seama cit de corupti sunt ministrii celorlalti. Si in final, au transformat batalia lor pe cascaval in problema noastra a tuturor.
Pentru ei, nu existati!
Din pacate in toata aceasta disputa a lor nu a fost si nu este vorba despre oameni. Nu este vorba despre dumneavoastra. Dumneavoastra, dragi romani, nu existati in aceasta ecuatie.
Sunteti profesori care munciti pentru copiii nostri - sa-i formati ca oameni? Pentru ei, nu existati! Sunteti muncitori in combinate la Galati, Mures, Hunedoara, Iasi, Resita si Baia Mare? Pentru ei, nu existati! Sunteti agricultori care asteptati subventii si sprijin? Pentru ei, nu existati! Sunteti pensionari si nu aveti banii pentru medicamente? Pentru ei, nu existati! Sunteti doctori care incercati sa va faceti meseria si nu aveti cu ce? Nu puteti! Pentru ei, nu existati! Sunteti tineri, vreti un viitor in Romania? Nu puteti! Pentru ei, nu existati!
Pentru ei, nu existati! Existati insa pentru mine!
Asa nu mai merge!
Va spun din suflet ca asa nu se mai poate! Nu mai merge! Eu, ca om , ca tata, ca bunic, ca medic, ca primar, ca politician, nu mai pot!
Am vazut cum politica noastra a cunoscut cand agonie, cand extaz, cand voturi de sprijin, cand voturi de respingere. Acum insa, vad pentru prima data, un lucru nou: oamenii se tem sa mai intre in joc. Sau sunt scarbiti? Tot mai multi nu se mai simt nici de stanga, nici de dreapta. Nu-i mai convinge nimeni si nimic.
Independent. Asa am reusit intotdeauna.
Liderii partidelor politice traiesc in lumea lor. Departe de viata reala, departe de ceea ce conteaza cu adevarat pentru oamenii pe care ar trebui sa-i reprezinte. Mai mult chiar, isi inseala sustinatorii si membrii propriului partid!
Eu am plecat dintr-un partid politic pentru ca am simtit ca numai ca independent imi pot face bine munca. Asa am reusit intotdeauna. Ca director de spital, ca primar, am reusit sa ma inteleg cu toata lumea fara a face politica.
Si ca mine sunt multi printre noi. Ne cream iluzia ca putem trece peste haosul, scandalurile , coruptia, minciunile si furturile liderilor politici. Avem o meserie pe care o facem cu pasiune, ne inconjuram de oameni buni. Incercam sa curatam mizeria din jur. Cream mici insule de normalitate. Dar nu-i de-ajuns…. Nu-i de ajuns ca numai unii dintre noi sa ne facem bine munca. Nu e de ajuns ca numai unii sa se zbata sa mearga lucrurile in acele mici insule de normalitate. Pentru ca mereu se afla puteri care se opun. Pentru ca succesul nostru ar insemna esecul lor.
Liderii s-au folosit de partide.
Dragi romani,
Conducerile partidelor politice au esuat!!! Liderii partidelor de dreapta au pacalit milioane de oameni cu idealuri de dreptate si adevar. Idealurile erau de fapt iluzii, pentru ca ascundeau minciuna si hotia. Liderii partidelor de stanga au mimat grija pentru oameni. In realitate au servit numai interesele unor grupuri restranse. Sunt toti o apa si un pamant! Acesti lideri si-au folosit propriile partide ca sa parvina si sa faca averi. S-au folosit de munca membrilor si sustinatorilor acestor partide doar ca sa se imbogateasca. S-au cocotat si au capturat conducerea partidelor politice la nesfarsit folosindu-se de munca altora si furand tot. Asa ne-au innebunit de 20 de ani. In toti acesti ani ne-au furat o tara si dreptul de a trai normal in ea.
Sa traim liberi si independenti!
Vedem chiar si in zile noastre atitudinea lor. Ieri s-au pupat in bot iar astazi se injura. Azi spun despre ei ca sunt destepti , ieri spuneau ca sunt prostanaci. Cand sa-i credem? A venit vremea sa se schimbe ceva!
Daca au puterea ca ei sa se schimbe, sa o faca! Daca nu, sa dispara din viata politica! Sa ne lase in pace! Sa traim liberi si independenti in tara noastra si nu sufocati de ei. Sa termine balciul, sa-si franeze lacomia. Sa lase Romania! Singura solutie sa fim bagati in seama in aceste vremuri grele, este sa le spargem gasca.
Partidele au deturnat viata de la normal.
In toate partidele sunt multi oameni de calitate. Pe multi dintre ei ii cunosc si ii apreciez. Sunt oameni care cred in ideile dreptei sau ale stangii, dar care nu au loc in viata publica, in randuiala tarii. Din cauza acelora care au siluit politica romaneasca. De lideri politici care au denaturant teluri, au degradat idealuri. Pur si simplu au deturnat viata de la normal.
Din cauza acestor lideri smecheri, combinatori si manipulatori, oamenii din partide si partidele, nu se mai pot manifesta asa cum trebuie. Ele sunt astazi captive intereselor marunte, a unor indivizi sau structuri obsedate de propriile interese. Nu mai reprezinta vointa poporului ci numai dorinta oamenilor din aceste grupuri. Aceste grupuri care au uitat interesul general, interesul national!
Partidele trebuie sa reprezinte vointa oamenilor.
A venit timpul ca partidele sa joace rolul de care democratia noastra are nevoie. Partidele nu trebuie sa-si mai bage nasul in viata noastra in fiecare secunda, nu trebuie sa decida ele tot ce misca. Partidele trebuie sa reprezinte cu adevarat vointa oamenilor, acolo unde oamenii ii imputernicesc sa-i reprezinte: in Parlament, in consiliile judetene si locale. Atat! Partidele nu isi au locul nici la Presedintie, nici in justitie, nici in afaceri, nici in sanatate, nici in educatie. Acolo isi au locul profesionistii. Conteaza priceperea de a face un lucru si nu carnetul de partid.
Sa ne reamintim si sa respectam cu sfintenie cuvintele scrise pe ziduri acum 20 de ani: “De Craciun ne-am luat ratia de libertate!”. Poate cele mai frumoase cuvinte ale unei schimbari asteptate o jumatate de secol… Cate sperante atunci…. pierdute acum!……
Candidez la presedintia Romaniei! Ca independent.
Pentru toate acestea si inca 22 de milioane de motive am decis sa candidez la Presedintia Romaniei! Candidez ca independent ……….. Candidez fara nici un fel de obligatii fata de nici un partid politic. Candidez ca sa reprezint toti oamenii, indiferent de ideologia sau de afilierea lor politica. Candidez ca om care a trecut prin multe in aceasta viata. Candidez ca om care spera, ca fiecare dintre noi, ca in Romania se poate trai normal , cu adevarat
Voi lucra cu intreaga societate.
De prea mult timp romanilor le lipseste un presedinte care sa-i uneasca. Care sa-i motiveze sa traiasca impreuna ca un popor. Ca presedinte independent, voi lucra deschis cu toate partidele, cu toti politicienii, cu toate ONG-urile, sindicatele si organizatiile civile, cu toti primarii tuturor satelor, comunelor si oraselor. Voi chema alaturi de mine oameni care au valoare pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce au facut. Nu pentru ca apartin vreunui partid politic. Voi lucra cu intreaga societate. Si sunt sigur ca voi reusi!
Avem dreptul la independenta. La fericire.
A venit timpul sa vorbim de independenta. Nu doar de independent mea, ca viitor presedinte, ci si de independenta noastra, a tuturor. Am fost fortati prea mult timp sa traim dependenti de mita, de furturile liderilor partidelor, de scandal si ura. Am trait fortati sa ne luptam in pile si relatii. Si am uitat ca suntem o comunitate. Candidatura mea este un apel la independenta. Independenta noastra a tuturor.
Avem dreptul la independenta fata de controlul partidelor. Avem dreptul la fericire. Avem dreptul sa fim oameni si sa ne bucuram de viata, fara sa mai fim speriati, grabiti sau izolati.
Sunt inainte de toate om.
Lasand politica la o parte, si eu ca si voi, sunt inainte de toate om. Si ca om caruia ii plac oamenii si viata, observ acum o realitate trista: vad cum romanilor le-a pierit placerea de a trai, cheful de viata, zambetul. Parca nimic in jurul nostru nu mai este frumos. Si va intreb acum: de ce daca in anii in care eram cenzurati si izolati ne bucuram totusi de viata, acum, cand avem atatea si atatea libertati, nu mai putem?! Sau nu mai stim?!
Impreuna putem.
Avem nevoie de un nou inceput. Si nu trebuie sa ne fie frica. Avem nevoie de curaj. Avem nevoie de unitate, consens si reconciliere nationala. Avem nevoie de demnitate, pentru ca impreuna putem.
Vreau o Romanie normala!
Romania inca este o tara bogata, cu oameni inteligenti si muncitori. Daca ar fi condusa bine, ar deveni in scurt timp o tara moderna, frumoasa si plina de oameni care pot sa zambeasca. Eu, Sorin Mircea Oprescu, vreau o Romanie normala!
Romania mea. Romania noastra.
In Romania mea, fiecare cetatean este protejat de lege si isi poate implini propriile visuri. Aici si nu altundeva ! In Romania mea, statul cheltuie banii in mod transparent si nu uita nici o clipa ca acestia sunt banii vostri. Contribuabilul este cel mai important cetatean al tarii – mai important decat ministrii, mai important decat presedintele. In Romania mea, nici un cetatean nu este ignorat, furat sau batjocorit.
In Romania mea, banii publici ajung acolo unde trebuie: spitale, scoli, drumuri si nu in buzunarele unora sau altora. In Romania mea, politica nu este dominata de ura. In Romania mea, puterea adevarata este a cetateanului obisnuit, a comunitatii.
In Romania mea, nimeni nu are dreptul sa-I umileasca pe romanii care isi cer drepturile castigate cinstit prin munca, fiindca statul le este dator lor. Si nu invers!
In Romania mea, nu ajungi la putere ca sa te razbuni si ca sa te imbogatesti. In Romania mea, toti suntem egali in fata legii, iar justitia e independenta.
Aceasta este viziunea despre Romania mea care poate deveni Romania noastra! In Romania noastra statul functioneaza in asa fel incit sa-I fie bine chiar si celui mai amarat cetatean. In Romania noastra, sa conduci inseamna sa servesti oamenii – si nu sa supui oamenii !!!!
Am alaturi de mine oameni.
In foarte scurt timp incepe campania. Am alaturi de mine voluntari dedicati si profesionisti, care se strang deja in multe orase, comune si sate. Oamenii inteleg ca miza este mare. Este miza vietii lor si nu a unui partid. Trebuie sa recunosc ca raspunsul pe care il primesc de la acesti oameni este foarte incurajator. Ma onoreaza si ma obliga. Sunt convins ca sustinatorii mei din toata tara vor lupta pentru dreptul fiecarui cetatean la vot liber, fara presiunea conducerilor de partid. Sunt emotionat ca vin sa imi acorde sprijinul lor atat oameni din toate partidele, cat si ceilalti, dezamagitii.
Ne vom lupta fara frica cu liderii partidelor care au planuit sa comita frauda electorala. Nu ne vom odihni si nu vom scuti nicio masura legala si efort public pentru a-I combate pe cei din partide care cred ca oamenii vor tolera in continuare furtul electoral.
Gata! Aveti curaj!
Gata! Ajunge! Este sansa noastra de a schimba Romania in bine! Nu trebuie sa o ratam. Nu avem acest drept fata de copiii nostri, fata de parintii nostri! Deschideti ochii! Aveti curaj! Romania trebuie sa renasca!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Sursa: http://www.sorinoprescu.ro/

Imagini Video de la lansare la You Tube MsBogdanO

1 comment:

Anonymous said...

Buna ziua,

Nu stiu cum se face ca toti catindatii la presedintie vor sa schimbe ROMANIA, dar nici unul nu vrea sa o "pastreze".Domnul Oprescu acuza esecul clasei politice romanesti pe toate planurile, dar dansul pina deunazi de unde provine?
De la un esec RASUNATOR oare la ce ne putem astepta?
Pe langa multa cenusa pusa pe onorabila sa cutie craniana, oare unde sunt SOLUTIILE REALE pentru iesirea din acest blocaj?

Sunt SCEPTIC!
Multa sanatate tuturor!