Pages

Monday, October 5, 2009

ALEGERE NEFERICITA A UNUI SIMBOL CONTROVERSAT PENTRU OPRESCU. Lansare sub semnul heptagramei

de George Roncea
Ieri, doctorul Oprescu şi-a încheiat discursul de lansare a candidaturii la funcţie supremă în stat cu formula clasică: „Aşa să-mi ajute Dumnezeu“. Discursul său ne interesează prea puţin, acelaşi melanj de fraze sforăitoare, texte, gargară politicianistă. Ne aducem aminte că Oprescu ne cerea să-i zicem Pinocchio dacă va ajunge să renunţe la primărie şi la „bucureştenii mei care m-a votat“ pentru a candida la preşedinţie. Nu l-a obligat nimeni să scoată perla asta pe gură: „Mi se pare că aş fi un mare mincinos, cu nas de Pinochio, dacă aş face ca domnul Ciorbea. De bine, de rău, Băsescu a stat 4 ani la primărie“ - cam aşa aburea bucureştenii primarul (care nu mai este).
Pånă să-i zicem Pinocchio lui Oprescu, putem să-i adresăm cu încredere un alt îndemn românesc, cum ar fi: „Piei Satană!“
Ca să nu mă trezesc iarăşi că mă acuză Vadim Tudor că-l şantajez pe Sorin Oprescu cu mai ştiu eu ce chestii tenebroase, precizez că nu îl cunosc decât din poze pe Sorin Oprescu. Tot din poze, respectiv din imaginile de la lansarea acestuia în cursa pentru preşedinţie, mi-a sărit în ochi sigla doctorului Oprescu, logo-ul care reprezintă semnul sub care va candida acesta la preşedinţie. Imaginea heptagramei, steaua cu şapte colţuri, alăturată candidatului nostru prezidenţial este şocantă, deşi nu foarte multă lume este familiarizată cu semnificaţiile simbolurilor proiectate în spaţiul public, respectiv politic.
Simbolistica este extrem de importantă, iar prezenţa simbolurilor în viaţa noastră, chiar dacă pare discretă, nu înseamnă că nu are semnificaţii şi înţelesuri importante. Cu atât mai mult contează înţelegerea sensului efigiei care guvernează campania unui personaj care doreşte să ajungă şef de stat. Totul contează într-un astfel de logo - de la registrul cromatic, la compunerea semnelor geometrice sau a reprezentărilor figurative.
Brandurile mari au intrat în universul reprezentărilor noastre şi pe cale vizuală, fiecare dintre marile companii lansând produse marcate cu o cheie grafică distinctă şi, fie că ştim sau nu, cu semnificaţii mai mult sau mai puţin oculte.

Semnificaţia ocultă a schemei heptagramei

Produsul Oprescu a fost lansat sub semnul heptagramei, siglă ce face parte din registrul ocult, din biblioteca de semne a vrăjitoriei, a vampirismului, a cultului păgân Wicca, a subculturii practicilor şamanice şi totemice a otherkinilor. Heptagrama sub al cărei semn a fost aşezat de stăpânii săi doctorul Oprescu mai poartă şi numele de Elven Star şi este specifică utilizarea sa ca simbol al puterilor magice în religiile păgâne şi, desigur, anticreştine în conţinut. Heptagrama mai este şi unul dintre simbolurile de bază ale Kabalei evreieşti, dar a mai fost şi sigla lui Aleister Crowley, fondator al Ordo Templi Orientis, unde sigla sa purta numele de Steaua Babilonului sau Marea Stemă Babiloniană. Aleister Crowley este una dintre cele mai cunoscute „personalităţi“ ale satanismului - cult acceptat în Statele Unite - locul de unde îi vin influenţele stilistice doctorului Oprescu, se pare. Bisexual care a lansat o adevărată campanie pentru introducerea drogurilor pe scară largă, sonat rău de tot, Aleister Crowley cerea să i se spună „The Beast“ - Bestia, Fiara biblică, întruparea pe pământ a Satanei.
Mă îndoiesc că doctorul nostru are habar de legătura subtilă care s-a creat între domnia sa şi „The Beast“, pentru început i-aş recomanda să-şi concedieze „specialiştii“ şi mai ales să nu se mai întâlnească în taină - cum a făcut-o recent - cu fiara de Ion Iliescu şi (papagalul de) Crin Antonescu, că-şi strică freza de „independent“.
Pâna una alta, este cu totul inedit ce face doctorul, - este ori un gest de curaj, ori unul de nebunie să te lansezi astfel într-o ţară creştin ortodoxă, cu sute de mânăstiri şi zeci de mii de parohii, unde slujesc preoţi şi monahi cu educaţie, care ştiu exact ce înseamnă semnul sub care s-a lansat Oprescu. Cel puţin patru milioane de credincioşi practicanţi bat pragul acestor mânăstiri şi sfinte lăcaşuri, dintre cele 22 de milioane de creştini botezaţi ortodocşi din România. Părerea mea e că deja poate să-şi ia adio de la acest sector electoral, în schimb poate să se adreseze direct vedetelor cretine care poartă lănţucuri roşii kabalistice la mânutze, sataniştilor de pripas care mai răstoarnă câte o cruce în cimitire, de asemenea nu trebuie ignorat segmentul „liber cugetătorilor“ din clubul GDS-ului, ateii „humanişti“ de teapa lui Ion Iliescu, Gabi Andreescu, Cernea, Mungiu etc, cei care spumegă la adresa „obscurantismului“ religios, pe vechea arie a lui Lenin.
Pe de altă parte, dacă ne gândim că şi Băsescu a izbândit adresându-se homosexualilor - pe care domnia-sa îi vedea câtă frunză şi iarbă - tot prin ochelarii unor „experţi“ asemănători cu cei care lucrează acum pentru Oprescu, poate, cine ştie, şi Oprescu va izbândi sub acest semn drăcesc, în spiritul vremurilor de astăzi.
Eu n-am decât gânduri sănătoase pentru medicul Sorin Oprescu, la modul general, cu tot cu cârnatul său mondial. Pare un tip simpatic, deşi îmi amintesc că s-a lansat cam lugubru în politică, devenind membru de interes al PDSR, cu ajutorul unui mort-viu, practic datorită notorietăţii căpătate în perioada când devenise PR-ul spitalului unde agoniza Coposu. La modul particular, în calitate de creştin ortodox „obscurantist“ ce mă aflu, îi urez doar să-l trăsnească Doamne Doamne direct pe heptagramă.
www.curentul.ro

5 comments:

Anca said...

Buna observatie! As fi facut-o si eu insa nu eram sigura daca steaua il reprezenta pe Oprescu sau a fost pusa acolo de catre organizatori pe post de 'decor' subliminal.
Tot ce sta in umbra stelei este pagin si trebuie respins. Profetiile sfintilor ne avertizeaza ca simbolul Antihristului va fi o stea. Aceeasi stea va trona si in virful templului din Ierusalim.

P.S. Aici, din ce in ce mai multe produse, reclame, organizatii, site-uri, emisiuni etc. au pe ambalaje, frontispicii, sigle, generice, etc. una sau mai multe stele. Aceleasi stele se regasesc atit pe steagul american cit si pe cel al UE.

Marius Diaconescu said...

Maestre,un mare roman - pe care cei de azi, fiind prinsi cu alte "trebi" or sa uite sigur sa il omagieze - spunea asa:" social democratia e laptele acru al comunismului". Asa ca Doctorul, care nu s-a teleportat ieri in Romania - desi prin discurs parca asta a vrut sa spuna - ci vine din PSD unde a ocupat diferite functii timp de mai multi ani, nu poate fi altfel.
Atunci cand te consiliaza Cozmanca, greseli precum cele observate de d-voastra sunt doar nevinovate gingasii...
PS. Am mai facut o postare, care nu a aparut. Nu stiu de ce? Intrebam in ea ce mai stiti despre demersul Parintelui Justin Parvu depus la Cotroceni?

Lekarim said...

Mi-a placut articolul si ma bucur ca fratele dvs, prin presa scrisa, va transmite mai multor oameni semnificatia simbolului lui Oprescu. Totusi, vreau sa adaug faptul ca Wicca a Stelei Albastre este un cult mistic, de tip masonic, in care gradele sunt: Dedicatul, Neofitul, Primul Grad, Al Doilea Grad si cel mai inalt, Al Treilea Grad.
Mai mult pe http://politicaoculta.wordpress.com/

Anca said...

Intrebare: Sorin Oprescu este evreu? Nu ca ar fi ceva negativ in asta, dar ar trebui sa ne cunoastem mai bine candidatii, inainte de a-i vota, si nu dupa, cum e obiceiul pe la noi. Acelasi lucru despre Antonescu care are trasaturi pronuntat slave, cunoaste cineva istoria familiei lui? In alte tari oamenii au dreptul si posibilitatea sa cunoasca trecutul candidatilor pina la a doua si a treia generatie in urma. La noi originea este subiect tabu. De ce? Caracterul si viata inaintasilor reprezinta intotdeauna o mostenire de care trebuie tinut cont in evaluarea unui candidat.

Anonymous said...

"Explicatiile" din diverse enciclopedii sunt exoterice, pentru profani.
Incearca, pentru o hermeneutica mai adanca http://www.brad.ac.uk/webofhiram/?section=lectures_craft&page=1Lec.html#tracingboard. Si coroboreaza, daca ai timp si chef, cu clavicula Solomonis.