Pages

Thursday, October 15, 2009

PRESEDINTIA ROMANIEI SI "DOI S-UN SFERT" contra SRI. Grevistul foamei cu glucoza-n vena, Doru Maries, si o retea externa, emit: SRI - ultimii oameni

N-as fi crezut s-o vad si pe-asta. Ca Presedintia Romaniei sa atace, frontal si revolutionar, o alta institutie a statului, ca SRI. Cu ajutorul "Doi s-un sfert"! Fara indoiala acesta este raspunsul fostei UM 0215, actuala DGIPI, la problemele edificate zilele acestea de fostul purtator de cuvant al SRI, Nicolae Ulieru, privind infiltrarea "scursurilor" de la "Doi si-un sfert"- vorba sa - in presa dar si in societatea civila.
O astfel de persoana este chiar "liderul" fostei Asociatii 21 Decembrie, Doru Maries, un impostor care a ocupat abuziv si ilegal conducerea asociatiei, desi nici macar nu se afla pe strazile insangerate ale Bucurestiului din ziua si noaptea de 21 decembrie 1989.
Acum se pare ca vrea sa bage Bucurestiul in Cartea Recordurilor printr-o noua actiune penibila de tipul cea mai mare omleta si cel mai lung carnat, dar de data asta cu implicarea serviciului MAI. Conform ziarului Evenimentul Zilei, noul Gandhi de Dambovita cu glucoza in vena, aflat in a 1000-a zi de greva foamei, diversionistul din Piata Universitatii 1990, se afla pe statele de plata ale ubicuului serviciu al fostei Militii, postura din care a si participat activ la violentele din Bucuresti, de la Televiziune, din ziua de 13 iunie 1990.
Problema e ca acum, de mana cu un oficial al Presedintiei Romaniei si gasca sa externa, ataca direct partenerul conducerii tarii la securitatea nationala, Serviciul Roman de Informatii. Este vorba de Sorin Iliesiu, un alt recordmen de cacao provenit din aparatul propagandei PCR, care insa, pe langa faptul ca este spamuitor cu Apeluri catre ONU, Papa si extraterestrii, mai este si oficial al statului, prin calitatea sa membru al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania a lui Vladimir Tismaneanu.
Personal ma distrez de minune cu noua situatie in care se afla monitorizatorii nostri de zi cu zi, baietii de la SRI. Cred ca trebuie neaparat sunati cei de la World Guiness Book! Iata, avem un nou record mondial: un oficial al Administratiei Prezidentiale sterge pe jos cu principalul serviciu de informatii al Romaniei, SRI, creionandu-l pentru partenerii nostri din NATO in tuse grosiere facute chiar pe placul serviciilor din CSI, FSB, SVR, GRU ETC. Tare, nu?!
In operatiune inteleg ca este implicata si o retea externa. Citez si ma minunez:

SRI - ultimii oameni, de Editori ACUM

(Material propus pentru publicare la data de: 14-10-2009 de Stefan N. MAIER)
Am ales acest titlu cu conotatii extrem de pejorative la adresa SRI, in mod intentionat. Reprezentantii SRI care continua sa tergiverseze remiterea catre Asociatia "21 Decembrie" a documentelor asa-zis secretizate ar trebui sa fie totusi multumiti ca ii numim inca oameni, pentru modul mirsav in care pun in pericol viata lui Teodor Maries dupa ce toate celelalte institutii ale statului Roman au inteles si aplicat decizia CEDO

Judecati si dv., stimati cititori, pe baza urmatorului comunicat primit azi:

APELUL SOCIETĂŢII CIVILE
c ă t r e
SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII
pentru eliberarea, către părţile vătămate, a tuturor documentelor revoluţiei din Decembrie 1989

TRAIASCA LUPTA PENTRU PACE!

Apel semnat de 37 de organizaţii civice şi sindicale

În atenţia domnilor

George Cristian Maior - Director al Serviciului Român de Informaţii
Florian Coldea - Director adjunct al Serviciului Român de Informaţii

Domnule Maior, domnule Coldea, am recurs la aceast apel în contextul în care aşteptăm răspunsul dvs imediat la cererea de audienţă formulată acum două zile de Asociaţia 21 Decembrie 1989.
Prin refuzul de a da un acord scris la cererea Parchetului de fotocopiere a documentelor ţinute ascunse sub pretext ca sunt ştampilate în 1989 cu “SECRET”, Serviciul Roman de Informaţii se situează în afara statului de drept şi în afara societăţii democratice.

România este formal membru al Uniunii Europene, însă SRI rămâne în fosta Uniune Sovietică prin faptul că nu se delimitează de fosta Securitate, nu respectă angajamentele internaţionale ale României post-comuniste.
SRI încalcă Constituţia României începând cu art.1, alin 3, dispreţuind “idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989”, protejând uzurpatorii acesteia.
SRI afectează grav imaginea României în Europa, tăinuind probele masacrului din decembrie şi sfidează Curtea Europeană a Drepturilor Omului care a dispus să se transmită fotocopia integrală a Dosarului Revoluţiei din Decembrie 1989.
Preşedintele României a condamnat regimul comunist ca ilegitim şi criminal în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului. SRI îi dispreţuieşte pe cetăţenii României - care sunt şi cetăţeni ai UE, părţi vătămate în dosarele privind perioada infracţională decembrie 1989 – iunie 1990.
Mihail Gorbaciov a spus după 1989 ca “Revoluţia a dărâmat zidurile! Dar mai sunt probleme cu fundaţia.” Constatăm că după 20 de ani de la Revoluţie, Serviciul Român de Informaţii este fundaţia rezistenţei la reformă şi la democratizare a instituţiilor statului de drept, fiind vinovat ca ţine în captivitate o parte importantă din sistemul judiciar român, în principal Parchetul.
Într-un stat de drept, acţiunile subterane ale cadrelor sale, omisiunile sau ezitările SRI ar fi calificate ca infracţiuni împotriva înfăptuirii Justiţiei.
Prin acest refuz de a raspunde Parchetului spunând că se delimitează de documentele Securităţii, Serviciul Roman de Informaţii rămâne în epoca lui Ceauşescu.
Toţi au spus „Da, documentele nu sunt secrete!”: Armata, Internele, CNSAS; până şi cu STS vom ajunge la un rezultat. Doar SRI tace. Este tăcerea complice a celui care nu doreşte aflarea adevărului, a celui care favorizează infractorii, complicii, criminalii ?
Îi solicităm directorului civil al SRI, care nu ne-a raspuns încă la cererea de audienţă, să se delimiteze public de grupările care promovează o neo-securitate pentru a ţine în captivitate instituţii ale publice ale României democratice. Solicităm chemarea la Comisia parlamentară de control asupra SRI, a adjuncţilor SRI, pentru eliberarea din captivitate a Ministerului Public.

*
a). Este extrem de grav şi condamnabil refuzul SRI, până în acest moment, de a comunica Parchetului că documentele din dosarul Revoluţiei care provin din arhiva SRI nu sunt în realitate secrete.

b). SRI nu are dreptul să se opună unei dispoziţii a Înaltei Curţi de la Strasbourg din moment ce ţara noastră este semnatară a tratatelor şi convenţiilor internaţionale la care este parte.
c). SRI nu este stat în stat. SRI este o instituţie plătită din bani publici care trebuie să răspundă solicitării cetăţenilor.
d). Ca cetăţeni ce suportăm din banii noştri existenţa SRI, îl somăm să respecte decizia Înaltei Curţi de la Strasbourg, astfel încât România să nu mai fie umilită în faţa instituţiilor europene.

e). Prin refuzul SRI este periclitată viaţa lui Teodor Mărieş care se află în a 73-a zi de grevă a foamei pentru respectarea integrală a deciziei CEDO, inclusiv de către Serviciul Român de Informaţii. Subliniem că în istoria universală există exemple de protestatari care au murit după un număr de zile de grevă a foamei cuprins între 52 şi 74. Teodor Mărieş se află în a 73-a zi (!) de grevă a foamei.

f). Faptul că SRI nu răspunde Parchetului de câteva săptămâni, deşi procurorul general – având în vedere greva foamei în care se află Teodor Mărieş - cerut SRI să dea curs cu celeritate solicitării de precizare a aşa-zisei desecretizări, arată încă o dată modul de lucru şi de gândire tipic stalinist al SRI.
SRI este resentimentar faţă de Teodor Mărieş care, conform probelor din dosarul depus la CEDO, a fost urmărit de SRI în timpul manifestaţiei din Piaţa Universităţii şi ulterior. - (PAI DACA LUCRA LA DOI S'UN SFERT - :)

g). În interesul cui a fost obligat Teodor Mărieş să rămână în greva foamei timp de 73 de zile? Este evident că în interesul autorilor masacrului din decembrie care au socotit că probele acestuia vor rămâne secrete din moment ce protestatarul – care prin decizia CEDO, are dreptul de a le primi – ar putea muri persistând în greva foamei. Poate că responsabilii masacrului consideră cu cinism că „faţă de cei peste 1600 de morţi din decembrie, unul în plus nu mai contează”.

h). Prin refuzul său, SRI arată încă o dată ostilitate faţă de eroii revoluţiei şi faţă de revoluţionari, iar în ceea ce-l priveşte pe Teodor Mărieş, o moarte lentă a acestuia ar fi ideală pentru cei care de 20 de ani sunt "deranjaţi" de întrebări precum: „Cine-a tras în noi 16-22?”, „Cine-a tras în noi după 22?”.

i). Este cunoscut faptul că o parte din angajaţii instituţiei dvs au rănit şi au ucis cetăţeni români înainte şi după 22 decembrie 1989.

j). După 73 de zile de grevă a foamei, putem afirma că suntem încă în faţa unei tentative de crimă cu premeditare împotriva lui Teodor Mărieş. Nu o spunem doar noi, o spune şi opinia publică prin vocea unor comentatori responsabili. Iată câteva titluri semnificative ale articolelor publicate de aceştia: „Secvenţe ale barbariei: noua mineriadă în acţiune”, „Asistăm la o nouă crimă?”, „Un om se stinge – pentru Dreptate şi Adevăr”, „Un om, gata să moară pentru o idee. Îi pasă cuiva?”.

k). Prin sacrificiul său, Teodor Mărieş a reuşit să scoată la lumină documente probatoare ale masacrului din decembrie 1989 pentru a împiedica un nou Berevoieşti, respectiv distrugerea deliberată a dosarului Revoluţiei.

l). Este extrem de gravă starea sănătăţii lui Teodor Mărieş, menţinut în viaţă prin perfuzii. Domnule Maior, domnule Coldea, vă cerem să daţi semnalul că SRI se reformează şi să dispuneţi comunicarea imediată către Parchet a faptului că documentele din dosarul Revoluţiei care provin de la SRI nu sunt în realitate secrete.

Post Scriptum.

Revenim în acest context cu apelul nostru către SRI - rămas fără răspuns - din 11 sept. 2007 (!): “În spiritul Apelului din 11 martie 2007 pentru Adevărul despre istoria recentă a României, semnat de peste 750 de intelectuali, precum şi de numeroase organizaţii civice şi sindicale, vă solicităm să asiguraţi accesul neîngrădit al procurorilor care cercetează evenimentele din 13-15 iunie 1990, la dosarul “Dâmboviţa” aflat în arhiva Serviciului Român de Informaţii. Menţionăm că rapoartele din dosarul grupului “Dâmboviţa” au ca subiect monitorizarea celui mai lung miting anticomunist din istorie, respectiv manifestaţia anticomunistă din Piaţa Universităţii din aprilie-iunie 1990, precum şi reprimarea bestială a acesteia, a presei independente, a societăţii civile şi a partidelor istorice, în 13-15 iunie 1990”.
15 octombrie 2009
ALIANŢA CIVICĂ, Sorin Ilieşiu - vicepreşedinte, autor al apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.libertates.com/en/content/view/40/7/
SOCIETATEA TIMIŞOARA, Florian Mihalcea - Preşedinte
ASOCIAŢIA ZIARIŞTILOR INDEPENDENŢI DIN ROMÂNIA, Doina Jela – fondator
LIGA PRO EUROPA, Smaranda Enache - Co-Preşedinte
BLOCUL NAŢIONAL AL REVOLUŢIONARILOR 1989, George Costin – Preşedinte executiv
SENIORII LIGII STUDENŢILOR DIN UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 1990, seniori: Antonie Popescu, Romeo Moşoiu, Mugurel Stan, Daniel Popescu
FUNDAŢIA ICAR, Dr. Camelia Doru – Preşedinte
FUNDAŢIA CULTURALĂ TIMPUL, Iaşi, Liviu Antonesei – Preşedinte
CONSILIUL MONDIAL ROMÂN, Ştefana Bianu – Vicepreşedinte
CONSILIUL ROMÂN AMERICAN, Neculai Popa – Preşedinte
ROMANIAN-AMERICAN NETWORK INC. NGO - Chicago, SUA - Steven V. Bonica - Preşedinte
GRUPUL DE ACŢIUNE „NOII GOLANI”
ASOCIAŢIA ROMÂNILOR DIN AUSTRALIA, Mihai Maghiaru – Preşedinte
ASSOCIATION CULTURELLE ET AMICALE ROUMAINE, Gabriel Penciu – Preşedinte
L'ALLIANCE BELGO-ROUMAINE, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Preşedinte
FUNDAŢIA „TIMIŞOARA ’89”, Petru Ilieşu – Preşedinte
FUNDAŢIA MEMORIA - filiala Argeş [Experimentul Piteşti], prof.univ.dr. Ilie Popa – Preşedinte
FUNDAŢIA CORNELIU COPOSU, Rodica Coposu şi Flavia Bălescu
FUNDAŢIA REDAREA ISTORIEI, jurist Păun Gsabriel Virgil – Preşedinte
ASOCIAŢIA CIVES, Ioan Roşca – Preşedinte
FUNDATIA NAŢIONALĂ PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI, Daniela Soros – Vicepreşedinte
ORGANIZAŢIA INTERNAŢIONALĂ A LUPTĂTORILOR PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR OMULUI, Ionel Leşu – Preşedinte
SINDICATUL NAŢIONAL AL ŢĂRANILOR ŞI AL PROPRIETARILOR ROMÂNI, Dan Drăghici – Preşedinte
ASOCIAŢIA EUROPEANĂ A CADRELOR DIDACTICE – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte
ASOCIAŢIA SCRIITORILOR ROMÂNI ŞI GERMANI DIN BAVARIA, Radu Bărbulescu – Preşedinte
ORGANIZAŢIA NEGUVERNAMENTALĂ ECOMONDIA, prof.dr.Alexandru Ionescu – Preşedinte
ASOCIAŢIA COPIILOR REVOLUŢIEI, Cătălin Giurcanu – Preşedinte
ASOCIAŢIA ADEVĂR ŞI DREPTATE, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte
ASOCIAŢIA APOLITICĂ “SOCIETATEA TÂRGOVIŞTE”, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte
FUNDAŢIA IOAN BĂRBUŞ, Anca Maria Cernea – Preşedinte
FEDERAŢIA NAŢIONALĂ OMENIA A PENSIONARILOR (peste 1.000.000 de membri), dr.ing. Gheorghe Chioaru – Preşedinte
GRUPUL VĂDUVELOR DE EROI MARTIRI
FEDERAŢIA SINDICALĂ “SOLIDARITATEA – VIRGIL SĂHLEANU” A SIDERURGIŞTILOR DIN ROMÂNIA
FUNDAŢIA NAŢIONALĂ A REVOLUŢIEI DIN DECEMBRIE 1989 – TIMIŞOARA, Pompiliu Alămorean – Preşedinte
SINDICATUL SOLIDARITATEA AL SIDERURGIŞTILOR GALAŢI, Ilinca Diaconu - Preşedinte
SINDICATUL SOLIDARITATEA HUNEDOARA
SINDICATUL ALRO SLATINA, Ion Ioan – Preşedinte
MEMBRII ASOCIAŢIEI 21 DECEMBRIE 1989

Opinia analistului CIA Richard Andrew Hall despre "Apelurile" lui Iliesiu, portavocea ragusita a lui Tismaneanu:

„Să mai observăm că alţi semnatari de marcă ai apelurilor lui Ilieşiu (v. mai sus), nemăsurat de orgolioşii [înfumuraţii, stupizii — toate trei sensurile fiind adecvate termenului englezesc
vain, ] domnii Vladimir Tismăneanu şi Tom Gallagher au fost şi continuă să fie amnezici în privinţa uimitoarei permeabilităţi şi fluidităţi a alianţelor politice de la începutul anilor ’90 — se cam potriveşte cu [it messes with; to mess — şi: a bramburi, a porcăi!] descrierile lor simpliste ale epocii. („Another month… another ‘appeal’)”

„Plăsmuiri
[fairy tale accounts] iluzorii [wishful thinking], panglossiene, binare, în alb–negru ale unor Tismăneanu sau Gallagher, care plutesc cu aroganţă pe deasupra detaliilor şi a istoriei de parcă ar pluti peste fel de fel de flecuşteţe… dar în ultimă instanţă în detrimentul publicului lor şi al înţelegerii colective («You gotta be kidding me…» 17 mai 2007).”

1 comment:

Anonymous said...

Un alt sustinator al acestui personaj este si Florin Chilan; www.florinchilian.ro
Nu ar strica sa analizati si acest personaj, odata cind aveti timp pt. multi tineri care s-au lasat cuceriti, fascinati de acest om. Dar care in spatele lui este altceva... Apropo, intrebati-l ce parere are despre imnul "Desteapta-te romane". In rest, mult succes!