Pages

Thursday, July 9, 2009

COTIDIANUL e pe duca. Secta intelectualilor a adus la sapa de lemn primul ziar privat din Romania UPDATE

Fondurile imense alocate Cotidianului nu au folosit la nimic atata timp cat secta intelectualilor a tras incontinuu ziarul in jos, cu logoreea ei dominata de ura la adresa Romaniei si a romanilor. Cine sa-l mai cumpere? "Un ziar de elita" pentru "elita profitorilor". Vorba lunga (si goala), saracia omului, se pare ca si-a spus patronul, care, acum, reduce drastic toate cheltuielile, incepand cu salariile, injumatatite, si tiparul, pentru ca numarul paginilor va ajunge la numai 8 (opt). Normal. Cand vedem ce armata de profitori se lipise de bietii dar putinii jurnalisti cu adevarat de la Cotidianul, te sperii! Iata: "AUTORII" DIN COTIDIANUL

UPDATE MEDIAFAX - Cotidianul scade salariile la 1.000 de lei/ lună pentru peste 20 de jurnalişti
BUCUREŞTI / 17:46, 9.07.2009
Cotidianul a redus salariile la 1.000 de lei/ lună pentru peste 20 de jurnalişti, făcându-le oferta de a lucra exclusiv pentru partea de online a ziarului, cu o normă de lucru redusă, aceştia neîncadrându-se în viitorul concept editorial al publicaţiei, care se va lansa în circa trei săptămâni.
Măsura luată de Cotidianul vine după ce, săptămâna trecută, grupul Realitatea-Caţavencu a decis să reducă salariile angajaţilor cu până la 50%, pentru reducerea costurilor trustului de presă.
"Toţi angajaţii Cotidianul au intrat în această grilă de salarizare redusă (...) Este o reducere a salariilor cuprinsă între 10% şi 50% (...) Cei care în economia viitorului concept editorial nu mai au un loc central au primit această ofertă limită (...) Această reducere de salariii reprezintă 30% din volumul brut al salariilor per ansamblu", a explicat Doru Buşcu, directorul editorial Cotidianul.
Astfel, circa 23-24 de jurnalişti din cei 70 angajaţi ai Cotidianul au primit o ofertă de a trece exclusiv pe partea de online a publicaţiei, în schimbul unui salariu de 1.000 de lei şi a unei norme de lucru reduse. "Norma lor va fi redusă, în funcţie de ce va face fiecare", a spus Doru Buşcu.
El a precizat că nu ştie dacă vreunul dintre jurnaliştii care au primit oferta de a avea salariul de 1.000 de lei îşi va da demisia. "Cei care vor rămâne vor avea posibilitatea să colaboreze în cadrul grupului sau în afara lui", a mai spus Buşcu.
Totodată, Cotidianul se va lansa "într-un orizont de timp de trei săptămâni" într-un nou concept editorial.
"O să fie o schimbare de structură şi de conţinut. Numărul de pagini se va menţine, vor fi 16 pagini, dar va creşte importanţa comentariilor de la două pagini, în prezent, la şase-opt pagini", a spus Buşcu. El a precizat că noul Cotidianul va avea un layout diferit, studiindu-se încă posibilitatea să se modifice şi formatul publicaţiei.
Grupul Realitatea-Caţavencu a anunţat, pe 1 iulie, că va reduce salariile angajaţilor cu până la 50%, pentru reducerea costurilor trustului de presă, cei mai afectaţi fiind cei din middle şi top management, conform unui comunicat intern al companiei, citat de portalul money.ro, care face parte din portofoliul grupului.

No comments: