Pages

Thursday, July 9, 2009

SORIN OVIDIU VANTU l-a dat in judecata pe Traian Basescu pentru afirmatiile facute intr-o editie a emisiunii NASUL - VIDEO


Sorin Ovidiu Vântu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu
BUCUREŞTI / 18:11, 9.07.2009
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu, pentru acuzaţiile pe care acesta i le-a adus în emisiunea "Naşul", informează pe blogul său jurnalistul Victor Ciutacu, redactor-şef al Jurnalului Naţional, care afirmă că suma solicitată de Vântu este un milion de euro.
"Da, confirm introducerea acţiunii în instanţă şi suma solicitată, dar nu vreau să fac nici un comentariu. Am plătit taxa de timbru şi, în avans, o parte a onorariilor avocaţilor", a declarat Sorin Ovidiu Vântu pentru Victor Ciutacu.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, pe 16 iunie, la emisiunea "Naşul" de la postul B1 TV,că Sorin Ovidiu Vântu a dat "un tun", pe ultima sută de metri a guvernării Tăriceanu, cu o rambursare ilegală de TVA, în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, pe care i-a dus în Cipru şi pe care i-a "băgat" în trustul de presă pe care îl deţine.
"Nici proprietarul real al trustului Intact nici proprietarul trustului Realitatea nu au mai prea putut să îşi facă jocurile pentru că nu s-a mai putut negocia, nici partidele cu mine, nici partide cu instituţii, nici el cu instituţii, fie că era justiţie, fie că era... În ultimii cinci ani au fost cam ghinionişti. Sigur, domnul Vântu, pe ultima sută a guvernării Tăriceanu a reuşit să tragă un tun, de vreo 60 de milioane de euro, dar să sperăm că instituţiile statului vor recupera aceşti bani, o rambursare ilegală de TVA", a spus Băsescu, la B1TV.
Întrebat dacă este dovedită a fi ilegală rambursarea de TVA la care se referă, Băsescu a răspuns: "Că-i ilegală e dovedită".
"Ce n-o să găsiţi, cum nu aţi găsit nici la Ana Maria Vlas, nici la... că Vântu nu pune semnături de unde ia banii şi intră în puşcărie Ana Maria Vlas pentru FNI şi FNA. Aici, probabil, alţii vor merge în faţa procurorilor, nu domnul Vântu. Domnul Vântu a avut grijă să ducă cei peste 60 de milioane de dolari luaţi în luna noiembrie dintr-un TVA incorect rambursat, a avut grijă să-i ducă în Cipru, să îi bage în trustul Realitatea-Caţavencu, că şi aşa e aia tribuna în care mi se dau lecţii, în fiecare zi, trustul Realitatea-Caţavencu, lecţii de morală, lecţii de...", a spus preşedintele.
Moderatorul emisiunii a spus că primii vinovaţi ar trebui să fie cei din Guvernul condus de fostul premier Tăriceanu, la care şeful statului a replicat: "Eu nu aş merge atât de larg la Guvern".
"A fost un nemernic la ANAF care în luna octombrie s-a făcut tranzacţia. În luna noiembrie, la nici treizeci de zile, domnii de la Petrom Service îşi încasau TVA-ul necuvenit dintr-o tranzacţie cu o altă mare companie. Sigur, la câteva zile s-au băgat şi în faliment, domnii de la Petrom Service, că ăsta-i sistemul. Şi acum aleargă statul, numai că statul ştie unde s-au dus banii", a spus Băsescu.
El a acuzat trusturile Realitatea şi Intact de faptul că au ca obiectiv principal atacarea sa, a fiicelor sale, precum şi prezentarea distorsionată a declaraţiilor şi a evenimentelor la care participă şeful statului. (Mediafax)

No comments: