Pages

Friday, July 10, 2009

NOI CIUDATENII PESTE PRUT: Independenta s-a facut scrum. Declaratia de Independenta a Republicii Moldova ar fi ars in urma cu trei luni, pe 7 aprilie

Declaratia de Independenta a Republicii Moldova, document semnat la 27 august 1991, a ars in timpul protestelor postelectorale din 7 aprilie 2009, sustine pre[edintele unei asociatii de la Chisinau. Potrivit altor surse, distrugerea Declaratiei a fost constatata de doua comisii, de la Procuratura Generala si de la Arhiva Nationala.
"Acest document este ca un certificat de nastere al unui om. Va imaginati ce ar insemna daca ar fi ars Declara]ia de independenta a SUA, prima Constitutie franceza sau Actul de formare a Comunitatii Europene?", s-a intrebat Petru Sandulache, presedintele Asociatiei Parlamentul '90. Potrivit aceluiasi personaj, care face aceasta declaratie ciudata la trei luni de la evenimente, "cand s-a deschis safeul, acolo a fost gasit scrum".

1 comment:

Andrei said...

tovaraș Voroniiin!!! breee!! o ars independența breee!! chiamî poporu moldovan la luptî, chiamî pi mama rusâia c'vinii fașâștii rumânskaia pisti noi bree!!! :))
acuma...sper sa fie de bine pentru noi, romanii...