Pages

Friday, July 10, 2009

GRANICERII FSB AI CSI le-au confiscat opera lui Caragiale si dictionarele de romana copiilor din Transnistria care s-au intors din tabara de la Sulina

"M-au intrebat de ce nu il iubim pe Voronin si ce credem despre evenimentele din 7 aprilie"
Elevilor din regiunea transnistreana care si-au petrecut vacanta la Sulina in cadrul programului ''Arc - 2009'', organizat de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei prin Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, le-au fost retinute la intoarcerea in Republica Moldova dictionarele universale ale limbii romane, relateaza Agerpres.
Vamesii de la punctul de frontiera Cahul (Republica Moldova) - care apartin de CSI si FSB - le-au confiscat, de asemenea, enciclopediile si CD-urile cuprinzand opera teatrala a lui Ion Luca Caragiale. "Am fost interogata mai bine de doua ore despre sederea noastra in Romania", a declarat Raisa Padureanu, director adjunct al Liceului "Lucian Blaga" din Transnistria, care a insotit grupul de elevi.
"M-au intrebat de ce nu il iubim pe Voronin si ce credem despre evenimentele din 7 aprilie", a mai spus ea, adaugand ca vamesii moldoveni au incercat sa afle detalii de la intalnirea copiilor transnistreni cu presedintele Traian Basescu din 24 iunie de la Sulina (ca si cum n-ar fi stiut... - nota mea).
Z.O.

No comments: