Pages

Monday, February 9, 2009

SUA. Obama "reorganizeaza" Consiliul National de Securitate, cu un rol mai mare in situatii de urgenta

Presedintele american Barack Obama va reorganiza Consiliul National pentru Securitate CNS, conferindu-i o mai mare importanta si un rol esential in anumite situatii, potrivit consilierului prezidential pentru securitate nationala, informeaza Washington Post, citat de AFP.
Potrivit generalului James Jones, noua entitate va fi "semnificativ diferita" fata de cea dinaintea sosirii la putere a lui Obama. "Lumea in care traim s-a schimbat in decursul ultimului deceniu, iar organizatii care au fost create in baza unor anumite criterii necesita acum modificari", a explicat el, citat de Agerpres.
CNS a fost infiintat in 1947 pentru a-l ajuta pe presedintele Statelor Unite sa formuleze politica externa si pe cea militara, dar si pentru a coordona activitatea Departamentului de Stat si a Pentagonului. In timpul presedintiei lui John Kennedy, la inceputul anilor '60, influenta Consiliul a cunoscut o crestere.
Prerogativele CNS vor fi acum largite dincolo de domeniul sau traditional de activitate, ceea ce va face ca, in functie de problemele abordate, la sedintele CNS sa se poata alatura si alti membri ai administratiei, in afara sefului Pentagonului si a ministrului de externe.
Noua organizare a Consiliului va fi dezvaluita printr-o directiva prezidentiala, ce va fi emisa in decursul saptamanii urmatoare, noteaza AFP. (Ziua Online)

1 comment:

Anonymous said...

Teribila arma in mana stapanilor presedintelui BARACK Hussein OBAMA II incapand cu 20 ianuarie 2009: The National Security and Homeland Security