Monday, February 9, 2009

MINUNE LA PETRU VODA. Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Parintelui Iustin a plans cu lacrimi de mir Duminica, inainte de ziua Parintelui - FOTO

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Petru Voda din Moldova a plans duminica aceasta cu mir, fapt observat de credinciosii adunati in numar mare, au relatat calugarii de la fata locului, care ne-au transmis si fotografia icoanei.
Ieri a fost a 33-a Duminica dupa Rusalii, a Vamesului si a Fariseului si inceperea Triodului iar Parintele implineste maine 90 de ani.
Zilele acestea, Manastirea cu hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil este in centrul atentiei lumii ortodoxe dupa ce duhovnicul Iustin Parvu a facut un Apel romanilor, cinului monahal si ierarhilor Bisericii sa nu accepte indosarierea electronica prin cipuri biometrice introduse obligatoriu in pasapoarte, cu incepere de la 1 ianuarie. La apelul parintelui Iustin s-au strans pana acum peste 50.000 de semnaturi din intreaga tara, ce vor fi inaintate Guvernului, Parlamentului si Patriarhiei, alaturi de cererea de a putea alege acte de identitate cu sau fara dispozitive de supraveghere electronica prin unde radio (RFID). Sfantul Sinod a anuntat de altfel ca va discuta problematica cipurilor biometrice la urmatoare sedinta din 25-26 februarie a.c., iar o coalitie de organizatii ale societatii civile a contestat Hotararea Guvernului la Curtea de Apel, cazul urmand a se judeca chiar martea aceasta, pe 11 februarie, orele 9.00.
Lacrimile cu mir ale Fecioarei Maria au fost interpretate drept un semn al vremurilor care vin, mai ales ca marti Parintele Iustin implineste 90 de ani, dintre care 17 a suferit pentru credinta in temnitele comuniste. Pe icoana facatoare de minuni se afla si Sfantul Haralambie, protectorul parintelui Iustin, sarbatorit pe 10 februarie. Pentru marti au fost organizate adevarate pelerinaje la Manastirea de la Poalele Ceahlaului, mii de credinciosi dorind sa vada minunea si sa-i ureze "La Multi Ani!" parintelui, considerat, dupa regretatii parinti Ilie Cleopa si Ioanichie Balan si alaturi de bunii parinti Adrian Fageteanu si Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei romanesti. (V.- Nichifor R.)

Părintele Justin Pârvu - onoare în veşnicie

Astăzi, Părintele Justin Pârvu împlineşte 90 de ani. Puşcăriaş de renume, cu 17 ani de temniţă la activ, părintele nu s-a plecat niciodată în faţa duşmanilor. După război, bolşevicii l-au condamnat la temniţă grea, 12 ani apoi inca patru ani. Considerat o primejdie de comunişti, este obligat la domiciliu forţat, sub supraveghere. După evenimentele din 1989 a ctitorit mănăstirea Petru Vodă, la poalele Ceahlăului. Părintele a mai trecut prin mari încercări şi în anii din urmă, inclusiv o tentativa de asasinat din care a scapat, un alt calugar sacrificandu-se in locul sau. Aceasta nu-l împiedică să mărturisească public, un cuvânt de ţinut minte: „Un neam trăieşte în veşnicie prin concepţia de viaţă sănătoasă şi curată, prin onoarea şi cultura lui. Prin urmare, nu pâine cu orice preţ, ci onoare cu orice preţ, onoare apreciată după scara valorilor dată nouă de Dumnezeu“. (Curentul - George Roncea)

No comments: