Friday, October 30, 2009

SENATORUL IULIAN URBAN avertizeaza asupra isteriei gripei porcine si a iresponsabilitatii lui Streinu Cercel. Ce face SRI-ul? Nu are rol de prevenire?

Desi numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns în România la 441, Streinu-Cercel a carui demisie o cere societatea civila, continua seria declaratiilor iresponsabile, generatoare de panica, si care induc romanilor faptul ca trebuie sa devina piata de desfacere pentru MEGA-AFACEREA secolului in Romania: vanzarea dozelor cu vaccinul antigripal. "Valul final al îmbolnăvirilor este aşteptat la finalul lui 2010, când ar putea provoca decesul a aproape 20.000 de români", declara iresponsabil si fara nici o baza reala, Streinu-Cercel.
''România este la început de drum. Acum trecem prin valul al doilea din patru. Ultimul val este aşteptat la sfârşitul anului viitor. Numărul celor afectaţi ar putea ajunge atunci la 30% din populaţia activă a ţării, iar numărul deceselor la 2,5 dintre cei cei afectaţi'', a declarat pentru Realitatea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel. Virusul A H1N1 poate fi mortal, în special pentru grupele tinere, susţine secretarul de stat.
''Cei în vârstă au mai avut de-a face cu astfel de virusuri şi au căpătat imunitate. Au anticorpi. Pe când cei tineri, nu'', susţine Adrian Streinu.
Pai acum ceva timp, tot dl. doctor ne asigura ca nu este un real pericol aparitia acestui virus pe teritoriul Romaniei. Acum ... este FOARTE CIUDAT ca dansul apare cu aceasta stire GRAVA pentru populatia Romaniei si imediat statul roman decide sa cumpere in "regim de urgenta" peste 1 milion de doze de vaccin ... nu-i asa ca este putin "ciudat" ? Mai mult, ne este luat cu FORTA dreptul constitutional de a ... DECIDE !!! CUM se face ca multe cadre medicale din SUA au REFUZAT sa fie vaccinate, fiind acum in pericol de a fi vaccinate CU FORTA, prin darea lor in judecata de catre Guvernul Federal ? Este o "fortare" la nivel mondial !!! Oare nu suntem pusi in situatia de a accepta "ceva" care a fost produs pentru "averea" unora ? CE ESTE de fapt noul virus AH1N1 ? Este un virus PRODUS de oameni ... pentru sinteza lui s-a folosit virusul gripei spaniole din 1918 combinat în mod artificial cu tulpina virusului comun H3N2 şi H5N1 (tulpina gripei aviare) la care se adauga material genetic de la două tulpini de gripă porcină, două tulpini de gripă umană şi o singura tulpină de gripă aviară...
Vezi si
http://www.urbaniulian.ro/2009/10/29/streinu-cercel-elevele-vor-fi-vaccinate-impotriva-hpv-fara-acordul-parintilor-cum-comentati/

Alerta falsa si pentru Vaccinul anti-HPV - Opinia unui medic

Dupa o activitate de 15 ani ca medic, am crezut ca in acest domeniu nu ma mai surprinde nimic. Tocmai mi s-a demonstrat ca nu e asa. Culmea, acest lucru vine din partea unui alt medic…

Pentru simplitate, voi reproduce pasaje relevante din stirile care au fost sursa de inspiratie a acestui articol.
Elevele de 13 ani vor fi vaccinate impotriva HPV fara aviz din partea parintilor, a anuntat Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, la videochat-ul Realitatea LIVE.

Nu se mai cere aviz pentru vaccinare. Se va proceda ca la orice campanie de vaccinare scolara. Se anunta cu o zi inainte, iar cine este bolnav anunta ca nu se prezinta la scoala. (sursa)
In momentul in care am citit aceasta stire mi se parea ca am glisat, pe nesimtite, intr-o lume paralela, un melanj intre “1984″ si experimentele medicale naziste din lagarele de concentrare. In primul rand am verificat din nou sursa: este vorba de Realitatea.net, site-ul trustului de presa Realitatea-Catavencu. Nicidecum un blog in care se promoveaza isteric fragmente din teoria conspiratiei.

Instantaneu mi-am amintit de un drept fundamental al omului, un drept fundamental al pacientului: acela de a refuza un tratament propus de medicul care il trateaza:
Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala asumandu-si, in scris, raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.

— Art. 13 din Legea nr. 46/2003 a drepturilor pacientului, completata de Norma de aplicare din 7 aprilie 2004, elaborata de Ministerul Sanatatii.
M-am informat cu privire la dreptul de decizie asupra efectuarii unei interventii medicale la copii:
In ceea ce priveste minorul, caruia ii lipseste capacitatea de a consimti, trebuie tinut seama de faptul ca o interventie nu se poate efectua decat spre beneficiul sau direct si numai cu autorizatia reprezentantului legal, sau a unei alte autoritati, persoane ori instante desemnate prin lege. (sursa)
Academia Americana de Pediatrie (The American Academy of Pediatrics, AAP) a argumentat ca “intreaga doctrina” a consimtamantului informat prezinta o aplicabilitate particulara in pediatrie. In consecinta, conform AAP, consimtamantul poate fi acordat numai de catre pacientul “cu capacitate adecvata de decizie si cu imputernicire legala.

Parintii (sau alti apartinatori legali) pot acorda consimtamantul informat, iar copilului i se solicita sa-si dea acordul informat ori de cate ori este nevoie. AAP noteaza ca acordul solicitat are relevanta mai mare cand “interventia propusa nu este esentiala pentru viata copilului si/sau poate fi practicata fara un risc substantial”. (sursa)
Mi s-au confirmat informatiile pe care le stiam deja:
  1. orice pacient are dreptul de a refuza un tratament sau procedura medicala;

  2. orice tratament sau procedura medicala care se acorda unui copil se poate realiza numai dupa ce s-a obtinut consimtamantul parintelui.
Si totusi, in Romania de vis in care traim, aceste drepturi exprimate clar in lege sunt considerate nerelevante de catre un secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Sincer sa fiu, chiar nu ma intereseaza ce intentioneaza respectivul functionar de stat sa-mi impuna, eu voi refuza activ orice atingere a drepturilor mele si ale copilului meu. Pentru ca am o fetita de 13 ani care se incadreaza in segmentul vizat de campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii.

Apropo de campanie:
DECIZIE. Parintii fetitelor de clasa a VI-a si a VII-a vor participa la un sondaj privind vaccinarea contra HPV, comandat de Ministerul Sanatatii.

Daca jumatate dintre cei o mie de parinti chestionati vor fi de acord sa isi vaccineze fetitele si inteleg in ce consta imunizarea, MS va incepe campania de vaccinare. (sursa)
Aparent, aceasta stire arata o stupizenie de nedescris a factorilor de decizie din Ministerul Sanatatii. A declansa o campanie de vaccinare in functie de un sondaj (de opinie!) efectuat in randul populatiei este ca si cum ai decide ce tip de aripi sa montezi unui avion cu reactie facand un sondaj de opinie in randul florarilor. Sper sa nu se supere florarii pe mine, dar cred ca informatiile pe care le detin despre aerodinamica si design in aviatie nu sunt suficiente pentru a construi un avion care sa zboare cu succes.

Din pacate nu e vorba de stupizenie, ci de o politica focusata de a forta populatia sa accepte un anumit tip de vaccinare.

E suficient sa faceti un surf lejer pe net si veti vedea o multime de bannere care promoveaza vaccinarea contra HPV, este suficient sa va plimbati in oras si sa vedeti bannere publicitare care duc o campanie agresiva de sustinere a acestui vaccin. Aici e vorba de interese financiare majore, care sunt instrumentate abil, pe diferite canale, inclusiv pe cele oficiale.

Sunt medic si va spun cu sinceritate: recunosc eficienta unor anumite tipuri de vaccinuri. Fata mea a facut setul de vaccinuri obligatorii (DTP-difterie, tetanos, pertusis; poliomielitic, hepatita B etc.).

In schimb am refuzat categoric vaccinarea contra HPV din motive clare:
  • este un vaccin nou, aparut de cativa ani, la care nu se cunosc efectele secundare ce pot aparea pe termen lung;

  • Gardasil (vaccinul contra HPV) produce pe patru ori mai multe decese decat celelalte tipuri de vaccinuri (sursa);

  • campania americana de vaccinare cu Gardasil-Silgard a produs 19 decese in 2007 si 28 de decese in 2008 (sursa);

  • FDA (Food and Drug Administration), institutia care se ocupa cu avizarea medicamentelor in SUA, a documentat 6723 de cazuri adverse la injectarea cu Gardasil din care 1061 au fost considerate serioase iar 142 au fost considerate a fi amenintat viata persoanei vaccinate (sursa);

  • sunt o multime de inregistrari video pe internet cu declaratii ale victimelor efectelor adverse ale acestui vaccin, adolescente si preadolescente la care s-a administrat Gardasil (vezi lista de resurse de la sfarsitul articolului).
Preluat de pe
www.iulianurban.ro

1 comment:

Anonymous said...

Dupa 20 de ani nu stim cati bani a incasat fostul ministru Iulian Mincu, doctorul personal al lui Ceusescu in afacerea "zaharului infestat", afacere ce a dus la prabusirea industriei zaharului in Romania (dupa ce scandalul a izbucnit cu niscai zahar chinezesc au fost inchise mai multe fabrici pretextandu-se ca zaharul era infestat - chestia ca in tratatul de chimie organica al lui Simionescu se spune ca glazura de la medicamente era si este facuta tocmai cu astfel de zahar "infestat").

Mincu nu a patit nimic, dupa cum nici escrocii in cazul gripei aviare de au distrus avicultura cu totul.

Asa ca "Streinu-Cercel" (asta pare a fi nume conspirativ - ca neam de domn nu cred ca e si nici neam cu Vladimir nu cred a fi) de ce nu ar face si el un ciubuc acolo?

Daca romanii sunt saraci cu duhul ce? Poate mai merge odata, nu? Daca te cheama si Cercel si vei fi fiind neam cu Mihai Viteazul, poate iese de un comision? N'asa?