Pages

Wednesday, October 28, 2009

EXTRAORDINAR: S-a descoperit boala lui Paleologu

Tatii in varsta pot procrea copii cu autism sau schizofrenie

Se credea ca doar femeile trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte de a face copii, la batranete. Studiile din ultima perioada arata ca si barbatii in etate au aceeasi problema, din cauza calitatii scazute a spermei.
Barbatii care devin tati dupa 50 de ani pot avea copii cu probleme grave de sanatate, din cauza unei tumori testiculare care duce la mutatii ADN, scrie, luni, telegraph.co.uk.
Cercetatorii de la Oxford au descoperit ca barbatii in varsta sunt predispusi la tumori benigne la nivelul tesutului testicular. Desi nu sunt periculoase in cazul lor, acestea pot modifica ADN-ul urmasilor, marind riscul ca acestia sa dezvolte boli grave ca autismul sau schizofrenia.
Profesorul Andrew Wilkie a explicat ca majoritateaa barbatilor are de-a face cu diverse tumori inofensive, odata cu trecerea anilor, localizate de obicei sub piele."Dar, in momentul in care un barbat dezvolta o tumoare localizata in testicule are un risc ridicat de a transmite mutatii prin sperma, cauzand diverse probleme de sanatate bebelusilor", a spus specialistul. (R.P. - Z.O.)

No comments: