Pages

Sunday, December 13, 2009

MAFIA PSD - EX-SPP. Cătălin Voicu - legătura cu ceea ce este groaznic în spatele politicienilor

Pesediştii fac zid în jurul „onorabilului“ cu „maşină senatorială“

Zilele acestea, aproape toată presa s-a concentrat asupra lui Cătălin Voicu, „Naşul“ clanului Vanghelie, cel care era cât p’aci să ajungă ministru de Interne (doar vreo patru voturi ale colegilor pesedişti i-au lipsit). Realitatea TV i-a oferit o tribună de expresie, în cadrul emisiunii lui Stelică Tănase, în care „onorabilul“ inculpat s-a întrebuinţat intens pentru a arunca acuze în toate direcţiile, pretinzându-se victima oribilului aparat de represiune al preşedintelui Băsescu. Arie reluată până la epuizare şi de principalii săi comilitoni - Mitică Iliescu, Ion Iliescu, Vanghelie, Hrebenciuc, dar şi Cozmin Guşă etc, care au sărit ca arşi în apărarea şi căinarea „onorabilului“ cu alură porcină.
Ion Iliescu a afirmat „stupefiat“ că reţinerea lui Cătălin Voicu este o „acţiune inacceptabilă pentru mersul societăţii, expresia manifestării unui stat poliţienesc“. Iliescu a mai adăugat plin de nervi: „Mi se pare un lucru revoltător şi încălcarea oricăror principii ale democraţiei şi ale statului de drept. Chiar în halul acesta! Asta este expresia unei ranchiune. Asta este ceea ce promite domnul Băsescu pentru ţară? Să intrăm într-o fază a unui stat poliţienesc?“ Vanghelie, la rândul său, a preluat melodia de la Iliescu: „E un stat poliţienesc, o dictatură. Vor să ne sperie pe toţi (cred că a vrut să spună să ne sperie pe hoţi nu pe toţi - n.n.). Viorel Hrebenciuc s-a exprimat şi el indignat la culme: „Nu poţi să salţi de pe stradă un senator al României ca şi cum este ultimul borfaş“.
Cozmin Guşă, consilierul preşedintelui PSD, Mircea Geoană, a susţinut că măsura DNA este „un gest de instituire a unui stat autoritar“ băgând la înaintare şi vechea sa marotă, SRI-ul, despre care a sugerat că ar fi implicat oareşcumva, făcându-se că uită că serviciul de informaţii este condus de un pesedist, George Maior, cel care s-a grăbit amabil să-l anunţe pe Geoană că este câştigător în seara alegerilor.
Mitică Iliescu, fostul şef al lui Voicu la SPP şi partener de afaceri cu acesta, a pretins că aducerea lui Cătălin Voicu la DNA reprezintă „un semnal dat membrilor Curţii Constituţionale“ (?).
Grupul senatorial al Partidului Social-Democrat a cerut explicaţii de la ministrul interimar al Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru reţinerea lui Cătălin Voicu, senatorii pesedişti acuzând DNA de „comportament abuziv“.

Candidat la zece ani de puşcărie

Acuzaţia de trafic de influenţă, formulată împotriva lui de procurorii anticorupţie, i-ar putea aduce lui Cătălin Voicu o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 10 ani de închisoare. Deoarece se bucură de imunitate în calitate de senator şi de vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare din Senat - Voicu nu poate fi reţinut, percheziţionat sau arestat decât cu acordul Senatului şi numai după ce este audiat de către colegi. Tot Constituţia prevede că acesta nu poate fi judecat decât de magistraţii Curţii Supreme şi nu poate fi urmărit penal şi trimis în judecată decât de către Parchetul General, din care face parte Direcţia Naţională Anticorupţie.
Deocamdată, procurorii anticorupţie au dispus faţă de Cătălin Voicu obligarea de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile, iar acesta a mai afirmat public că i s-a cerut să nu ia legătura cu Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu şi Vanghelie.
Oficial, Direcţia Naţională Anticorupţie a adus la cunoştinţa publicului că Voicu a fost pus sub acuzare pentru că în cursul acestui an ar fi „pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale, aflate pe rolul organelor judiciare“.
Neoficial, pe surse de presă, s-a făcut legătura între Voicu şi celebra casetă cu Geoană, în care ar fi fost vorba de o şpagă de 400.000 de euro pentru obţinerea funcţiei de ministru de Interne. Potrivit Agenţiei de Investigaţii Media, înregistrarea ar fi ajuns la fiul lui Sorin Roşca Stănescu, Mircea Stănescu, fost pesedist la rândul său, care ar fi urmat să o publice în ziarul pe care n-a mai apucat să-l tipărească deoarece a fost găsit sinucis. Pe data de 5 ianuarie 2009, Stănescu a fost descoperit mort prin împuşcare în apartamentul său. Mircea Stănescu fusese acuzat, pe data de 27 decembrie 2008, că a lovit cu maşina un om pe trecerea de pietoni, dar iubita acestuia şi-a asumat vina, declarând că ea s-ar fi aflat la volan. Este greu de crezut că această situaţie ar fi generat un gest suicidar, iar după găsirea sa, împuşcat cu propriul pistol, găsit în mâna dreaptă deşi acesta era stângaci, au apărut numeroase comentarii în mediul de presă, care au fost blocate prompt la intervenţia misterioasă a cuiva care a reuşit să oprească ieşirea pe piaţă a mai multor date despre tenebroasa dispariţie a lui Mircea Stănescu. Abia acum se face legătura public între acel tragic eveniment şi mita care ar fi fost oferită de „apropiatul lui Vanghelie“ lui Mircea Geoană.

Şpaga pentru Geoană şi „apropiatul lui Vanghelie“

Cităm din AIM: „Un reporter al Agenţiei a luat legătura cu un apropiat de al lui Mircea Stănescu, răposatul director al publicaţiei «În atenţia DNA». Află că Stănescu intrase la începutul lui ianuarie 2009 în posesia unei filmări care-l reprezenta pe Mircea Geoană luând şpagă. Cånd reporterul nostru a întrebat de la cine?, răspunsul a sosit: «De la un apropiat de al lui Vanghelie, pentru un post de ministru sau secretar de stat»“.
Trebuie menţionat că primul om pe care l-a sunat Voicu, apropiatul lui Vanghelie, după aducerea la DNA a fost Mircea Geoană.
Reporterii Agenţiei mai relatează: „Dan Diaconescu a povestit un episod din ianuarie 2009, când Mircea Stănescu, cel care realiza o emisiune «În atenţia DNA» a venit la el în birou şi i-a pus o filmare pe un laptop: «Uite, Dane, ce am eu aici despre Geoană, uite ce fac ăştia.» Diaconescu mărturiseşte în direct că nu era vorba de casetă cu sexul oral, ci de altceva, despre Geoană şi despre o dare de mită. Scenă petrecută într-un birou. Diaconescu spune că după două zile l-a întrebat pe Stănescu: «Cum mai e? Dai filmarea?», la care răspunsul lui Stănescu a fost: «N-o mai dau, s-a rezolvat altfel!» În acelaşi timp, Stănescu pregătea ca în următorul număr al revistei «În atenţia DNA» să devoaleze afacerea sub titlul: «Un film senzaţional. Cine a dat şpaga?» În timpul emisiunii lui Dan Diaconescu, Silviu Alupei, un colaborator al lui Mircea Stănescu a adus şi a prezentat la cameră macheta acelei prime pagini din «În atenţia DNA», cu titlul respectiv, revista care n-a mai apărut pe piaţă, căci la două zile Mircea Stănescu s-a sinucis în mod suspect“.
Se ridică o întrebare legitimă astăzi. Ar fi putut fi „eliminat“ Mircea Stănescu de un om ca Voicu, cunoscut pentru legăturile sale cu lumea interlopă, cu clanurile ţigăneşti, protejatul lui Mitică Iliescu, şeful informativului PSD?

Voicu - un om cu „o carieră plină de fapte abominabile“

O sursă de presă informată despre Cătălin Voicu, Sorina Matei (www.sorinamatei.blogspot.com), afirmă despre acesta: „Trăieşte din şantaj, trafic de influenţă, manevrare de dosare şi informaţii importante, clasificate şi secrete despre oameni foarte importanţi, legături cu lumea interlopă, cu crima organizată şi cu servicii speciale extrem de ciudate, interesante, dar şi periculoase“... un om cu „o carieră plină de fapte abominabile“.
Sorina Matei încheie sibilinic povestea sa despre inculpatul zilei: „Voicu este «legătura». Legătura dintre unele personaje politice şi tot ce e mai groaznic. Acel groaznic ce stă în spatele lor“.
La bază Voicu a fost transmisionist, apoi de la Armată s-a deplasat uşurel spre alte traiectorii mai interesante, cuplat la manşă cu Mitică Iliescu, un utecist militar devenit bodyguardul lui Ion Iliescu în timpul aşa-zisei revoluţii. Adus de Mitică în garda lui Iliescu, fosta Unitate Specială de Pază şi Protocol (USPP), Voicu este decorat şi înaintat în grad de Tătuca Iliescu, apoi părăseşte serviciul odată cu schimbarea de regim şi alături de Mitică înfiinţează în 1998 firma SC Agenţia Natională de Pază, Protecţie, Investigaţii şi Protocol SRL. În 1999 şi 2001, Voicu a fost consilier la Camera Deputaţilor, iar din 2001 a fost reactivat în cadrul SPP ca ofiţer activ, fiind ridicat în 2003 la rangul de general SPP, la vârsta de 38 de ani, sub semnătura lui Ion Iliescu şi la propunerea lui Mitică Vinicius Iliescu. Voicu ajunge apoi consilier de securitate al lui Iliescu, în mandatul 2000-2004, reprezentant în CSAT al SPP-ului, apoi ajunge deputat, pe listele PSD Bacău, condus de Viorel Hrebenciuc, în perioada 2004-2008, iar acum este vicepreşedinte al Comisiei de Apărare a Senatului României. Cinste cui l-a ales...

No comments: