Pages

Wednesday, July 15, 2009

DOAMNA NINA, cu un ochi pe Basescu si cu gura pe Iliescu: "Un discurs important al presedintelui. Mai Ionele, pierzi o chestie fantastica!" AUDIO

Ion Iliescu, redus la tacere, in direct, de sotie

(sursa: fm.realitatea.net) (MP3, 2931 kB) Descarca » Asculta »
-- "...un discurs important al presedintelui. Mai Ionele, pierzi o chestie fantastica! (...) Trebuia sa nu raspunzi!".
"As dori sa informez colegii de blog ca am intrat in concediu si voi intrerupe dialogul pentru a ma concentra mai mult, in aceste doua luni de vacanta, asupra studiului unor probleme si redactarea unor materiale. Voi reveni la inceputul lunii septembrie". Data: 4 iulie 2009. Mesajul ii apartine bloggerului Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei.
Ramas de bunavoie fara mandat in Parlamentul Romaniei si detinand o functie onorifica in partidul pe care l-a fondat, Partidul Social Democrat, Ion Iliescu isi rarise inca dinaintea concediului declaratiile si iesirile publice.
A acceptat totusi sa acorde un scrut interviu pentru Realitatea FM.
Dialog scurtat - de fapt - de declaratia de aseara de actualul presedinte, Traian Basescu, in cazul Ridzi, transmitea Realitatea FM.

ZIUA Online comenteaza: Fostul presedinte Ion Iliescu, cel care a condus Romania, deseori cu o mana de fier, atata amar de vreme, pare sa nu miste in front atunci cand ii vorbeste sotia sa, Nina Iliescu. Cel putin asta reiese din dialogul dintre cei doi soti surprins in cadrul unui interviu pe care Ion Iliescu l-a acordat marti seara postului Realitatea FM. Vorba-vine "dialog", pentru ca imediat dupa ce Nina Iliescu il striga, Ion Iliescu arunca un "mda" anemic reporterului, redus practic la tacere de replicile consoartei.
In timpul interviului, Ion Iliescu vorbeste fara graba reporterului despre proiectele sale de vacanta. "Citesc si scriu. Nu plec nicaieri". De mentionat aici faptul ca dialogul dintre ziarist si Ion Iliescu se desfasoara foarte relaxat si fara graba sau vreo tensiune. Ion Iliescu vorbeste apoi despre implicarea sa in proiectul unei "lucrari pe care o proiecteaza Academia Romana privind o enciclopedie economica si sociala a Romaniei". Capitolul "Apele Romaniei si gospodarirea lor ca sector al economiei nationale" (evident, n.red.) precizeaza Ion Iliescu.
Ulterior, in momentul in care reporterul il intreaba pe Ion Iliescu daca are proiecte legate de politica, intervine o voce feminina, care pare sa fie cea a sotiei sale, Nina Iliescu, si care urmareste discursul de marti seara al presedintelui Traian Basescu. "...un discurs important al presedintelui. Mai Ionele, pierzi o chestie fantastica. (...) Trebuia sa nu raspunzi", se aude vocea feminina de pe fundal.
In clipa in care se aude vocea sotiei sale, Ion Iliescu tace malc cateva secunde, dupa care adauga acel "Mda" catre reporter, dupa care dialogul ia sfarsit, cu multumirile adresate de Ion Iliescu catre ziarist, pentru diplomatia acestuia de a incheia convorbirea in acel moment.
In inregistrarea audio este usor de remarcat, in momentul in care intervine sotia sa, subita schimbare de atitudine a lui Ion Iliescu fata de desfasurarea dialogului pe care il avea cu reporterul. Desi Ion Iliescu a ramas cunoscut ca un politician cu o foarte puternica personalitate, in schimbarea sa de atitudine verbala se ghiceste acea taiere de elan pe care o simte orice barbat in momentul in care consoarta dominanta incepe sa ia atitudine. (Z.O.)

Iata si ce comenta recent doamna Nina pe blogul ei, http://ninailiescu.wordpress.com/ :):
Publicat iulie 6, 2009
Daca m-ar lasa Ionel, as candida si eu la parlament. Uite cum Udrea, Ridzi, EBa au reusit prin forte proprii. Daca pe Elena Basescu a ajutat-o numele, sigur ma va ajuta si pe mine…

2 comments:

Elvis said...

Domnule Victor Roncea ,e de ajuns sa cititi 5 minute prin postarile acelui blog sa intelegi ce spun !E un nesimtit care i-a folosit numele NINEI ILIESCU si a facut acel blog !

Victor Roncea said...

Stiu, stiu; am glumit doar!