Pages

Thursday, July 16, 2009

CARTIANU, te cauta luptatorii calare din Herestrau. IN ATENTIA CRP: Un DREPT LA REPLICA la un articol mincinos din ADEVARUL despre "cowboy"-i FANDAX

IN ATENTIA CLUBULUI ROMAN DE PRESA
CATRE,
Cotidianul „Adevarul”
In att Dlui Redactor Sef Grigore Cartianu


Stimate Domn,

Pentru o corecta informare a cititorilor, va rugam sa difuzati urmatorul drept la replica, in aceleasi conditii in care a aparut articolul , in numarul din data de 25.06.2009.
In acest articol autorii prezinta in mod deformat, subiectiv si tendentios o serie de informatii cu caracter nesemnificativ sau nereal, dublate de imagini foto, ca fiind rezultatele unei investigatii asupra activitatii a 2 firme de paza ce asigura securitatea unor unitati militare din Capitala, in tentativa de a realiza conexitatea dintre serviciile civile de paza si gravitatea deosebita a faptelor din asa numitul caz ’’UM 01916 - Ciorogarla”, unitate militara din care au fost sustrase cantitati importante de armament.
Desigur, intelegem importanta demersului jurnalistic, precum si rolul esential al presei, mass mediei in general, in sesizarea si informarea opiniei publice, dar nu putem accepta ca aceasta activitate sa aiba ca efect denigrarea, dezinformarea, manipularea cetatenilor, prezentarea eronata sau/si vadit subiectiva a informatiilor, deoarece acest efect ar induce opiniei publice concluzii necorespunzatoare adevarului, ar aduce atingere valorilor, drepturilor si libertatilor fundamentale specifice oricarei societati democratice si ar fi contrar principiului fundamental consacrat de Constitutia Romaniei conform caruia ’’nimeni nu este mai presus de lege’’.
In mod concret, articolul la care facem referire aduce o grava atingere prestigiului si reputatiei firmei noastre, indeosebi prin concluziile din subtitlul final, intitulat ”Un contract strategic’’, dar si prin maniera constant deformata si tendentioasa in care sunt prezentate informatiile si imaginile alaturate acestora.
Tocmai de aceea, in drept la replica, dorim sa precizam urmatoarele :
SC FANDAX GRUP SRL nu este o ’’firma de apartament”. Precizam ca desi nu reprezentam o societate mare sau medie in profil, totusi, nu suntem o ’’firma fantoma’’ asa cum se acrediteaza in articol, dimpotriva, suntem infiintati inca din anul 2003, avem un numar de peste 100 de angajati permanenti sau temporari, avem un sediu principal si sediu secundar in com. Popesti Leordeni, str. Taberei, un numar de peste 5o de caini specializati si 50 de cai pentru paza (suntem singura societate de paza care foloseste paza calare). Societatea noastra are asociati, administratori, directori executivi si operativi, personalul de paza si auxiliar, dispune de toate autorizatiile si avizele legale, isi achita impozitele, contributiile si taxele catre bugete, incearca in permanenta sa isi indeplineasca in mod profesionist obligatiile contractate cu diversii beneficiari, constienti fiind ca situatia actuala din mediul economic nu ar permite si ar sanctiona neglijentele si deficientele de orice fel ;
SC FANDAX GRUP SRL nu este o firma clientelara. Precizam ca, desi am participat la mai multe licitatii publice organizate de MapN, suntem in executarea a doar 2 contracte comerciale avand ca obiect prestarea serviciilor de paza si protectie la unitati militare, ca aceste contracte au fost adjudecate in mod legal, in urma inscrierii si participarii la licitatiile publice organizate de M.Ap.N. in calitate de beneficiar si ca aceste contracte sunt cu caracter de exceptie, firma noastra avand beneficiari din zona privata in procent de 90%. Sunt vadit denaturate si informatiile cu privire la valoarea contractului incheiat pentru UM 02238 - Chitila, intrucat autorii confunda intentionat notiunile de contract cadru si contract propriu zis, iar pe de alta parte, prezinta cifrele contractului valabil pentru o perioada de 3 ani ca si cum am fi incasat deja suma respectiva, fara sa precizeze ca suma de 1.057.630 de lei, echivalent a 265.000 de euro, este cea mai mica suma rezultata din licitatie, fiind deci cea mai apropiata de interesul economic al M.Ap.N. si ca aceasta suma este impartita in mod egal pentru fiecare luna din valoarea contractului, pe toata valabilitatea acestuia ;
SC FANDAX GRUP SRL nu este implicata pentru prestarea serviciilor de paza la UM 01755. In mod evident tendentios, desi se retine ca sunt 2 unitati militare vizate, nicaieri in articol nu este mentionata cealalta societate de paza, iar pe intregul material sunt voit amestecate informatii si imagini referitoare la UM 01755 - Unitate de cai ferate si UM 02238 - Scoala de Logistica, toate fiind abil directionate catre numitorul comun : SC FANDAX GRUP SRL. Precizam ca noi executam servicii de paza doar la UM 02238, ca la aceasta unitate reporterii nu au avut nici un fel de discutii cu agentii de paza, nicidecum sa fie realizata depasirea perimetrului defensiv sau sa fie furnizate informatii secrete obtinute de la agentii nostri de paza, asa cum prezinta in mod fals alarmist cei doi autori ai articolului. In realitate, asa cum se arata in articol, reporterii au patruns in incinta unitatii 01755, care nu este in paza societatii noastre, iar fotografia cu civilul pensionar este realizata la aceasta unitate ;
SC FANDAX GRUP SRL dezaproba caracterul incriminator in care sunt realizate si utilizate fotografiile alaturate articolului si al celor postate pe siteul http://www.adevarul.ro/. Spre satisfactia noastra, am constatat ca bloguri ca un numar semnificativ de cititori au sesizat in mod independent faptul ca marea majoritate a fotografiilor referitoare la UM 02238 sunt facute din autovehicule in miscare, sau din alte locuri exterioare celor 2 unitati militare, adica din locuri publice frecventate de multi pietoni (pasarela) sau care nu sunt sub observatia normala a agentilor de paza, toate acestea cu intentia evidenta de a ajuta sugestia caracterului nelegal si la voia intamplarii in care s-ar desfasura activitatea noastra la UM 02238. Ceea ce inca nu stiu cititorii Dvs se refera la faptul ca autorii articolului au folosit cu obstinatie numele firmei noastre ca fundal comun si au postat o serie de fotografii absolut nesemnificative (locuri virane, foisoare de paza, un cort militar, semnale de avertizare militare si tablite indicatoare exterioare) special realizate ca sa intareasca concluzia generala de haos, ori au combinat fotografii aferente UM 01755 ca si cum s-ar referi la UM 02238, desi doar cateva din aceste fotografii sunt cu adevarat alarmante si ele nu sunt realizate in obiectivul pazit de noi, adica UM 02238, ci la UM 01755 !
In final, Stimate Domnule Redactor Sef, va asiguram ca dezaprobam maniera categoric abuziva si falsa in care a fost realizat intregul documentar si mai ales informatiile referitoare la firma noastra, dezaprobam faptul ca s-a insistat in intregul articol numai cu numele firmei noastre si faptul ca majoritatea fotografiilor sunt realizate din exteriorul celor 2 unitati militare dar sunt prezentate drept dovezi ale vulnerabilitatii sistemului de paza, dezaprobam limbajul alarmist si bombastic al articolului (ex.’’ ...Cele două cazărmi pot fi scoase din funcţiune în nici o oră, cu tot cu capturarea depozitelor de armament sau a parcului auto...’’), cu mentiunea ca, in cele din urma, nici sistemele de securitate foarte avansate nu au putut impiedica ci doar sa atenueze atentatele teroriste de amploare si bine puse la cale (SUA, Marea Britanie, Spania, Japonia, etc). Dezaprobam totodata faptul ca autorii nu au cerut relatii suficiente autoritatii contractante cu privire la modul executarii serviciului de paza de catre firma noastra, intrucat ar fi aflat ca niciodata nu am fost implicati in incidente sau evenimente nedorite, dimpotriva, ne indeplinim profesionist obligatiile contractuale asumate in temeiul Legii nr. 333/2003.
Va multumim pentru sprijinul Dvs si speram ca prin publicarea dreptului la replica vom reabilita in mare masura prestigiul si reputatia SC FANDAX GRUP SRL. (Ceea ce, evident, nu s-a intamplat - nota mea)
SC FANDAX GRUP SRL
Director General
Daniela Popa

No comments: