Pages

Monday, July 13, 2009

A REINCEPUT RAZBOIUL VOICULESCU & PATRICIU vs VANTU? Presedintele MediaSind Cristi Godinac, victima necolaterala, il pune la punct pe Gregoar Cartianu

Ce coincidenta (vai!), in aceeasi zi, Jurnalul lui Voiculescu da o "exclusivitate" cu tinta la Vantu -
Liviu Luca, lup păstor la oi - iar Adevarul lui Patriciu ataca, prin gurita lui Cartianu, acelasi trust - Impostori în vremea crizei. In cazul din urma, victima necolaterala, Cristi Godinac, presedintele MediaSind. Pe Cartianu zici ca l-a apucat iar deontologia, dupa cat de aprig scrie la adresa lui Godinac: "E de înţeles: nu poate sări cu gura la grupul mentorului său, Liviu Luca, sindicalistul-patron care deţine dubla calitate de a-i fi şi fin, şi naş!". Din specia semintar de stadioane, Cartianus uita cum dadea el de pamant cu Patriciu cand era serpas pe sendero luminoso a tovarasei procuror Macovei la Evenimentul Zilei si cum s-a tarat apoi pe burta cand a ajuns la Adevarul ca sa-i pupe talpile mogulului. Diferenta dintre el si Godinac e ca acesta din urma nu a ezitat sa critice situatii dificile patronat-jurnalisti, indiferent de trust. Mai curand, Cartianu, cu mustele alea urate pe caciula, il ataca pe sub centura pe Godinac, inainte de a se declansa procesele impotriva Adevarul SA pentru matrasirea paranoica a doi ziaristi foarte buni.
Iata reactia lui Cristi Godinac:
"SC Adevarul SA si SC Adevarul Holding SA au grave probleme cu legea. Directorul general Razvan Corneteanu refuza un dialog institutional, refuza intrarea in legalitate. In schimb, unii dintre apropriatii sai, dintre cei care au mai scris articole in numele lui, injura Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind in ziar. Domnul Corneteanu se razbuna astfel pe MediaSind deoarece mai multi membrii de sindicat se afla in proces cu ziarul Adevarul si pentru ca, la sesizarea sindicatului, Inspectia Muncii l-a amendat si l-a obligat sa intre in legalitate. Ma refer la faptul ca trustul Adevarul nu plateste sporurile din Contractul Colectiv de Munca, ca plateste soferi , corectori si alti angajati pe contracte de drepturi de autor (evaziune fiscala?), ca desface contracte individuale de munca discretionar si fara respectarea legislatiei si ca promoveaza un climat dictatorial in redactie. In loc sa respecte legea si sa nu ne mai hartuiasca membrii de sindicat, directorul holdingului Adevarul bate gamela la gazeta ca sa distraga atentia de la problemele lui. Il priveste. Noi ne aparam in continuare membrii de sindicat, indiferent la ce trust de presa lucreaza."

No comments: