Pages

Tuesday, July 14, 2009

CAZUL PORNO-CONSULULUI Ion Nuica răscoleşte opinia publică si umfla in gusa kaghebistii din presa

Scris de George Roncea
Reverberaţiile scandalului sexi-consulului de la Chişinău încep să devină mai interesante decât cazul în sine, unul banal în opinia mea. Un coleg jurnalist citează un membru al anturajului colonelului KGB („în rezervă“) Dumitru Diacov, cetăţean rus fost reprezentant al TASS la Bucureşti în perioada „revoluţiei“ care afirmă că „Iurie Roşca ar fi lansat pelicula spre George Roncea“, scenariu reluat şi de alte publicaţii din Moldova, care însă evită să citeze numele lui Diacov (nomina odiosa). Astfel, cotidianul „Timpul“, care aparţine unui produs politic al lui Dumitru Diacov, omul de afaceri şi politicianul „democrat“ Vladimir Filat, scrie că „ridică semne de întrebare şi faptul că articolul din ziarul «Curentul» este semnat de George Roncea, cunoscut, alături de fratele său, Victor, ca fiind prieten apropiat cu actualul vicepremier moldovean responsabil de structurile de forţă, liderul pepecedist Iurie Roşca. Aşa stând lucrurile, întrebarea «De unde a apărut acest filmuleţ şi cine l-a trimis în România?» pare să nu mai fie atât de complicată...“, concluzionează „Timpul“.
Dacă primeam materialul de la Iurie Roşca, îl editam, dragi „colegi“, pe de o parte, iar pe de altă parte nu aş fi avut niciun motiv să ascund sursa. Este arhicunoscută prietenia mea cu Iurie Roşca, ce împlineşte aproape două decenii. Chiar dacă uneori avem opinii politice diferite, Iurie rămåne un camarad alături de care am trecut prin momente speciale, un om care şi-a asumat o luptă pe care sunt convins că o va duce la capăt. Indiferent pe ce drumuri mai luminoase sau mai întunecate va păşi, voi fi alături de el atåt cåt îmi va fi cu putinţă.
Spre deosebire de preacuvioşii comentatori care tot dau din gură, eu pot oricånd să fac faţă adevărului unei verificări cu faptele pe masă sau unei confruntări cu orice sistem de detecţie sau oricărui tip de interogatoriu cu privire la loialitatea şi onestitatea mea faţă de Romånia. Ceea ce ştiu cu precizie că nu se confirmă în anumite cazuri ale unora dintre „comentatorii“ care se bat cu cărămida în piept.
Revenind la subiect, pentru a înceta insinuările, „filmuleţul“ nu mi-a fost trimis de Iurie Roşca.

„Bărbaţii mai greşesc, dar nu filmaţi“

Preşedintele Traian Băsescu a primit, marţi, la Cotroceni, o delegaţie a societăţii civile din R. Moldova, declarånd că „uneori depăşim şi noi limite“, referitor la ipostazele în care a apărut filmat consulul Romåniei la Chişinău, Ioan Nuică. La începutul discuţiei la care participă 14 reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova, Băsescu a spus că vrea să afle de la aceştia problemele cu care se confruntă, pentru a vedea cu ce-i poate sprijini partea romånă.
În replică, un reprezentant al societăţii civile din Republica Moldova i-a spus şefului statului că „fantasticul“ realităţilor din ţara vecină, deşi cunoscut de partea romånă, depăşeşte uneori orice limite.
Băsescu a răspuns: „Uneori depăşim şi noi limite, l-aţi văzut pe consulul Romåniei la Chişinău“. Cei prezenţi au izbucnit în rås. Unul dintre membrii delegaţiei a spus: „Mai greşesc bărbaţii“. La care şeful statului a replicat: „Da, dar nu filmaţi“.

Scuzele ministrului Diaconescu

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, marţi, că instituţia politicii externe romåneşti ar trebui să îşi ceară scuze opiniei publice pentru semnalul „total necorespunzător“ dat în cazul consulului Romåniei la Chişinău, Ion Nuică.
„Poate că ar fi util ca instituţia politicii externe romåneşti să îşi ceară scuze opiniei publice pentru un semnal total necorespunzător, care în niciun caz nu caracterizează această instituţie“, a răspuns el, întrebat cum comentează implicarea consulului romån la Chişinău într-un scandal sexual. Diaconescu a precizat că se referă la opinia publică din Romånia. „N-avem niciun fel de comentariu. Domnia sa şi-a dat demisia“, a mai spus şeful diplomaţiei.

Scuze s-ar cuveni să vină din altă direcţie, cred cititorii „Curentul“

Pe de altă parte, comentatori ce par avizaţi au plasat pe site-ul „Curentul“ următoarele informaţii, pentru care nu băgăm måna în foc, dar considerăm că ar merita cercetate:
„Domnilor, Nuica aparţine lui Ungureanu. În 1985, cånd era consul în Kuweit, era un tåmpit, începător. Făcea parte din UM 0195 Contra-informaţii Externe. La ce te poţi aştepta de la un absolvent al şcolii de la Băneasa. Nu demisia, afară cu el. Din cauza unora ca el, opinia publică blamează profesionalismul adevăraţilor ofiţeri de informaţii. Ceea ce a făcut demonstrează în ce hal a ajuns SIE. Domnul Diaconescu nu are nicio vină, aceasta îi aparţine în totalitate lui Ungureanu Răzvan. Tehnica folosită de serviciile moldovene este arhicunoscută şi este folosită foarte mult pentru recrutare“.

Protecţie fără prezervativ

„UM 0195 din str. Columbelor. Această UM a tocat în picioare „fantomele“ retrase în Romånia după trădarea lui Pacepa. Sute de ofiţeri-spioni aduşi înapoi după momentul fatidic al anului 1978 au fost anchetaţi la sediul acestei UM de tristă amintire. În ce-l priveşte pe „rezidentul“ Nuica, acesta avea în sarcină exact protecţia funcţionarilor diplomatici. Dacă vă uitaţi bine la filmare o să observaţi că nici măcar el nu se proteja, făcånd sex fără prezervativ. Cine ştie ce de boli luate de la curvele băgate în pat de ruşii-moldoveni i-a transmis nevestei. Un cretin care a făcut de rås Corpul Diplomatic şi serviciul de informaţii externe şi-a încheiat ruşinos cariera, ca ultimul răcan. Semnificativ sau nu, UM 0195 de care aparţinea Ion Nuica este amplasată vizavi de sediul redacţiei «Curentul» locul de unde i s-a tras sfårşitul carierei de spionu’ lu’ peshte...“
No comment...

No comments: