Pages

Friday, August 8, 2008

DORIN TUDORAN despre cazul Patapievici-ICR: CIOCOII - NOI SI EI

Scriitorul Dorin Tudoran intervine in dezbaterea legata de scandalul turnatorilor promovati de ICR
Conducerea Institutului Cultural Roman se afla in fata unui triplu scandal cu reverberatii internationale. Doi informatori, dintre care unul si impostor, Sorin Antohi si Andrei Corbea Hoisie, au fost sponsorizati din banii contribuabilului roman pentru a organiza si participa la o scoala de vara la Berlin. Scriitorii si traducatorii germani Herta Muller, Richard Wagner, si Ernest Wichner au protestat in presa germana fata de acest dublu standard care vine chiar din partea unui membru al Comisiei Tismaneanu, presedintele ICR Horia Roman Patapievici. La acest caz se adauga si un eveniment derulat in iunie la Paris, cand un alt informator recunoscut de CNSAS, Mihnea Berindei, a tinut o prelegere organizata de ICR. In plina disputa academica a survenit scandalul "poneiului roz" de la New York care, amplificat, a estompat fondul mult mai grav al dezbaterii stiintifice si morale legate de ICR si banii statului roman. Multi intelectuali au preferat sa se solidarizeze cu "poneiul roz" uitand de scandalul turnatorilor ICR. Dorin Tudoran, printr-o analiza remisa in exclusivitate ziarului ZIUA, solicita atentia acestora pentru revenirea la dezbaterea de idei legata de "informatorii nostri mai buni decat informatorii lor". (Victor RONCEA)
Hartia de turnesol.
Cel mai important rol pe care l-a jucat scrisoarea adresata de Herta Muller lui Horia-Roman Patapievici prin intermediul paginilor cotidianului german Frankfurter Rundschau a fost cel al hartiei de turnesol. Ne-a reamintit pe ce scandura dormim, cat de adanc dormim, cu cine dormim, cat de tare sforaim si cat de asiduu tragem sfori pana si in somn.

1 comment:

Anonymous said...

Ronceo, nu-mi placi, cred că eşti securist, dar îţi dau un pont contra lui Patapişcovici :

http://grupareadeparte.wordpress.com/2008/08/08/dovada-textuala-ca-patapievici-una-zice-azi-alta-zice-maine-dupa-cum-bate-vantul/

Acceptă-l, că voi încercaţi să-l înghesuiţi, dar n-aveţi cu ce, că nu i-aţi citit cărţile, şi nici nu le puteţi înţelege.

Iar eu îl vreau dându-se de-a dura odată, de-aia vă aprovizionez cu muniţii.