Pages

Monday, August 4, 2008

Jaf la ICR si MAE

Curtea de Conturi confirma suspiciunile care planau asupra celor doua institutii publice

Presa si societatea civila au suspectat de multe ori ca in spatele unor activitati in aparenta onorabile derulate la Institutul Cultural Roman sau Ministerul Afacerilor Externe au loc fraude masive bazate pe cumetrii, trafic de influenta, conflict de interese sau alte activitati care cad sub incidenta legii. Iata ca de data aceasta putem dovedi cu acte in regula ca asa stau lucrurile. Institutul Cultural Roman, condus de Horia Roman Patapievici, Mircea Mihaies si Tania Radu, se afla si sub umbrela MAE, deci a Guvernului, dar si a Presedintiei, Traian Basescu fiind si presedintele de onoare al Institutului Cultural Roman.
Zilele acestea, ICR se afla in centrul atentiei din cauza mai multor scandaluri publice cu valente internationale: modul in care reprezinta Romania la New York "exportul" de informatori ai Securitatii la Berlin, replici nepotrivite adresate comunitatilor romanesti din SUA si Germania. La acestea se mai adauga acum si dovada gestiunii proaste a institutiei. Ministerul Afacerilor Externe are alte probleme, nerezolvate de ultimii trei ministri si care duc la scurtcircuitarea activitatii financiare a diplomatiei romanesti. Curtea de Conturi a Romaniei, de unde am obtinut rezultatele mai multor cercetari efectuate la ICR si MAE, releva disfunctionalitatile celor doua institutii publice, ramase, pana acum, nesanctionate. Le prezentam in continuare.

3 comments:

Maria Barbu said...

Foarte corect, Victor. Trebuie procedat metodic, dar perseverent, pentru a demonta aceasta masinarie diabolica a fraudei intelectuale, care face atat de mult rau Romaniei!
Asa cum spunea persoana pe care am citat-o pe blogul meu, aceasta grupare "elitista" este la fel de periculoasa ca o secta sinistra, iar Patapievici, care pare sa fie profetul acestei secte, este primul care trebuie sa plateasca uriasa factura a fraudei!

Anonymous said...

Draga Victor,
S-a produs o mare confuzie cu petitia. Exista inca una, initiata de altcineva. Eu am gasit apelul tau si am semnat petitia la linkul indicat pe acest blog.
Pe blogul lui Alex Petria am inteles ca este ceva in neregula. Oameni de bine au semnat o alta petitie, care a ajuns a fi o bataie de joc. Te rog verifica aici:

http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?hrpata&1

Anonymous said...

a must see movie on youtube:
"The Patibulatorium of Horia Roman Patapievici"
http://www.youtube.com/watch?v=3sXoGLuQn9Y