Pages

Thursday, August 7, 2008

Raluca22’s Weblog: Amneziile unui TRUbadur si filantropia ICR-ului

August 6, 2008 by Raluca

Dupa ce ieri, scandalul “Zvastica si sex la ICR New York” a ajuns la cote periculoase pentru conducerea portocalie a ICR-ului, astazi, potåile oportuniste au sarit in apararea lui Patapievici si manutei acestuia, care semneaza cu multa generozitate si promptitudine deconturile voiajelor lor in strainatate si finantarile pentru pretioasele lor carti.
Cum era si firesc TRU a fost primul care a latrat intru slavirea “geniilor” managementului cultural de la ICR: Corina Suteu si H. R. Patapievici.
Plin de deontologie si corect pana in maduva oaselor, TRU uita sa pomeneasca desigur despre ofensele aduse poporului evreu, prin expozitia scandalos antisemita de la ICR New York.
La fel cum uita sa ne povesteasca si despre calatoria lui in SUA, din luna mai a acestui an. TRU a fost invitat, pe banii ICR-ului la NEW York, pentru citirea “Raportului Final” al comisiei Tismaneanu. La manifestarea respectiva, desfasurata la Harriman Institute, TRU a tinut un discurs propagandistic infocat pentru Traian Basescu, in loc sa conferentieze pe tema ” Raportului Final”(motivul pentru care fusese invitat la New York).
O intrebare de bun simt ar fi, de ce ICR-ul a ales sa promoveze(pe bani multi, fireste) “Raportul Final” al comisiei Tismaneanu, in SUA, in Franta sau in Belgia, iar in tara nu?!! Pentru care motiv ICR-ul a platit deplasarea la aceste manifestari din strainatate, unor personaje gen TRU?!! Pentru a-i face propaganda desantata lui Basescu?!!!
Si pentru ca tot vorbeam de domnul Vladimir Tismaneanu, am remarcat in editia de astazi a EVZ, ca domnia sa il admira enorm pe “politicianul” Catalin Avramescu: ” Cătălin Avramescu este nu numai un fin analist politic, ci şi un filosof de anvergură internaţională. Cartea sa „Filosoful crud” va apărea în curând în traducere americană la Princeton University Press. Va fi astfel primul politician/ filosof politic român cu o carte apărută la o editură de un asemenea prestigiu. “
Ultimele doua fraze ale domnului Tismaneanu sunt atat de amuzante! Probabil domnul Tismaneanu nu stie ca distinsul politician/filozof din Mizil (care “uita” in declaratia de avere ca are o sotie si ca aceasta lucreaza la CNSAS) a primit de la ICR-ul domnului H. R. Patapievici, prin programul TPS ( Translation and Publication Support) suma de 7.000 euro, pentru traducerea si publicarea in limba engleza a cartii ” Filozoful crud: O istorie a canibalismului ” , la editura Princeton University Press.
Documentul care atesta acest lucrul, il puteti vedea in foto, si a fost preluat din documentele oficiale postate pe site-ul ICR.
Posted in Culturnici 33 Comments »
Caracatita
PS V.R.: E, nu stie!

No comments: