Pages

Monday, August 4, 2008

Presa pentru Romania

Intr-o Romanie sfartecata de interese economice, politice, militare, ba chiar si religioase, cel mai adesea potrivnice tarii, natiunea pare din ce in ce mai ravasita, purtata de pe un val al inundatiilor pe altul. Doctrinele politice au murit demult odata cu reprezentantii lor legitimi, prin lagarele instaurate de sovietici dupa ocuparea tarii.
Politicienii de azi trec dintr-o barca-n alta cum trec mustele de la un rahat la borcanul cu miere, numai pentru a-si mentine labutele cat mai incarcate. De aceea, rolul Bisericii si al presei, primele printre optiunile de incredere ale natiunii, este cu atat mai important, mai ales in situatii de criza cum este aceasta prelungita in care ne zbatem.
Parintele Justin Parvu, supranumit Duhovnicul Neamului, a petrecut 17 ani din viata in inchisori. A cunoscut din greu experimentul anti-crestin derulat si supravegheat de consilierii sovietici si a razbatut cu mai multa putere sufleteasca si spirituala. Acum, la 90 de ani, prea cuviosul parinte de la Manastirea Petru Voda este atent la sufletul natiunii pe care il vede agresat, prin alte metode, dar cu aceeasi tinta ca si in experimentul din inchisorile comandate de bolsevici.
Continuarea la
Presa pentru Romania de Victor RONCEA

No comments: