Pages

Tuesday, November 3, 2009

SITUATIE ALARMANTA LA GRANITA ROMANIEI. Ucraina in stare de alerta cu pandemie si vaccin. Controversa gripei porcine de la frontiera. IPOTEZA/RISC

Intr-un interviu realizat in iunie anul acesta cu Iulian Fota, consilierul pe probleme de securitate national al presedinteleui Traian Basescu (un alt interviu obtinut de mine, in exclusivitate, pe care directorul Ziua, "celebrul" Mihai Pilsu - "700 de accesari", a incercat, stupid, sa-l blocheze) acesta sintetiza riscurile care planeaza asupra tarii noastre - ROMANIA - SPIONAJ, PANDEMIE, RAZBOI - Iulian Fota, Consilierul pe probleme de securitate al presedintelui Traian Basescu. Suntem loviti, iata, de doua dintre aceste riscuri, dinspre Est. Sa speram ca nu va veni si al treilea risc pe capul nostru (desi se poate spune ca, din mai multe puncte de vedere, suntem intr-un continuu razboi, nevazut sau mai putin vazut).

Slovacia inchide frontierele cu Ucraiana. Romania ar trebui sa faca la fel


Raspandirea virusului A/H1N1 in Ucraina a creat o stare de panica si in tarile vecine, transmite Agerpres. Ministerul Sanatatii din Ungaria a anuntat deja ca situatia din Ucraina, ar putea crea o stare de urgenta si in Ungaria.

"In Ucraina exista un virus foarte rapid si virulent. Numarul pacientilor se multiplica peste noapte, iar aceasta creeaza o situatie de urgenta in Ungaria, pentru ca virusul nu se va opri la frontiera", a subliniat ministrul sanatatii din Ungaria, Tamas Szekely.

Autoritatile sanitare din Ungaria au anuntat ca sunt pregatite sa ajute Ucraina, tara unde exista o lipsa de vaccinuri si medicamente. Mai mult, Ungaria s-a oferit deja sa asigure vaccinarea politistilor de frontiera si a vamesilor ucraineni de la granita comuna. De asemenea, Crucea Rosie ungara va furniza medicamente si masti in estul Ucrainei, unde traiesc etnici ungari.

Polonia a cerut Uniunii Europene sa ajute Ucraina

Premierul polonez Donald Tusk a cerut oficialilor din Uniunea Europeana sa acorde asistenta de urgenta Ucrainei in lupta impotriva gripei porcine.

"Natura acestei amenintari necesita masuri urgente la nivel UE, care vor servi atat intereselor Ucrainei, cat si intereselor UE", a spus Tusk intr-o scrisoare adresata presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

De asemenea, Autoritatile din Cehia vor acorda Ucrainei un ajutor de 195.000 de euro, bani care vor fi folositi pentru combaterea gripei porcine, transmite NewsIn.

Slovacia restrictioneaza circulatia la frontiera cu Ucraina

Autoritatile din Slovacia au restrictionat de astazi regulile de circulatie la frontiera cu Ucraina, dupa cum informeaza NewsIn.

Ministrul de interne slovac, Robert Kalinak a anuntat ca va inchide un pasaj pietonal de la frontiera ucraineano-slovaca, Velke Slemence - Mali Selmenci si va interzice trecerea pietonilor la un alt punct, Ubla - Velykyi Bereznyi.

Conform ultimelor date furnizate de Ministerul Sanatatii din Ucraina, 67 de persoane au decedat pana acum din cauza gripei porcine.
Sursa: PaginaMedicala.ro

Dovezi care par să sugereze că Baxter International este responsabil pentru un nou focar mortal de pneumonie virală în Ucraina, descris drept "gripa porcina".


În luna Februarie a anului 2009 Bloomberg a raportat că Baxter a trimis "accidental" material de vaccin, conţinand atât virusul viu al gripei aviare, cat şi pe cel al gripei sezoniere mai multor laboratoare din întreaga lume. Un laborator a decis să testeze vaccinul pe dihorii sai, dar toti dihorii au murit în mod neaşteptat. Trebuie să se menţioneze faptul că Baxter a mai făcut o “greşeală"ca aceasta si alta data. Produse din sânge fabricate de Baxter contineau odata HIV. Mii de bolnavi de hemofilie au murit din cauza aceasta, şi mulţi au infectat in continuare si pe soţii/ soţiile lor.

Mai târziu, în acelasi an, o poveste bizara a apărut pe internet. The Huffington Post a raportat despre un individ numit Joseph Moshe, care a fost arestat după mai multe ore de interogatoriu la Poliţie, pentru că se presupune ca a făcut ameninţări împotriva Casei Albe. Omul a fost capabil să reziste la mai multe expuneri la gaze lacrimogene.

Cu toate acestea, comunitatea de pe internet a fost foarte sceptica cu privire la motivele adevărate din spatele arestarii acestui om. Comentariile pe site-ul Huffington Post au început imediat cu privire la o parte nedeclarata a acestei povesti, şi anume că Joseph Moshe era un agent Mossad specializat în războaie biologice, care a facut apella populatie, într-o emisiune de radio, in care avertizeaza despre o arma biologica făcuta de către Baxter International si răspândita prin vaccin. Se presupune ca aceasta ar provoca o plagă la eliberare.

Cu toate că oricine poate face amenintari şi niciodată nu ar trebui să credem pe oricine, partea uimitoare cu privire la cele sustinute de Moshe a fost locul în care a spus Moshe că se produce arma biologică.

Moshe a susţinut că laboratorul Baxter unde s-a produs aceasta arma, a ales Ucraina din toate locurile unde Basxter facea exprimente, iar acolo se lucra la crearea acestei arme biologice. Toate acestea au iesit la suprafata la începutul lunii August 2009, adica cu mai mult de 2 luni înainte ca situaţia grava din Ucraina sa iasa la iveala. Pentru a numi în mod corect ţara în care o nouă epidemie s-ar dezlănţui, Moshe ar trebui tsa detina fie informaţii din interior, confidenţiale, sau ar putea fi vorba de o coincidenţă incredibilă, asa cum cineva avand cunoştinţe de bază in statistica poate confirma.De unde stia Moshe in urma cu 7 luni cand a fost arestat ca Ucraina va fi locul unde un virus nou, caruia i se spune in mod nefericit AH1N1, el avand de fapt o cu totul alta natura, va decima aceasta tara ?

Să presupunem pentru o clipă că fiecare persoană de pe planeta noastră are o şansă egală de a da naştere unei noi epidemii letale din cauza unui virus care sufera mutatii în timp ce se răspândeşte prin corpul său. Ucraina are 46 milioane de locuitori. Populaţia estimata la nivel mondial este de aproximativ 6.7 miliarde in prezent. Acest lucru înseamnă că, dacă o epidemie noua ar apărea, şansa ca aceasta epidemie sa aiba punct de plecare în Ucraina ar fi 0.69%. Cu toate acestea, se pare că acest virus este o formă de gripă. Acest lucru face ca şansele de a ghici că o gripa mortala va izbucni în Ucraina sa fie chiar mai mici. Motivul pentru aceasta este faptul că înapoi la începutul lunii August, marea majoritate a infecţiilor de gripă au fost descoperite în diferite ţări, nu Ucraina. De fapt, la data de 30 Octombrie, Earthtimes a raportat că Ucraina a avut oficial raportate doar două cazuri de gripă porcină, şi nu decese, până vinerea trecută. Această epidemie mortală pare să fi ajuns de nicaieri în Ucraina.

Profilul lui Moshe pare să confirme poziţia lui ca un microbiolog. În plus, această pagină cu informaţii de contact ale Baxter pentru biroul sau din Ucraina confirmă faptul că Baxter are o prezenţă în Ucraina.

De asemenea, trebuie menţionat faptul că un număr masiv de microbiologi au avut decese bizare. Acest caz ce pare a fi povestea unui om curajos care a sacrificat totul pentru a ne aduce acest mesaj, poate explica de ce atâtia microbiologi au fost asasinaţi. Faptul că acest om a reusit sa prezica un focar de gripă extrem de letal într-un loc unde ne-am aştepta cel mai putin, cu 2 luni înainte de a fi avut loc de fapt, dă crezare afirmaţiei sale că Baxter International este responsabil pentru izbucnire şi arată că microbiologi de top pot constitui o problemă pentru oamenii responsabili de acest dezastru în curs de desfăşurare.
Aceasta este o poveste în curs de derulare, asa incat asteptati pentru a vedea actualizările posibile pe David Rothscum Reports, cat si mai multe informaţii despre ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Actualizarea 1: În scopul de a menţine informaţiile si de a preveni disparitia lor, am de gând să prezint aici cat mai multe informaţii pot găsi.

Comentarii pe marginea unui articol despre arestarea lui Moshe, documentand afirmaţia sa că virusul gripei dintr-un vaccin fabricat de Baxter în Ucraina copiază ARN-ul de la gripa 1918 şi este menit ca o armă biologica sunt postate pe site-ul Huffington Post.

Actualizarea 2: Guvernul ucrainean doreşte să impună restricţii de călătorie pentru cetatenii întreagii naţiuni, pentru a opri răspândirea virusului.

Actualizarea 3: În conformitate cu comentariile publicate pe site-ul Huffington Post, Dr. Moshe a susţinut că virusul utilizat a reprodus ARN-ul de gripa spaniolă 1918. Simptomele de gripa 1919 includ victimele scaldate în sânge:

Americani au fost familiarizaţi cu gripa; aceasta va trimitea la culcare, va făcea sa va simtiti mizerabil timp de 3 sau 4 zile, cu febră, dureri musculare, congestie şi, apoi va sensibiliza timp de aproximativ o saptamana. A imbolnavit milioane de oameni, dar a ucis doar pe cei mai batrani, cei mai tineri, şi pe cei mai sensibili.

Gripa 1918 nu a fost gripa cu care s-au familiarizat americanii. A fost groaznic că victimele s-au transformat, devenind albastrui-negre, apoi s-au înecat cu fluidele din propriul corp; rata mortalităţii a fost cea mai mare în categoria de vârsta 15 – 40 de ani, cei mai sănătosi. Victimele se simteau bine un minut şi in următorul ramaneau fara putere, chinuiti de febră şi delirand. Temperatura le crestea mult, pielea devenea albastra, violet, sau maro profund din lipsa de oxigen. Pneumonia masiva a atacat plămânii, umplandu-i apoi cu lichid; sângele iesea de la nas. Moartea era rapida, sălbatica şi terifianta.

Comparaţi acestea cu rapoartele care provin din Ucraina:

Cinci persoane au murit de gripa in Lviv, patru bărbaţi şi o femeie, spune medicul sef Myron Borysevych de la Spitalul Clinic de Urgenta.

Doi dintre pacienţii morţi se încadrau la grupa de vârstă 22-35 de ani, cu alţii 2 peste 60. El a diagnosticat boala ca fiind pneumonie virală.(...)

Testele virale pot dura pana la două săptămâni. Acestea sunt complicate şi nu sunt făcute in Lviv. Cursul bolii a fost foarte rapid. Simptomele includ temperatura foarte ridicata şi tuse seaca. (...)

Toti cei şase oameni morţi au avut simptome de pneumonie severă hemoragica.

Boala începe încet, cu creşterea temperaturii la 37.2 la 37.3 grade, tuse uşoară şi dureri în articulaţii. Autopsia a relevat faptul că plămâni au fost îmbibati cu sânge, specialistul a mai spus.
Preluare de la www.iulianurban.ro

Informatii aditionale:

Ukraine Mystery Outbreak Sparks WHO Concern as Disease Spreads

By Kateryna Choursina and Halia Pavliva

Nov. 2 (Bloomberg) -- The World Health Organization sent a team of experts to Ukraine today to investigate an outbreak of respiratory disease that’s sickened a quarter of a million people and left pharmacies without masks or flu remedies.

A group of epidemiologists, physicians, laboratory technicians and communications advisers is scheduled to arrive tonight in Kiev, Gregory Hartl, a WHO spokesman in Geneva, said in a telephone interview today.

Ukraine faces an outbreak of flu-like illness that’s killed at least 67 people and infected 255,000, according to the country’s first deputy health minister Vasyl Lazoryshynets. About 22 patients tested positive for swine flu, Lazoryshynets said. It’s “difficult to tell” whether the pandemic H1N1 virus is responsible for all the cases, according to Hartl.

“There are a lot of unknowns,” he said. The crew of experts will collect samples from patients and send them to the WHO’s influenza collaborating center in London for diagnosis. The WHO may have more information on Nov. 4, Hartl said.

Ukraine’s government has closed schools and banned public events. In four of Kiev’s 10 districts, a majority of drugstores posted handwritten signs in their windows that read “no masks.” A central information line for the city’s drugstores said yesterday most stores had run out of protective masks or flu and cold remedies such as paracetamol, called acetaminophen in the U.S., and new supplies were expected later in the week.

Onions, Garlic and Lemons

The streets of Lviv, the city near the Polish border that’s reported the most cases, were empty yesterday, with museums, restaurants and stores closed, said Halyna Shymanska, a 47-year- old doctor. Shymanska, who runs a private ultrasound diagnostics office in nearby Truskavets, said pharmacies have run out of masks as well as antivirals and basic flu medicines.

“People are relying on folk remedies like onion and garlic,” she said in a telephone interview.

Garlic and lemons, also used as a flu remedy, are now scarce in the town of Cherasky, in central Ukraine. The price of a kilogram (2.2 pounds) of lemons there has quadrupled to 50 hryvnia ($6.10) in the past week.

About 15,000 people are being treated at hospitals across Ukraine, Lazoryshynets said at a press conference in Kiev today.

Ukraine has asked the U.S., the European Union, NATO and neighbors for anti-flu drugs. Poland and Slovakia sent protective masks and Roche Holding AG’s drug Tamiflu to Ukraine after President Viktor Yushchenko said the country couldn’t fight an outbreak of pandemic influenza alone, according to a statement from the government.

‘A Bit of a Flap’

H1N1, a new flu strain that’s evolved in pigs, humans and birds, has sickened at least 440,000 people and killed over 5,700 since it was discovered in Mexico and the U.S. in April, the World Health Organization said last week. The WHO estimates seasonal flu causes up to 500,000 deaths a year.

“It’s a bit like Mexico in the beginning,” said John Oxford, professor of virology at Queen Mary’s School of Medicine and Dentistry in London, adding that Ukrainian authorities may not have the scientific resources they need to observe the outbreak closely. “One’s first reaction is that not due to any fault of their own, they’re getting into a bit of a flap.”

It’s unlikely that the virus has mutated and become more deadly, according to Oxford. “It doesn’t fit with the experience of other countries at the moment, so why should the Ukraine be different,” he said.

An analysis of early data on the outbreak suggests severe cases and deaths in Ukraine occurred among adults aged between the ages of 20 and 50, according to the Geneva-based WHO.

The U.K. Health Protection Agency estimated on Oct. 29 that about 521,000 of the country’s 61 million residents have gotten the virus since the pandemic began, and 137 of them have died. That’s a death rate of 0.03 percent, similar to the one Ukraine’s numbers indicate.

Across the Black Sea, Bulgaria also said it was hit by a flu epidemic, closed schools and banned gatherings, the Sofia News Agency reported, citing Angel Kunchev, head of the health ministry’s department of control of communicable diseases.

To contact the reporter on this story: Kateryna Choursina in Moscow at kchoursina@bloomberg.netHalia Pavliva in New York at hpavliva@bloomberg.net.

Ukraine Says 67 People Die From Unspecified Flu Virus (Update1)

By Kateryna Choursina and Halia Pavliva

Nov. 2 (Bloomberg) -- At least 67 people have died in an epidemic of flu in Ukraine that has infected 255,000, the country’s first deputy health minister Vasyl Lazoryshynets said.

A total of 15,000 people are being treated at hospitals, Lazoryshynets said at a press conference in Kiev today. The country has sent suspected swine flu samples to the U.K. for testing, he said, declining to say when results are expected.

Lazoryshynets said the government has registered 22 cases of suspected swine flu. He declined to comment on which influenza strain is responsible for the deaths. Ukraine has asked the U.S., the European Union, NATO and neighbors for anti- flu drugs. Poland and Slovakia sent protective masks and Roche Holding AG’s drug Tamiflu to Ukraine after President Viktor Yushchenko said the country couldn’t fight an outbreak of pandemic influenza alone, a statement from the government said.

In the U.S., President Barack Obama declared swine flu a national emergency on Oct. 24. The disease is widespread across the country and accounted for 411 confirmed deaths as of Oct. 30, including 114 children, and more than 8,200 hospitalizations since Aug. 30, researchers at the Centers for Disease Control and Prevention and the Harvard School of Public Health said on Oct. 29.

To contact the reporter on this story: Kateryna Choursina in Moscow at kchoursina@bloomberg.netHalia Pavliva in New York at hpavliva@bloomberg.net.

www.bloomberg.com

1 comment:

Anca said...

ciuma pneumonica in Ukraina?

http://kavkazcenter.com/eng/content/2009/11/02/11155.shtml