Pages

Sunday, November 1, 2009

DEGENERAREA ZIUA. In doua zile pe net, editorialul directorului general al lui Vintu,. Mihai Pilsu, a strans 786 de accesari, iar capul de ziar 1500!

Ziarul Ziua de sambata-duminica, 31 oct - 1 nov si "Picatura chinezeasca". No comment! :)

1 comment:

Anonymous said...

Degenerare?
"Ziua", ca si cea mai mare parte a media obisnuite sunt parte a sistemului. Traiesc prin si odata cu sistemul.

Uneori ma intrebam daca Ziua e una din acele black-op si daca nu este pro-Basescu in realitate. Asta pentru ca injuriile, minciuna si ipocrizia articolelor sa nu fie doar pentru a determina romanii cu ceva logica dar mai putina experienta sa-i dea dreptate Prsedintelui, intr-o maniheista aplicare a principiului lui Occam. Adica daca astia mint sau gresesc celalat are dreptate.

Nu, Basescu nu are dreptate. Dupa cum nu au nici ceilalti.

In ultima vreme ecuatia s-a complicat prea mult incat aplicarea principiului a devenit aproape aleatorie. Il studiez pe Basescu atunci unul dintre ceilalti are dreptate, dar deja sunt prea obosit sa sap mai departe.

Romanii fiind relativ rationali ca demni urmasi ai Romei, ajung in majoritate la concluzia ca toti mint si toti sunt ticalosi sau ipocriti. SI atunci stau bine merci acasa in ziua votului. Motiv pentru care handicapatii psihic ce alcatuiesc "classa politica" sa borasca din nou la tv ca romanii nu-i merita si ca's prosti de tot.

Apropos de alegeri. D-le cel mai enervant lucru l-a reusit Emil Constantinescu, de la mare distanta. D-le cum s-a substituit asta in de etalon de moralitate si inteligenta ... este absolut incredibil. D-le nu-l votezi pe asta esti prost, comunist, securist, procuror comunist, oligofren, etc. Adica eu sunt cinstit si destept, daca nu ma votati sunteti cretini sau comunisti. D-le si a reusit sa castige alegerile cu "logica" asta.

Paradoxul lui Jones:
Manipularea este cu atat mai dificila cu cat exista mai multe canale de informatie.
Totusi, cu cat sunt controlate mai multe canale de informatie cu atat manipularea se face mai usor.

In logica asta, prabusirea tirajelor si audientei in Romania semnifica uzarea metodelor clasice de informare/dezinformare. Cresterea numarului canale de informare odata cu explozia internetului a facut ca aceste canale clasice dar controlate sa devina brusc uzate moral.

Totul e bine cat Internetul nu intra sub control politic.
Sa speram ca odata cu criza guvernele si grupurile de interese nu vor avea suficient timp, oameni inteligenti si bani ca sa impanzeasca Internetul cu site-uri zombi, asa cum este "Ziua".

Omenirea si in special europenii ar trebui sa fie profund recunoscatori Internetului si Miscarii Open Source, adevarate revolutii tehnice dar si sociale.

In rest faptul ca Ziua e pe duca... sa-i fie tarna usoara. Minunat ar fi sa dispara si ceilalati, RL, EVZ, Adevarul, etc.

Cat mai repede cu atat mai bine.