Pages

Wednesday, November 4, 2009

GRAFICIANUL EUGEN MIHAESCU CENZURAT DE ROSCA STANESCU pentru... Geoana. Chiar asa, un prieten aruncat pentr-un prostanac? JURNAL DE CAMPANIE CU AFIS

Am publicat aici, zilele trecute, cum vad trei artisti, doi caricaturisti si un grafician de renume, alegerile din Romania: Vidu, in stilul sau, liber, Devis Grebu, preluat de pe site-ul lui Basescu, iar graficianul Eugen Mihaescu, renumit pentru activitatea sa prodigioasa din Statele Unite, de la New Yorker, de exemplu, printre alte publicatii de rasunet, cu o satira la adresa lui Basescu, publicata in premiera pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu. Acum aflu de la Sorin Bogdan ca, de fapt, Eugen Mihaescu ii taxase artistic pe ambii principali contracandidati, Basescu si Geoana, si se arata mirat ca "un prieten" nu a preluat si al doilea portret electoral sarcastic. Trageti singuri concluzia.

Sorin Bogdan scrie: "eugen mihaescu era mirat ca al doilea afis, in care se juca cu metafora joker-ului din benzile desenate americane, nu era prea dorit de nimeni. un prieten chiar i-a explicat ca n-ar prea dori sa loveasca in vreunul din contracandidatii lui basescu, pentru a nu-l subrezi. asa ca mi-a revenit mie onoarea de a va prezenta in premiera afisul dedicat de artistul roman lui mircea geoana. priviti-l cu atentie ! ascunde nenumarate talcuri, la fel de tragi-comice precum personajul.

cel mai greu a fost sa-i explic prietenului meu ca, in romania reala, traian basescu nu are adversar. chiar si cei care s-au saturat de el dau din umeri cand e vorba sa aleaga un presedinte din oferta toamnei 2009. in plus, basescu a fost singurul care a sesizat scarba tot mai mare a omului de rand fata de clasa politica si s-a agatat de remorca referendumului menit sa faca disponibilizari de personal pe motiv de criza si la parlament.

dictatura sau alte astfel de amenintari il lasa rece pe romanul obisnuit, care s-a invatat sa se descurce sub orice regim si, oricum, nici un politician nu i-a adus nimic bun niciodata."

Subscriu!

No comments: