Pages

Monday, November 2, 2009

TRAIAN BASESCU si-a recuperat numele pe web, cu tot cu site. Practic, acum chiar ca e clonat perfect. UPDATE

GARDIANUL informa astazi:

"• Site-ul candidatului la Presedintie Traian Basescu (http://basescu.ro) a fost clonat. Rau de tot. Dimensiunea “masacrului” poate fi lesne observata pe www.traianbasescu.ro. Clona are, in mod firesc, aceeasi formula grafica cu a site-ului original, diferenta constand in continut. Sub deviza “Sa traiesc bine”, hackerul titular al initiativei a interpretat, rastalmacit si citit printre randurile mesajelor si declaratiilor electorale oficiale ale lui Traian Basescu. In orice caz, cineva pare sa i-o fi copt demult actualului presedinte, pentru ca domeniul www.traianbasescu.ro este inregistrat din data de 24.04.2007 si este gazduit pe un server al firmei de hosting “Go Daddy Netherlands”.

• Site-ul oficial basescu.ro a fost realizat cu ajutorul firmei care se ocupa in mod traditional de campaniile de imagine ale lui Traian Basescu, GMP Advertising, apartinand lui Felix Tataru. Pentru ca cititorii ziarului “Gardianul” sa isi poata face o imagine despre felul in care a fost transformat site-ul oficial, prezentam cateva mostre edificatoare: “Sa traiti bine” a devenit “Sa traiesc bine”, “De ce le e frica, nu scapa” s-a transformat in “De ce ti-e frica, pasarica” (aluzie la apelativul folosit de pesedinte fata de o ziarista), iar indemnul “Hai la referendum” a evoluat in “Hai la revedere”. Clona are activ chiar si link-ul pentru “forum”, unde au “postat” personaje notorii: Renate Weber, Alina Mungiu Pippidi, Mircea Dinescu, Andrei Plesu, Mircea Cartarescu. “Postarile” sunt, de fapt, citate apartinand respectivilor. Termenii si conditiile de folosire a clonei sunt simpli si limpezi: “ce conditii vreau io”."

PE LA PRANZ, situatia s-a schimbat radical si www.traianbasescu.ro a devenit chiar o clona perfecta a site-ul www.basescu.ro. Cel mai probabil, presedintele s-a prevalat la RNC/ICI de dreptul la proprietatea asupra numelui sau si l-a redirectionat pe cel oficial aici.
Mie imi pare rau ca n-am apucat sa citesc ce spun marile personulitati ale clasei muncitoare-intelectuale despre Basescu...

UPDATE: Clona anti-Basescu s-a mutat pe www.traianbasescu.org. Conform surselor mele, se va reactiva si www.basescu.org, dar nu in directia dorita de Coalitia KAZ-GRIVCO-FNI

FOTO: Gardianul - cu site-ul pamflet anti-Basescu

No comments: