Pages

Thursday, November 5, 2009

DEZMINTIRE. Nu, nu ma intorc la ziarul ZIUA ca director sau redactor sef. "BRANDUL" RONCEA este mai tare ca ce a ajuns saraca Ziua! Raman Pro Basescu!

Sunt nevoit sa fac cateva lamuriri in randurile de mai jos, in urma telefoanelor si mesajelor primite in cursul zilei de ieri de la mai multi colegi ziaristi din presa centrala, dupa ce s-a raspandit zvonul in lumea jurnalistilor ca se incearca salvarea ziarului Ziua de la falimentul total.

Nu, nu ma intorc la Ziua, nici ca redactor sef nici ca director, dupa cum mi s-a propus prin interpusi. Ziarul Ziua a murit. Ceea ce se mai aude azi despre si dinspre el sunt doar ultimele horcaieli.
Ziarul Ziua a fost ucis o data de Rosca, prin vendeta sa personala cu Basescu.
Ziarul Ziua a fost ucis a doua oara cand a intrat, administrativ si editorial, pe mainile lui Mihai Pilsu - "322 de accesari" - vezi decizia tampita de a declara ziarul - fara macar sa-i intrebe si pe cei care-l fac, pe ziaristii - ca fiind anti-Basescu. Sau cea mai noua, de a face economie prin hotararea de a nu mai publica ziarul in ziua de luni, cand sunt, statistic, cele mai mari vanzari de presa sau accesari on line. Adica de a-si prelungi week-end-ul. Tamp! Daca vroia economie de o zi trebuia sa nu mai apara sambata, logic. (Apropo, bietii mei fosti colegi care nu si-au primit de o luna salariul ce vor face dupa desfiintarea ziarului: vor fi pusi sa se "recalifice la locul de munca" construind caramizi de lut pentru super-mediatizatul "Turn Ziua"?!)
Ce sa mai faci cu Ziua? Un reporter virtual mai neinformat zicea ca Ziua devine "Saptamana"... Asta chiar ar fi haios! Adevarul e frust: dupa cum am mai spus, Ziua se va inchide daca nu a doua zi ci a treia zi dupa alegeri. Inclusiv "Ziua Online". Produce ceva? Poate doar daca devine "Ziua- Porno Online" ca oricum a transformat site-ul ziarului in gazeta de perete electronic a tuturor obsedatilor sexual de pe planeta dezaxatilor.
Apoi, ziarul Ziua a fost ucis definitiv cand, cu un Rosca pus putin sa faca turul lumii, a inceput sa actioneze din interior, ideologic, coloana a 5-a, a lui Tismaneanu, care sta si acum in genunchi, ritualic, la fundul lui Stoica. Acest hrebenciuc si verestoi la un loc al PD-L, negociatorul de ieri cu Nastase impotriva CDR, ca maine il va trada pe Basescu pentru a crea un "pol de stramba-dreapta" cu Crin si Marko, daca da Kondiakov semne de lumina de la Rasarit.
Cam asta este cu cadavrul Ziua. Pacat de munca celui mai tanar, pasionat si anticomunist colectiv de ziaristi din presa romana (cand s-a pornit ziarul), cel mai unit (pana cand s-a sucit Rosca impotriva lui Basescu), cu cel mai bun supliment special - "Dosare ultrasecrete" (pana cand a fost data afara Miruna Munteanu, ca nu raspundea la comenzi) cu cea mai buna sectiune de politica externa nationala (conform ambasadelor euro-atlantice si... rasaritene :) care a tinut treaza problema Basarabiei si a romanilor din jur peste un deceniu (pana cand si-au consolidat serviciile rusesti prin tismanenii pozitia la ziar).
Ca veni vorba de Tismaneanu. Dupa el, care i-a pupat in cur pe Ceausescu si pe Leana, i-a proslavit pe Lenin si pe Stalin si atunci si dupa caderea comunismului, la brat cu Magureanu si la serbet cu Iliescu si madam Nina, s-a gudurat apoi pe langa Constantinescu ca, la Basescu, sa se bage pana la urma pe sub usa Presedintiei, cica ar fi persecutat si, saracul, lapidat (de ce nu "cremat"?), pentru ca ar tine, bietul bubico, cu Basescu. Ca si cum Romania sau poate chiar lumea se imparte in cei buni, ca el, care tin cu Basescu, si cei rai si urati, toti ceilalti, care sunt impotriva "fripturistilor lui Basescu".
Nu, Volo, nu! Lumea se imparte intre oameni si jigodii. Exista jigodii dar si oameni normali care sunt impotriva lui Basescu tot asa cum exista oameni simpli care il sustin pe presedinte dar si jigodii care se proptesc in umbra lui Basescu, ridicand insa salarii si mormane de carnati de la dusmanii sai de moarte, Sorin Ovidiu Vintu - cum este cazul angajatului SOV Patapievici - sau Dinu Patriciu - cum face Manolescu (ca sa nu mai vorbim de Plesu).
Miorlaindu-se ca un motan castrat, Tismaneanu e oripilat ca Nistorescu a inceput sa le dea jos mastile "intelectualilor" cu voci murdare, calificandu-i drept "fripturistii lui Basescu" (eu as fi zis "fripturistii lui ...escu", de la Ceausescu la Basescu; si sa nu-l uitam pe Voiculescu, ca si de la el a incasat bine-mersi polit-ologul Tismaneanu!).
Lasat in pielea goala de Nistorescu, profitorul tuturor regimurilor se baga repede intre picioarele presedintelui, pentru a-si ascunde putulica icerista. "Profesorul Morcovel" (sau Moscovel?) ia pozitie de gornist si se pune in fruntea gonacilor aspiranti la oase si zgarciuri pe sub masa presedintelui-vanator, cerand, ca si in campaniile Petrom-SOV si OMV-Crin, "respect" si "bun simt".
Ca un aplicant aplicat de analism in grup, striga ca din ochiul cel de sarpe la Hurezeanu - fost "consilier personal" al lui Nastase -, sa sara la gatul lui Nistorescu - ziaristul care, a se retine, l-a demolat pe Nastase - si sa se delimiteze de "stalinistul" de la "ex-Cotidianul" (vorbeste proletcultistul de la ex-Stefan Gheorghiu!), dandu-i ca exemple pe oamenii muncii de la sate si orase care deja s-au ridicat in B.O.B. impotriva cotidianismului: Buscu-RAAPPS, Morar-UTC sau Patrascoiu-UTM.
Profitorul ICR le mai cere bietilor ziaristi de la Cotidianul sa-si dea demisiile in semn de protest fata de "atacul" la adresa intelectualilor de pe ogoarele tarii, calificat drept o "orgie a nesimtirii etice" (astia-s obsedati rau).
Interesant de observat la Moscovel: e mai grav ca s-a ajuns la "orgie" anti-intelectualista (vorba bancului cu ardeleanul: "poate-n cur, ma!") decat ca tovarasii lui de drum sunt partasi la o executie publica nationala a sefului statului si isi primesc cu totii salariile, sponsorizarile sau premiile de la - repet - dusmanii de moarte ai lui Basescu, capi ai Coalitiei KAZ-GRIVCO-FNI si ai campaniei de eliminare a presedintelui de pe scena politica a tarii, respectiv mogulii Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vintu.
Lui Bijulica, Busculica si Patrascoica - ca sa nu mai vorbim de Harry si Patapievicica - nu le cere sa se dezica de patronul mafiei media de la Realitatea-FNI - din care fac si ei parte, cu totii - ci o cere saracilor jurnalisti care n-au dupa ce bea apa si isi fac meseria cum pot si ei in conditiile unei dictaturi media girate si implementate de Hurezeanu, Buscu si toti roitorii din jurul lui Tismaneanu & cooperativa de productie anti-Romania.
Si, by the way (panimaiesi Volodea?), si eu sunt unul dintre milioanele de simpli sustinatori ai lui Basescu - din sentiment national, pur si simplu: cred ca e mai roman decat Crin, "garantat" de Patriciu-FSB sau Geoana, "garantat" de familia Vanghelie-Hrebenciuc-Iliescu-KGB - , motiv pentru care am si fost fript, ca ziarist, fara a deveni, ca voi, fripturist, adica pupincurist.
Daca Nistorescu, pentru ca-ti strica putin fardul, e "stalinist" (de ce nu "nazist"?) profesorul de istorie est-europeana de la CIA Michael Peter Shafir, consangean de-al tau, care te-a facut "ayatollahul anticomunismului", cum e? Trebuie cumva sa se delimiteze fostul sau coleg de la Europa Libera, dl Hurezeanu, si de el?
Dar "distinsele intelectuale", papesa Tatiana Mungiu, rabina Zoe Petre, pecerepenelista anticrestina Smaranda Enache si societara Soros Renata Weber, sau bulibasa Aferim Plesu, care sterg pe jos cu Basescu ori de cate ori au ocazia, ce-ar trebui sa faca?
E, uite - vorba lui Goma - "de-aia" nu ma intorc la Ziua.
Raman, al dvs, al cititorilor mei, iubitorilor de adevar si nebunilor pentru tara, acelasi,
Victor Roncea
Huligan, Golan, Gugulan

11 comments:

Anonymous said...

Foarte bine faci. Tine-o tot asa!

sorin said...

Cam ce s-a intamplat de la momentul scrierii articolului "Mai simte Basescu romaneste" ?
http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-09-16&id=258612

Nomi said...

Victor, stiind ca lupti pentru respectarea valorilor si traditiilor romanesti, pentru continuarea acestora, pentru ortodoxie, pe ce te bazezi cand spui ca Base e mai roman decat...? Stiu ca politica nu se face la vedere, de fata cu presa; e evident ca Romania e incorsetata de cercul intereselor straine, deloc "amabile" si e limpede ca Presedintele tarii trebuie sa joace pe sarma, uneori la deruta. E limpede ca cele mai importante trusturi media promoveaza alte interese decat cele nationale,ca acestea lupta fatis impotriva Bisericii, intoxica publicul cu tot felul de programe imbeciloidizante, pana la paralizarea vointei si a discernamantului. In plus, contrar scandalurilor din presa, nu stiu daca este esential pentru intelegerea realitatii in profunzime, faptul ca pe langa Basescu sunt multi oameni politici / de afaceri controversati, gen Videanu, Cocos, Casuneanu. Mediul e corupt - e aproape imposibil sa faci afaceri cu sfinti. Discutia despre coruptie e lunga si nu vreau sa intind vorba. Pana la urma, cineva trebuie sa faca sosele, borduri etc., si deci, cineva trebuie sa se imbogateasca. Important e sa faca treaba - cine umbla cu miere se mai linge pe degete. Se poate intelege asta, pana la un punct. Avem nevoie insa de oameni bogati, romani, preocupati de interesul national si nu de vanzarea noastra strainilor, cum s-a intimplat pana acum. Ca o paranteza, nu stiu ce a mai ramas din Romania, mai ales dupa 89, dupa ce am pus la dispozitia strainilor cam tot ce era de valoare, inclusiv domenii strategice!? Dar aste e iarasi o alta discutie.
Totusi, anumite initiative legislative si anumite decizii politice luate de Presedinte tradeaza o indepartare de interesul national: actele biometrice, legea prostitutiei, cea cu drogurile, sprijinirea homosexualilor, gripa aviara si vaccinurile AH1N1; lipsa implicarii in sistemul de invatamant care este distrus aproape complet; politicile agricole complet anti-nationale; distrugerea agriculturii (aceasta catastrofa nu s-a produs doar in mandatul sau, insa, e limpede ca guvernele din timpul lui Basescu nu au stopat caderea). Dupa aceasta minima descriere, pe ce te bazezi cand spui ca Basescu e mai roman decat Geoana sau Crin? Ce te indreptateste sa mergi inainte cu Basescu? Sa fiu clar, sunt dezgustat profund de Geoana, Crin, Vadim, Bekali, Oprescu etc. si de partidele anti-nationale si deci, anti-crestine, care ii sustin.

Te salut!

Anonymous said...

tare d le sinteti tareeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Anonymous said...

DomnulRoncea...dacă îl susţine-ţi pe Traian Băsescu în continuare nu vi se pare că este o capcană ? Dacă Traian Băsescu era om adevărat nu aproba în nici-un caz intrarea în ţara noastră a sistemelor cip-biometrice care încalcă în picioare în mod inimaginabil libertăţile fundamentale ale omenirii.Gândiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Ceauşescu şi în general sistemul comunist aveau la îndemână aceste sisteme biometrice. Iată că ne aflăm în faza subjugării totale ale libertăţii umane. O nouă dictatură sa născut în ţara noastră şi în lume. Cum preveniţi şi informaţi corect şi imparţial politicienii, prietenii şi in general populaţia româniei cu privire la noua dictatură proletară biometrică şi cu caracter diabolic?

Anonymous said...

Uite Victore,

http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-6420007-acord-vital-pentru-pachetul-telecom-din-taierea-conexiunii-internet-europenilor-putea-face-doar-urma-unei-proceduri-corecte-impartiale.htm

Animalele vor cenzura din nou. Si TV cu esca non stop. Cam asta cu libertatea de expresie. Ori i-a apucat spaima de o noua revolutie.

Pai am scapat de moaca lui Ceusescu ca sa-l vad pe Marutza si Esca cum regurgiteaza cretinisme si manipulari non-stop?

Victor Roncea said...

Stimati priteni, sigur ca aveti dreptate. L-am criticat pe Basescu privind toate cele mentionate si o s-o mai fac in continuare. Nu reneg nici macar o virgula din ce am scris, inclusiv despre Basescu. In cazul de fata, am spus doar ca dintre cei trei principali favoriti el este mai roman. Nu este spatiu aici sa explic; o voi face in ziar (nu, nu in Ziua), pe larg. Dar am sintetizat. Daca nu stiti cine este Patriciu, care a vandut rusilor Rompetrolul sau Iliescu, tartorul dracilor, care, ca sa ramanem doar la nivelul resurselor nationale strategice, a dat aproape gratis Petromul (tot rusilor, ascunsi in spatele OMV)veti afla din Curentul. Basescu, nascut in Basarabi, spre deosebire de Iliescu si Constantinescu, a readus Basarabia mai aproape de tara, ca sa dau doar un singur exemplu. Asta ar fi un lucru. E adevarat are destule "bube". Dar cu homosexualii s-a lamurit inca din 2004. A spus ca a gresit. Se bazase pe o intoxicare a anticrestinei Alinei Mungiu care intre timp s-a intors impotriva lui si il face albie de porci. Ceea ce pentru mine e un fel de certificat de buna purtare. Chiar asa: ne putem face o idee si dupa cine il injura. Am facut o lista mica in postare. Ca este inconjurat de jigodii si infiltrat de capuse am spus-o mai sus si de alte o mie de ori. El trebuie, ca un caine, sa se scuture de toate japitele astea si poate va redeveni normal. Poate va merge la Parinte ca sa raspunda cererii Referendumului si Parintele il va lumina. Sper. In rest, Romania este doar una dintre victimele sistemului mondial. Opune-te si vei fi ucis. Ceausescu, dincolo de comunismul si autoritarismul sau cretin, de asta a fost eliminat. Nu pentru ca oprima romanii, ci pentru ca platise toate datoriile tarii si vroia sa se apuce de o banca a lumii a treia... Asa ca, probabil, Ceausescu s-ar fi impotrivit si cipurilor biometrice, intelegand ca urmaresc un control supra-statal. Ironic, nu?
Personal, am fost anti inca de dinainte de '89. Daca e dupa mine ar trebui creata o miscare nationala care sa nu aiba de a face cu politica. Politica e demonica, la propriu. Sa trecem hopul asta si sa privim cu incredere in viitor. Daca Dumnezeu va vrea se va consolida Miscarea pentru Libertate care se va impotriva controlului total si va scoate Romania din palnia spre hau.
Doamne ajuta!

andra said...

N-am nici o indoiala ca actuala "criza" economica din Romania a fost adancita in mod intentionat in precampania electorala prezidentiala. Cui prodest? Evident, o prestatie multumitoare a Cabinetului Boc i-ar fi adus lui Traian Basescu fara emotii cel de-al doilea mandat. In prezent insa, in contextul "performantelor" economice ale "Guvernului Basescu" peste care s-a suprapus criza politica au contribuit la scaderea abrupta a cotei sale de popularitate.
Fara indoiala, Traian Basescu stie ce vorbeste cand invoca pericolul lui Patriciu, a oligarhilor si a mogulilor de presa in conexiune cu serviciile secrete "binevoitoare". Romania si linia sa de politica externa sunt pe cale sa primeasca cea mai grea lovitura din ultimii 20 de ani.

Anonymous said...

Organizează acum Mişcarea pentru Libertate. Foloseşte toată influenţele şi cunoştinţele pe care le ai pentru a organiza într-un mod dinamic şi laborios o sumă de oameni capabili să combată orice sistem antichreştin. Ar trebui ca toti care vor intra în această organizaţie să fie creştini ortodocşi combatanţi împotriva oricăror sisteme de control şi să fie foarte documentati.

Nomi said...

Victor, respect alegerea ta pentru Basescu, cu atat mai mult cu cat dovedesti din plin ca nu ti-ai suspendat discernamantul. Atitudinea ta se deosebeste net de cea a asa zisei elite a jurnalistilor; adesea multi dintre acestia sunt doar partizani furibunzi, platiti sa fie orbi la contra-argumente solide.
Ca multi altii, m-am informat si eu in legatura cu "transferurile" Rompetrol, Petrom, Sidex. Nu am contestat faptul ca Ion Iliescu, Dinu Patriciu si multi altii, care populeaza mediul politic / de afaceri, sunt straini de interesele romanilor. Actiunile lor sunt pe fata.
Eu inca nu sunt convins pentru cine joaca Basescu. Manifestarile lui in esenta sunt contradictorii: pe de-o parte incearca sa apropie Basarabia de tara, pe de alta, gireaza actiunile ICR, care murdaresc prestigiul tarii prin tot soiul de dejectii pseudo-artistice si anti-nationale; pe de-o parte recunoaste importanta si rolul Bisericii, pe de alta, numeste o comisie de condamnare a comunismului, in frunte cu V. Tismaneanu, (despre care ai scris intr-o maniera aproape exhausitva / definitiva) care, in raport, printre alte mizerii, face referiri jignitoare la adresa Bisericii. Si astfel de situatii sunt multe.
Romania e vlaguita politic, socio-economic, cultural-educational etc. Suntem, cum bine spui, alaturi de alte tari, victime ale mondializarii ateiste. Chiar si un Presedinte bineintentionat nu va putea indrepta in urmatorii 5 ani mai nimic din tot ce s-a distrus in ultimii 70. De va fi priceput, si va avea sustinere parlametara, va putea cel mult sa aseze lucrurile pe un fagas normal. Iar asta ar fi foarte mult. Sa nu uitam ca UE si alte organisme "binevoitoare" sunt cu ochii pe noi. Totusi, oricat de multa imaginatie as avea, nu vad nici un politician capabil de asemenea "teribilisme". Tu spui ca Basescu e cel mai bun – eu nu il vad in stare, dar m-as bucura sa ai dreptate.
Oricum, speranta ta e foarte frumoasa si molipsitoare. Poate, daca il cerceteaza pe Parintele Iustin va avea mare folos.
PS. Nu cred ca Ceausescu a fost executat doar pentru ca dobandise o anumita independent fata de finanta mondiala. Dupa cum foarte bine stii, in per. ‘88-‘90, in toata Europa rasariteana a fost un val al schimbarilor. Principala caracteristica: aducerea tarilor comuniste intr-o noua etapa (tot cumunista;). Am fost pusi sa cantam, sa dansam si sa servim la masa capitalilor. Chiar daca Ceausescu nu achita toate datoriile, pastrandu-si dependenta fata de bancherii evrei, tot l-ar fi decapitat. Motivul? piata financiar-bancara si in general economia comunista sunt mult restrictive comparativ cu cea capitalista. Ori in capitalism se invirt cel mai bine / repede banii.
Te salut!

andra said...

Nici dupa alegeri? Pacat de Ziua cu cel mai bun departament de politica externa.