Pages

Friday, January 2, 2009

Ucraina a primit ce merita: Rusia i-a taiat gazul, UE nu se baga. Cate palme ii mai trebuie pana isi va reveni si va respecta si drepturile noastre?

In editorialul 2009. Marsul spre Est publicat la sfarsitul anului trecut in ZIUA scriam ca Ucraina nu mai are nici o sansa sa-si revina din nesimtire si extremism: "Daca una este Rusia, in cazul Ucrainei putem vorbi fara gres despre o intreaga politica regionala tradatoare a intereselor europene "comune" - vezi Bastroe, Insula Serpilor, Transnistria. Aceasta pe langa politica de purificare etnica a romanilor din Bucovina de nord, Tinutul Herta si Basarabia de Sud, la care Romania asista ca proasta satului UE. Poate doua palme via NATO-Rusia sa o mai trezeasca pe "buna" noastra vecina, Ucraina."
Na ca n-au trecut nici doua-trei zile si si-a si luat primele doua palme: Rusia i-a taiat gazul si UE a anuntat azi ca nu se baga. Astept cu interes si alte palme care sa trezeasca autoritatile de la Kiev.
Poate si Romania isi aduce aminte ca avem romani nu numai in Moldova ci in intreaga Basarabie istorica si Bucovina de nord si, atunci, ar trebui sa avem la Guvern un Oficiu pentru Moldova si Ucraina, pentru Rasaritul romanesc, care sa apere drepturile congenerilor conform Strategiei Nationale de Securitate. Poate si NATO observa ca Ucraina, ca stat CSI, cam incalca normele euro-atlantice in cazul situatii de la Gurile Dunarii europene (nu slave) sau al implicarii mafiote in Transnistria si reconsidera si asa-zisul Membership Action Plan. Poate si Rusia se enerveaza mai abitir si revendica Crimeea si inca o parte din Ucraina. Poate-poate...

Mai jos stirea Euronews: EU to stay out of gas row unless supplies affected

Despite concerns about gas supplies to western Europe the EU says it will not get involved in the row between Russia and Ukraine until deliveries are affected.
Moscow says flows to the EU will not be hit unless Kiev starts illegally diverting gas from pipelines running through its territories. The two countries are in dispute over how much Ukraine pays for the resource.
Russian energy giant Gazprom has shut down supplies to its neighbor, but Ukrainian President Victor Yushchenko says he is confident ongoing talks will lead to a settlement.
Ukrainian officials have traveled to new EU president the Czech Republic to reassure the bloc that gas deliveries won’t be affected. (www.euronews.net)

No comments: