Wednesday, March 11, 2009

VICTORIA PARINTELUI FILOTHEU in Senat: Decizia introducerii paşapoartelor biometrice a fost amânată. PATRIARHIA a fost reprezentata de "Pr" Satana

Votul privind actul normativ al Guvernului prin care se introduc paşapoartele electronice a fost amânat, pentru a doua oară. Pusă în discuţie astăzi de plenul Senatului, aleşii neamului nu au reuşit să ia o decizie nici în favoarea, nici contra Ordonanţei în materie.

Raportul suplimentar al Comisiei de resort, cea juridică, a fost respins, neîntrunind numărul suficient de voturi necesar, în favoare votând doar 62 de senatori, 8 împotrivă şi 15 abţinându-se. La fel s-a întâmplat şi în cazul legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă - 63 de voturi pentru, 11 abţineri şi 14 împotrivă, dar şi a celei de respingerea a actului normativ - 13 voturi pentru, 62 împotrivă şi 9 abţineri, notează Agerpres. Iniţial, senatorii au adoptat, cu 58 de voturi pentru, 22 împotrivă şi 9 abţineri, un amendament, respins de Comisia juridică, al senatorului PD-L Iulian Urban, conform căruia, în textul legii ar fi urmat să se precizeze că "persoanele care, din motive de conştiinţă sau religioase, refuză paşapoartele electronice să poată beneficia de un paşaport simplu temporar".

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Toni Greblă, a arătat că acest amendament ar îngreuna situaţia cetăţenilor care vor solicita paşapoarte simple temporare, aceştia fiind nevoiţi să dovedească motivele de conştiinţă sau religioase pe care le invocă. Toni Greblă a afirmat că, înainte de şedinţa plenului, a avut o întrevedere cu un înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Române, care a formulat trei obiecţii în privinţa Ordonanţei. Senatorul PSD a arătat că reprezentantul BOR a precizat că nu are nimic împotriva circulaţiei paşapoartelor electronice, dar că doreşte să circule în paralel şi paşapoartele simple temporare, cu valabilitate de 1 an, cu acelaşi cost ca şi paşapoartele utilizate acum şi eliberate în cadrul aceloraşi termene, toate aceste probleme fiind "rezolvate prin amendamentele aduse în Comisia juridică". La propunerea senatorului PNL Puiu Haşotti, plenul Senatului a votat ca proiectul legislativ să fie inclus pe ordinea de zi de luni, săptămâna viitoare, pentru ca senatorii să se pronunţe din nou. Altfel, proiectul legislativ va trece prin adoptare tacită, având ca termen data de luni, 16 martie.
La dezbateri a participat, fără a lua însă cuvântul în plenul Senatului, călugărul Filoteu Bălan de la Mănăstirea Petru Vodă, care s-a pronunţat pentru adoptarea amendamentului formulat de senatorul Iulian Urban. "Ne propunem să se modifice OUG, astfel încât cine vrea act biometric să facă cerere scrisă, iar nouă, celorlalţi, care socotim că suntem atinşi în conştiinţa noastră religioasă de această măsură venită din afară şi strecurată pe şest, fără dezbateri, să ni se dea dreptul să folosim actele pe care le avem". Acesta a declarat presei că "va începe o dictatură la care Nicolae Ceauşescu nu a visat", deoarece "prin aceste acte se va şti în orice moment unde suntem". "Nu este vorba despre cele trei cifre. Este vorba despre subţirimi tehnologice. Ne interesează că acest biocip, prin implantare, este cel mai mai bun candidat să devină semnul fiarei. Nu numărul ne deranjează, ci alte două lucruri. Este un foarte bun candidat, cel mai bun candidat, să devină semnul fiarei, prin implant. Al doilea, faptul că nu este un candidat, ci un executant al ideii statului totalitar global", a precizat călugărul. El a mai spus că, până în prezent, nu s-a exprimat un punct de vedere al biroului de presă al Patriarhiei, singurul act semnat fiind cel al mitropolitului Bartolomeu Anania, care a spus categoric faptul că Biserica este împotriva introducerii acestor paşapoarte. De asemenea, el a mai afirmat că vorbeşte "în numele ortodoxiei Bisericii din ultimii 2000 de ani".

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 207/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate a mai fost dezbătut de plen, fiind retrimis la comisie pentru un raport suplimentar. Actul normativ al Guvernului introduce paşapoartele electronice cu elemente biometrice şi care prevede posibilitatea ca românii să solicite fie un astfel de paşaport, fie unul simplu temporar.

Directorul general la Direcţia Paşapoarte a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), chestorul Aurel Vasile Sime, prezent la dezbaterile din Comisia juridică, a explicat că nu este vorba de paşapoarte biometrice, aşa cum unii le-au denumit în necunoştinţă de cauză, ci de paşapoarte electronice cu elemente biometrice - imaginea facială şi impresiunea digitală. El a precizat că introducerea acestui paşaport este "o aliniere la cerinţele UE", lucru care trebuia realizat la 1 ianuarie 2007, data integrării în Uniune, şi că au existat două amânări, "tolerate de UE" în introducerea acestui tip de paşapoarte. Reprezentanţii MAI au arătat că nici în forma emisă de Guvern, ordonanţa nu prevede obligativitatea solicitării unui paşaport electronic. La ora actuală, un paşaport electronic costă 234 lei, iar paşaportul simplu 64,2 de lei.
11/03/2009
Jurnalul National
Foto Victor Roncea
Stanga sus: Parintele Filotheu cu cele 150.000 de semnaturi stranse la Manastirea Petru Voda

PS VR: La dezbatere a fost prezent, din partea Patriarhiei, si Parintele Motoc, supranumit "Parintele" Satana, devenit celebru prin sustinerea unei slujbe sataniste. Dupa aflarea rezultatului votului acesta a plecat imediat, imbufnat.

1 comment:

Grigore Manasia said...

Va multumesc pentru faptul ca ati grupat mailurile senatorilor si astfel am putut usor sa le trimit tuturor senatorilor urmatorul mail:

“Singura conditie ca raul sa triumfe, este ca oamenii cu adevarat buni sa nu faca nimic!”
Dumneavoastra,senatorii sunteti oamenii cu adevarat buni si aveti puterea sa faceti ceva!

De aceea astept de la dumneavoastra, in calitate de reprezentanti ai poporului roman, deci si ai mei, sa nu permiteti transformarea statului democratic roman intr-un stat politienesc.

Daca inca nu intelegeti pericolele reale ale introducerii actelor biometrice, va atasez cateva documentare care cu siguranta va vor face sa intelegeti pericolul real pentru libertatile cetatenesti, reprezentat de tehnologia RFID din noile pasapoarte biometrice.

KATHERINE ALBRECHT - RFID chip- Traking Everything Everywere (Cipul RFID - Cum poti urmari absolut tot oriunde) Este tradus in romana
http://video.google.com/videoplay?docid=279260406068094333&ei=Yq-JSYryC4n82gLcpLmzCw

Am incredere in dumneavoastra ca astazi veti lua decizia corecta si ne veti apara libertatea interzicand aceasta tehnologie care in mod evident, reprezinta zorii unei noi dictaturi in care persoana va putea fi monitorizata total de catre stat.
Votati impotriva Pasapoartelor Biometrice!

Aveti demnitate! Statul Roman trebuie sa fie suveran! Refuzati aceasta directiva UE care ne afecteaza grav libertatea!

In calitate de cetatean al Romaniei, nepotul unui sergent erou decorat in Primul Razboi Mondial, deci urmasul unui om care si-a dat viata pentru crearea statului in care traim astazi, si pe care dumneavoastra il conduceti, sper ca nu am ajuns doar un “judet al Uniunii Europene” care nu are nici un cuvant de spus si aplica fara sa carteasca “hotararile date de la Bruxelles”, si sper ca Romania poate inca sa refuze legile care sunt contrare intereselor cetatenilor ei!

Daca nu, inseamna ca Romania a incetat sa fie un stat suveran, si stramosii nostrii si-au lasat oasele pe atatea campuri de lupta degeaba, deoarece Romania si-a cedat de buna voie suveranitatea Uniunii Europene, si acum aplica legi contrare intereselor cetatenilor ei doar pentru ca “Uniunea Europeana ne cere acest lucru”…
La fel se intampla si in cazul pasapoartelor biometrice.

Scopul celor care vor sa ne puna chipuri este foarte bine explicat in documentarul
END GAME - WORLD ENSLAVEMENT (Scopul final - Sclavia mondiala) (tradus in romana)
http://video.google.com/videoplay?docid=-1173253419609073840&ei=AZZkSc3uI5HG2gKCppDDDw

In final va invit sa urmariti cest documentar al marelui regizor american Aaron Russo:
“AMERICA: FROM FREEDOM TO FASCISM” (America: de la libertate la fascism) Sper sincer, ca prin legile dumneavoastra privind introducerea actelor biometrice sa nu realizati o “Romania: de la libertate la fascism”…
http://video.google.com/videoplay?docid=-8015098793112735276

Cateva detalii despre acest documentar.Poate o sa va starnesc curiozitatea sa il urmariti.

O sa intelegeti cum stau cu adevarat lucrurile si in Romania, si cine conduce de fapt statul roman: Parlamentul sau Banca Nationala (BNR-ul)? Cine este marioneta cui…? Raspunsul il veti afla vizionand documentarul.

America: Freedom to Fascism este un documentar realizat de Aaron Russo, in care se incearca aflarea adevarului intr-un mod obiectiv despre bancile private si sistemul de taxe la nivelul populatiei de rand. Prin interviuri costisitoare cu experti si autoritati, regizorul scoate la iveala faptul uimitor ca Guvernul Federal si bancile ii prostesc pe americanii de rand, punandu-i sa plateasca taxe si impozite care ajung in buzunarele celor bogati.

Acesta nu este un documentar bazat pe opinii, banuieli sau comentarii din presa. Este un documentar real, cu un scop, acela de a instiinta fiecare salariat despre banci, taxe, cum a inceput totul si unde se duc banii.

In 1913, America era o tara libera. Apoi, o clica de bancheri a atins telul inaintasilor lor. America n-a mai fost aceeasi, si in curand lumea nu va mai fi aceeasi. Cine face banii, face regulile! Cine conduce in realitate guvernul SUA?

Va invitam sa urmariti varianta finala a documentarului semnat de Aaron Russo, America: Freedom To Fascism. Regizorul a ascultat opiniile si reactiile primite dupa lansarea filmului si a decis incarcarea acestuia pe serverele Google Video, pentru a fi vizionat de cat mai multa lume. In doar 10 zile, documentarul a fost deja urmarit de circa 141.000 de ori!

Dorinta lui Russo a fost ca americanii sa se trezeasca la realitate - pentru a nu cadea definitiv prada fortelor care incearca sa-si supuna intreaga umanitate. Principalul scop al documentarului se poate rezuma in cateva cuvinte simple: SHUT DOWN THE FEDERAL RESERVE SYSTEM! (INCHIDETI SISTEMUL REZERVEI FEDERALE!, care este de fapt o banca privata careia guvernul american ii plateste dobanda pentru fiecare ban imprumutat, asta facand-o din taxele colectate de la americani. Guvernul are puterea sa isi creeze singur banii, fara sa plateasca dobanda unei banci private! Totusi nu o face si astfel din 1913 pana astazi, bancherii efectiv au inrobit poporul american. Oare nu este exact la fel si in Romania…? )

Video de la Mitingul Impotriva Statului Politienesc din 1 februarie. Asta s-a vorbit acolo!
Nu mai credeti propaganda ieftina de discreditare a mitingului lansata de ziare si televiziune!
http://video.google.com/videoplay?docid=-8977501466046976490&ei=6KqHSfaEM4SQ2wLb15jvCg