Tuesday, March 10, 2009

IN ATENTIA SENATORILOR. Parlamentul European a votat ieri impotriva bazelor de date biometrice si a evidentiat riscurile RFID. VOT AZI!

Iulian URBAN: Parlamentul European adopta un document care pune in discutie necesitatea colectarii datelor biometrice; senatorul Urban a primit 532 de mailuri de la persoane care se pronunta impotriva legii

Intrucat astazi, 11 martie 2009, Plenul Senatului va dezbate legea privind pasapoartele biometrice, lege care se fundamenteaza tocmai pe directiva 2252 a UE, consider necesar sa va aduc la cunostinta, un raport extrem de important adoptat de Parlamentul European astazi marti 10 martie 2009, prin care s-a pus in discutie cu o majoritate covarsitoare, tocmai necesitatea colectarii datelor biometrice in pasapoartele europenilor.
Eu cred ca acest vot este extrem de important si trebuie sa se tina cont de el in sedinta de miercuri a Plenului Senatului, mai ales ca au votat pentru acest raport, toate grupurile parlamentare europene : liberali, socialisti, PPE.
Consiliul European de la Laeken din 2001 a propus o regândire a conceptului de "gestionare integrată a frontierelor", în contextul creării spaţiului Schengen.
Azi Parlamentul European a adoptat un raport care analizează propunerile Comisiei Europene referitoare la noi măsuri pentru sporirea securităţii şi facilitarea călătoriilor cetăţenilor care provin din ţările terţe. Raportul a fost adoptat cu 600 voturi pentru, 46 împotrivă şi 30 de abţineri, informează un comunicat al biroului român de presă de la PE.
În ceea ce priveşte "Protecţia datelor şi probleme legate de datele biometrice", raportul PE arată că "siguranţa datelor biometrice nu este absolută şi acestea nu sunt în toate cazurile corecte". Prin urmare, deputaţii europeni consideră că ar trebui să existe întotdeauna proceduri alternative, iar profilurile de risc ar trebui elaborate mai bine. Datele biometrice sunt elemente eficiente de identificare a persoanelor, caracteristicile măsurate fiind diferite pentru fiecare persoană în parte.
Europarlamentarii mai solicită prin raportul menţionat crearea unui protocol-standard pentru folosirea şi schimbul de informaţii privind datele biometrice. De asemenea, este evidenţiată necesitatea existenţei unor acorduri privind controlul interfeţei de accesare a datelor biometrice şi privind modul în care va fi folosit protocolul. Folosirea datelor biometrice ar trebui să facă obiectul unui standard de calitate pentru a se evita divergenţele în materie de acceptare dintre diferitele sisteme folosite de statele membre, se mai arată în raport.
Un alt aspect important al raportului este că europarlamentarii membri ai Comisiei LIBE (Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne) pun la îndoială necesitatea absolută a sistemul electronic de autorizare a călătoriilor. Comisia susţinea că acest sistem ar facilita verificarea faptului că un cetăţean dintr-o ţară terţă îndeplineşte condiţiile de intrare în UE, înainte de a călători în UE, prin completarea unui formular electronic care să conţină date legate de identitate. PE a cerut o explicaţie detaliată a argumentelor în favoarea acestui sistem şi a sugerat că "mai degrabă o colaborare strânsă, mai ales între serviciile de informaţii, reprezintă soluţia adecvată în acest sens, şi nu o colectare masivă de date în general".
În fiecare an, 160 de milioane de cetăţeni UE, 60 de milioane de cetăţeni din ţări terţe (RTT) care nu au nevoie de viză şi 80 de milioane care au nevoie de viză trec frontiera externă a UE. În acest context, Comisia Europeană intenţionează crearea unui sistem automat de intrare şi ieşire pentru înregistrarea cetăţenilor din ţări terţe, sistem care, în primul rând, ar facilita verificarea depăşirii perioadei de sejur autorizate, iar în al doilea rând ar facilita managementul migraţiei legale, în special în ceea ce priveşte înregistrarea lucrătorilor sezonieri din ţări terţe.
În raportul PE se arată că persoanele care depăşesc perioada de sejur autorizată reprezintă cea mai mare categorie de imigranţi ilegali din UE. Mai mult, potrivit deputaţilor europeni din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), "sistemul propus nu va pune capăt fenomenului de depăşire a perioadei de şedere autorizate." În plus, se mai subliniază în raport, funcţionarea corectă a acestui sistem depinde de succesul programelor VIS şi SIS II (Sistemul Informatic Schengen), care "momentan nu sunt complet operaţionale şi de aceea este dificil de realizat o evaluare corespunzătoare".
PE nu a fost de acord nici cu folosirea termenului de "călător bona fide". Comisia Europeană propunea introducerea statutului de "călător înregistrat" , ceea ce înseamnă reducerea anumitor proceduri la trecerea de frontieră precum scopul călătoriei, mijloace de subzistenţă, absenţa riscului legat de ordinea publică. Acest statut s-ar acorda numai "călătorilor bona fide", adică persoanelor care deţin deja un "track record" pozitiv (nu au depăşit termenul de şedere şi prezintă un risc scăzut). Deputaţii europeni critică folosirea termenului de "călător bona fide", deoarece ar însemna că se consideră a priori că un număr ridicat de călători prezintă un "risc ridicat" sau sunt "mala fide" şi recomanda termenul de "persoane care călătoresc frecvent".
http://www.adevarul.ro/articole/pe-nu-vede-necesitatea-colectarii-datelor-biometrice-1.html

Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei
Vezi si
Zeci de Comentarii impresionante aici » » »
Doamne ajuta!
ZIUA: Senatul da piept cu sclavia biometrica de Victor RONCEA
Intre o nenorocire si alta abatute asupra Romaniei si-au facut simtite prezenta, pe ascuns, si pasapoartele cu date biometrice, intrate pe sub mana in viata romanilor. Fara a fi informati nici cat negru guvernamental sub unghia democratiei, afacerea de sute si sute de milioane de euro...

2 comments:

Anonymous said...

Vad ca aceasta problema s-ar putea rezolva totusi mai ramane inca o problema cea cu CODEX ALIMENTARIUS care dupa cate am inteles eu medicina naturista va fi interzisa din Decembrie 2009 si multe rele se va intampla din cauza lui.Chiar pe blogul lui Iulian URBAN (daca nu ma insel),sta scris faptul ca menta si usturoiul va fi considerat drog,mai stiu faptul ca vor fi lasate sa intre pe piata o serie de produse cu ingrediente modificate genetic(foarte periculoase) si neinscriptionate in prealabil.Noi deja am semnat petia impotriva acestui lucru daca vreti sa ne dati o mana de ajutor este bine venita.Pentru petitie aici: http://www.petitieonline.ro/petitie-p61682048.html Va multumim mult ca luptati pentru Traditia si libertatea Romaniei!

Anonymous said...

MESAJ CATRE POPORUL ROMAN
PRINTUL NICOLAE, VIITORUL REGE AL ROMANIEI

Romania este pe marginea prapastiei. Presa internationala vorbeste de un iminent colaps economic,social si rasial. Suntem numiti tiganii Europei. Un popor cunoscut in intreaga lume prin omenie si simtul masurii, este asociat violentei si barbariei. Un popor avand o istorie si o cultura extraordinara pierde pe zi ce trece identitatea nationala, devanind un fel de turma, usor de manipulat si mintit. Statuia lui Eminescu este daramata, iar limba romana interzisa, la centrele culturale din jurul lumii. Lipsa de cultura a neamului prost ,inlocuieste cultura. Mahalaua se muta in centrul orasului. Maneaua cucereste Romania. Asistam la o situatie fara precedent cand o natiune europeana,in loc sa se indrepte spre lumea civilizata, refuza geografia si destinul istoric.
Primul pas care trebuie facut pentru a iesi din aceasta fundatura, care pare fara iesire, este intrarea in legalitate. In momentul in care constututia adusa pe turela tancurilor sovietice a fost abrogata,  intrarea in normalitate ar fi insemnat intoarcerea la un document esential al democratiei romanesti, Constitutia din 1923. Securistii si comunistii, dupa cucerirea puterii economice dupa Revolutie, au creat insa un document care ar fi trebuit sa le dea legimitate.  Maculatura din 1991 a fost adusa prin tarnacopurile minerilor si bagata pe gatul romanului, prin tortura, batai si manipulare. Aceasta “democratie originala”  isi gaseste continuitatea si in zilele noastre. Daca lumpenul sovietic ajuns presedinte ar fi cerut un referendum pentru a decide forma de guvernamant, ar fi pierdut. Ar fi castigat oamenii binelui. Astazi Romania ar fi fost o tara prospera si  civilizata. In aceste conditii am fi intrat in Europa demni si prin usa din fata. Pentru a demonstra  ca securitatea putea fi alungata si nu ar fi astazi peste tot ,sa vedem ce sa intamplat la cateva luni dupa care Monitorul Oficial, anunta victoria republicana. In primavara lui 1992, regele Mihai venea in Romania, pentru a doua oara dupa caderea comunismului, sa sarbatoreasca aici Sfintele Pasti. “Intr-o imagine devenita istorica, Maiestatea sa iesea in balconul hotelului Continental pentru a-l prezenta oamenilor pe nepotul sau, printul Nicolae, drept mostenitor al tronului. Simpaticul si elegantul baiat care a fascinat atunci multimea adunata pe strazile Bucurestiului - posturile de televiziune occidentale vorbeau de aproximativ un milion de participanti - avea doar 7 ani.Multi il priveau insa ca pe o speranta a Romaniei. Vedeau in el salvarea pentru o tara incapabila de a se dezmetici din cosmar.”
Sa vedem cine este acest print care vorbeste romaneste, are 23 ani,  si traieste deocamdata la Londra.
Printul Nicolae de Romania, viitorul rege, este nascut in 1985 si este Varul Printului CHARLES si nepotul cel mai inantat in varsta a Majestatii Sale Mihai Regele Romaniei. El este descendent a Reginei Victoria si a monarhiilor Europene incluzand Tarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunica, Printul Nicolae este deasemenea descendent al Printului Ieremia Movila, ctitorul minunatelor manastiri moldovenesti.
Regele Mihai este rege prin vointa  natiei deci Legea Fundamentala nu poate suferii modificari. Monarhul constitutional nu are in prerogativele sale reviziurea constitutiei. Pentru ca urmasii tronului trebue sa fie pe linie masculina Printul Nicolae este singura persoana imaculata, demna de a ocupa tronul Romaniei, ca urmas al M.S Regelui.

Constitutia din ‘23 Despre Rege.

Art. 77. - Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Majestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu exclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor. Coboritorii Majestatii Sale vor fi crescuti in religiunea ortodoxa a Rasaritului.
Art. 85.-Nici o modificare nu se poate face Constitutiunii.
Regele Mihai si principesa Anne de Bourbon-Parma au cinci fiice, dar conform legii salice ele nu pot urma la tron.

Ordinea la Coroana  Romaniei

> 1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei; Art 77 - SUCCESIUNEA ANULATA
> 2. ASR Principesa Elena a Romaniei (a doua fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana); ART 77-SUCCESIUNEA ANULATA
> 3. Nicolae de Roumanie Medforth Mills (fiul Elenei, nepotul Regelui, care va deveni ASR Principele Nicolae al Romaniei la 1 aprilie 2010, la implinirea varstei de 25 de ani); ART-77-SUCCESIUNE DINASTICA LEGALA SI CONSTITUTIONALA .
Trebuie sa luam totul de la inceput. Nu avem dreptul de a ne amagi sau a minti pe altii altii. Cu tote ca ideia monarhica este adanc inradăcinata in constinta nationala, sansa revenirii la tron al regelui Mihai este nula. Pentru o intreaga generatie care a fost convinsa ca caderea comunismului era sinonima cu restauratia  monarhica, dezamagirea este profunda. De la un milion de oameni inbracati de sarbatoare care scandau “Regele si Patria” si printre lacrimi “Majestate nu pleca, asta este tara ta” pana la grupul politicos de batranei si cativa copilasi zgribuliti in port national, stransi in gara de la Savirsin, este un drum lung. De la cea mai mare adunare populara spontana, care a avut loc pe pe pamintul Romaniei, pana la singuratatea Pelisorului este un drum si mai lung. Daca perioada mentionata a reprezintat un vis monarhic, este sansa noastra acum, sa-l transformam in realitate.
Nici o fosta tara comunista nu avut sansa ca in fruntea unui miscari cu caracter anticomunist, sa fie o personalitate istorica. Multe voci din tara au incercat in decursul anilor sa-i diminueze rolul, sau sa-l faca tradator de tara. Au facut-o din necunostinta de cauza, revansa, sau manipulare politica. Adevarul este diferit. In conditile in care razboiul era pierdut oricum pentru membrii axei, Regele a facut totul  pentru a salva tara de un  razboi devastator si de ai da un viitor. Cautand date pentru filmul meu “Razboiul rece a inceput la hotelul Ambasador” (documentarul se ocupa de Actul de la 23 August si confruntarea dintre serviciul american si sovietic de pe teritoriul Romaniei, pana la abdicarea regelui) am dat de niste noi documente extraordinare, despre aceasta perioda. Ele dezvalue faptul ca intoarcerea armelor a fost organizata de Rege in apropiata colaborare cu O.S.S-ul american. Cordonatorul acestei actiuni a fost comandorul Frank Wisner. Operatia a purtat numele de cod HAMMERHEAD . Trebue remarcat ca comunistii au fost anuntati si integrati cu trei zile inainte de complot. Promisinile si garantiile oferite de americani vorbeau de un aranjament al aliatilor (gen Austria). Se vorbea de de arborarea in fata Palatului Regal a steagului american,englez,francez si sovietic. Deci vanzarea tarii sa facut nu la Bucuresti, ci la Yalta. (National Security Archive-Records on cover operation).
In vederea acestui film am contactat Asociatia pensionarilor de la C.I.A. pentru a gasi martori oculari ai evenimentelor. Toti participantii mi-au vorbit cu emotie “de regele tinar si viteaz” facand eforturi sa-si ascunda lacrimile. Discutand cu acesti oameni cunoscatori, am ajuns la concluzia ca pierderea Romaniei a fost o infrangere  dureroasa, un prim Vietnam. Am inceput sa fiu convins ca elita acestei organizatii abia asteapta sa gaseasca ocazia, de asi lua revansa.   Din pacate nu sa intamplat asa. Greseli si gafe monumentale au facut ca credibilitatea si popularitatea monarhiei sa se subtieze cu timpul ajungand astazi in desuetitudine, la marginea rizibilului. Totul a inceput cu vizita de Pasti cand Regele nu a raspuns cererii multimii si a dat bir cu fugitii. Coabitarea si chiar colaborarea cu comunistii  a deluzionat si indurerat pe toti. Daca ideia irationala de a lasa ca mostenitor al tronului pe cineva care nu are dreptul sa mosteneasca, poate sa ne lase cu gura cascata, un Duda print consort, a pus capacul.
Se apropie ora unui nou inceput. Restauratia monarhiei trebue sa fie acompaniata de readucerea valorilor natiei la conducerea  tarii. Acest lucru poate fi infaptuit doar prin preluarea puterii din mainile mafiei comunist securiste, care avand sub comunism doar puterea politica ,a preluat acum si cea economica. Capitalismul rosu trebue decolorat.
Programul readucerii tarii la normalitate va fi dat publicitatii in curand. In memoria grupului de tineri  din celula 8, scosi in dimineata racoroasa a diminetii de  6 Decembrie 1958 in curtea inchisorii Jilava, pentru a fi inpuscati de Securitate, miscarea renasterii noastre, va avea numele REZISTENTA REGALA ROMANA sau RRR.
Criza economica a schimbat peste noapte toate datele ecuatiei .Din cauza mizeriei si a tensiunii etnice (vezi Italia ,Spania) si a coruptiei generalizate Romania a devenit un butoi de pulbere gata sa explodeze. Pentru ca are nevoie de o oaza de liniste si de stabilitate. Occidentul sprijina actiunea noastra. Efortul de revenire la civilizatie este sprijinit de Casele Regale europene.
Romanii sunt inteligenti si au inceput sa inteleaga despre ce este vorba. Este ultima noastra sansa. La o rascruce a destinul trebue sa decidem daca continua destinul nostru european, sau devenim un fel de tara orientala.
In incheiere va dau o veste buna. Printul Nicolae ne spune tuturor celor care mai speram “Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor.”
“Sunt pregatit sa fiu Regele Romaniei”

ROBERT HORVATH- DEVA cineast     NEW YORK 10 MARTIE 2009