Monday, March 9, 2009

PATRIARHIA Bisericii oficiale se indreapta cu pasi repezi spre apostazie. FOTO: PF DANIEL s-a insemnat (T)

COMUNICAT DE PRESA: Patriarhia Romana nu sprijina initiative razlete contrare hotararii Sfantului Sinod
Patriarhia Romana considera inoportuna decizia Primariei Capitalei care a aprobat - in ziua de 7 martie 2009 - includerea spatiului de la baza Dealului Mitropoliei ca loc de manifestare a persoanelor care nu sunt de acord cu pasapoartele biometrice.
Respectand dreptul la libera exprimare, Patriarhia Romana considera totusi nejustificata manifestarea intr-un spatiu asociat cu Biserica Ortodoxa Romana din urmatoarele motive:
-pasapoartele biometrice sunt eliberate de catre Directia Generala de Pasapoarte din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, iar nu de catre Patriarhia Romana;
-in ceea ce priveste adoptarea legilor Statului, organismul competent este Parlamentul, iar nu Patriarhia Romana;
-Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane - conform hotararii 638/2009, adoptata in unanimitate in sedinta de lucru din 25 februarie 2009 - a lasat libertatea credinciosilor ortodocsi romani de a opta intre noul tip de pasaport biometric si unul simplu temporar. In acest sens, ca organism executiv al Sfantului Sinod, Patriarhia Romana a intervenit deja la cele doua Camere ale Parlamentului pentru includerea intre prevederile eliberarii unui pasaport simplu temporar si motive de constiinta sau religioase.
Prin urmare, Patriarhia Romana nu sprijina initiative razlete particulare si de grup fara consultarea si binecuvantarea ierarhului locului si se delimiteaza de manifestarile unor grupuri de presiune care - sub pretextul apararii drepturilor si libertatilor cetatenesti - au atitudini totalitare si incearca sa impuna dictatura propriilor convingeri asupra majoritatii opiniei publice.
Mai mult, aceste grupuri se arata incapabile sa respecte hotararile Sfantului Sinod care, deodata cu obligatia de a apara credinta ortodoxa si demnitatea umana, are si datoria de a fi un factor al pacii sociale.
BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

PS: Ca Drept la replica la acest Comunicat am primit din partea "dictatorilor" ilustrata alaturata pe care o marchez cu "T" a la Catavencu. Fara comentarii! Deocamdata...

1 comment:

Anonymous said...

Unde este reactia Patriarhiei privitor la de-criminalizarea prostitutiei si a incestului 'consimtit'?