Pages

Wednesday, March 18, 2009

CE PACAT: A fost prins hackerul roman care isi batea joc de Departamentul de Aparare al Statelor Unite

Un hacker din Iasi a reusit sa sparga serverele celei mai puternice armate din lume. Tanarul de 23 de ani a pus pe jar autoritatile americane dupa ce a obtinut informatii secrete ale Departamentului de Aparare al Statelor Unite. Dupa mai bine de doi ani de cautari, hackerul a fost identificat si retinut, se arata intr-un material antena3.ro preluat de ZIUA Online.
Americanii au intrat in alerta inca din anul 2006, atunci cand ieseanul a reusit sa acceseze neautorizat serverele Departamentului de Aparare al Armatei S.U.A. Expertii americani sustin ca Eduard Lucian Mandru, de 23 de ani a profitat de niste brese din sistemul de securitate si a introdus un virus de tip "troian" pe unul dintre servere.
Astfel, el reusea apoi sa acceseze nestingherit o parte din baza de date a armatei americane si avea chiar controlul asupra calculatoarelor infectate. In acest fel, el a reusit sa obtina acces la informatii confidentiale ale Departamentului de Aparare al Armatei S.U.A.
Investigatia a fost indelungata pentru ca hackerul iesean se conecta prin servere din Japonia, iar dupa ce reusea sa intre pe sistemele informatice americane isi stergea toate parolele de acces. Ofiterii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate si procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi, coordonati de autoritatile americane, au descins la locuinta tanarului cand acesta incerca sa stearga toate datele de pe memoria calculatorului. (Z.O.)
Vezi si Presa italiana despre un hacker roman: "Creier pur! Acest baiat merita sa fie gratiat!"

No comments: