Pages

Monday, March 16, 2009

APEL: Campania anti-ciparii continua in tara si la Camera Deputatilor. REVISTA PRESEI CIPUITE



Ordonanta de Guvern 207/2008 privitoare la introducerea pasapoartelor electronice in Romania, promovata de fostul Cabinet Tariceanu si incredintata spre vot si aplicare actualului Parlament a plecat ciufulita de la Senat.
Dezbaterea in jurul acestei ordonante a pasapoartelor biometrice a scos in evidenta cu aceasta ocazie dezacordul profund la nivelul acestei camere, pentru prima oara masina de vot a coalitiei gripindu-se in mod evident. In urma campaniei societatii civile responsabile, senatorii au refuzat sa-si asume adoptarea si trecerea prin vot deschis a acestei ordonante, ceea ce arata nivelul profund al controversei legate de acest subiect. Senatorii au demonstrat inca o data coniventa de interese, o parte dintre membrii grupurilor parlamentare votand pentru, iar alta parte votand zgomotos impotriva.
La sedinta precedenta, din 11 martie a.c., mai mult de 80% din senatori au votat impotriva amendamentelor propuse de Comisia Juridica a Senatului, si tot in acelasi procent s-a aprobat amendamentul propus de senatorul PDL Iulian Urban, privind obtinerea pasapoartelor simple temporare pe motiv de constiinta religioasa.
Astazi, 16 martie 2009, votarea acestei ordonante de guvern a fost efectuata de trei ori. Intrucit primele doua dati, in care s-a votat o data aprobarea, o data respingerea OUG, nu au fost concluzive, dupa o pauza de sfatuire pe grupuri parlamentare s-a trecut din nou la vot, fara a se intruni cvorumul necesar. Din 109 senatori au fost prezenti 105, 58 au votat pentru, 18 impotriva, 14 abtineri, iar 15 au refuzat sa voteze, parasind sala. Indecizia senatorilor in privinta Ordonantei se datoreaza lipsei de convingere a acestui for fata de utilitatea proiectului pasapoartelor electronice biometrice. Rezultatul final a fost aprobarea tacita a Ordonantei si transmiterea ei catre Camera Depuatilor, forul decizional in acest caz, catre care trebuie sa ne indreptam atentia.
Campania de informare si protest desfasurata de societatea civila responsabila, ca urmare a Apelului lansat de Parintele Justin Parvu in data de 14 ianuarie 2009, a pus in miscare sute de mii de oameni care si-au dat in scris acordul fata de punctele de vedere exprimate in Apel.
Dezinformarea populatiei, pe de alta parte, realizata de mediile oficiale, a continuat si dupa initierea apelului de buna credinta al Parintelui Justin, cel mai flagrant exemplu fiind maniera in care Ministerul Afacerilor Interne, completat de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane, a considerat sa minimalizeze si sa ascunda adevaratele consecinte ale aplicarii acestei OUG a guvernului PNL-UDMR.
Diversiunea continua si astazi, prin prezentarea "solutiei" aliantei cipurilor MAI-Patriarhia Romana: Pasapoarte simple "temporare", pe termen de sase luni. Dupa cum credinta noastra nu poate fi "temporara" nici aceasta "solutie" nu este acceptabila. Dimpotriva. ceea ce propunem noi este ca Pasapoartele biometrice sa devina documentele de calatorie temporare, pentru "liber-cugetatori", minoritari in Romania, si nu invers.
Campania de informare si solidarizare a populatiei Romaniei impotriva acestor masuri de indosariere electronica a natiunii continua prin actiunea de strangere si depasirea a 500.000 de mii de semnaturi din intreaga tara.
Multumim politicienilor responsabili din intreg spectrul politic romanesc, acelora care refuza sa-si incalce angajamentul luat in fata natiunii, si ne exprimam speranta ca la nivelul Camerei Deputatilor vom gasi mai multa responsabilitate, dupa cum deja ni s-a promis, si ca deputatii vor initia o dezbatere publica serioasa si consistenta pe aceasta tema extrem de sensibila, a libertatii, bun nepretuit castigat prin jertfa din Decembrie 1989.
Maine vom reveni cu lista nominala a celor care au votat (sau nu) in plenul Senatului.
Actiunea Pentru Educatie si Libertate
Luni, 16 Martie 2009

ZIUA Online: Senatorii s-au "spalat pe maini" si au aprobat tacit legea privind introducerea pasapoartelor biometrice
16 martie, 18:55

Senatorii au fugit luni de responsabilitatea votarii controversatei legi privind introducerea pasapoartelor biometrice, coalitia nereusind sa-si mobilizeze proprii alesi, spre hazul Opozitiei, transmite Antena 3. De doua ori s-ar recurs la procedura de vot si tot de atatea ori nu a fost intrunit numarul minim de 69 de voturi necesar pentru caracterul organic al acestui act normativ. Drept urmare, masura a fost adoptata tacit in plenul Senatului, in varianta venita de la Guvern. Problema a fost astfel pasata Camerei Deputatilor, fara ca senatorii sa fi votat efectiv aceasta lege.
La primul vot, OUG nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru adoptare, doar 65 de senatori exprimandu-si optiunea in favoarea sa, in timp ce 19 s-au impotrivit, iar 12 s-au abtinut.
Rezultatul l-a silit pe liderul liderul PSD Toni Grebla sa ceara reluarea votului pentru raportul Comisiei, initiativa sa fiind sustinuta de de grupurile PDL si UDMR, oponenti fatisi ai "superstitiilor" afisate de-a lungul dezbaterilor pe aceasta tema de catre unii senatori mai cu frica de Dumnezeu, spun preotii, mai ignoranti, spun colegii.
Presedintele sedintei, Alexandru Peres, a reluat votul, dar nici de aceasta data senatorii nu au reusit sa se decida asupra acestei legi, raportul primind doar 60 de voturi pentru, Ordonanta 58, iar proiectul pentru respingerea acesteia a primit 55.
Cum era ultima zi in care mai putea fi votata in Senat, legea a trecut de Senat prin procedura adoparii tacite si urmeaza sa fie dezbatuta la Camera Deputatilor, in varianta Guvernului.
Z.O

Revista Presei Cipuite - Conspectata de Razbointrucuvant.ro
Cotidianul si Gandul isi fac, ca de obicei, datoria dezinformarii si ridiculizarii protestatarilor, prin reductiile deja clasice la “numarul 666″ si la “dracul”:
Paşapoartele Satanei au trecut tacit de Senat
666. Unde dracu e numarul diavolului?
Paşapoartele biometrice au trecut de Senat. Ultraşii ortodocşi îşi scuipă în sân: “Ptiu, fir-ar Dracu-al dracului!”
Antena 3 s-a alaturat corului batjocoritor al majoritatii presei in chestiunea pasapoartelor biometrice:
Votul senatorilor, conservat de frica proniei cereşti. Paşapoartele biometrice, adoptate tacit
666 şi paşapoartele biometrice: “Când intră în contact cu soarele, cipurile pot provoca efecte grave”

3 comments:

Anonymous said...

Doamne ajuta ca cei cei din camera deputatilor sa fie luminati de Dumnezeu si sa abroge legea!

Anonymous said...

Asteptam la fel ca pt senat, lista completa a adreselor de mail ca sa le putem spune parerea noastra
Multumim Victor!

Anonymous said...

D-le Roncea, va fac o propunere care nu stiu cat este de realista. Aceasta ar consta in extinderea campaniei de informare (spuneti-i lobby)in presa scrisa (sub forma de banner) si vizuala (sub forma de clip). I-mi dau seama ca, aferent acestui tip de campanie, costurile ar fi foarte mari, dar cred ca multe din persoanele care au subscris campaniei impotriva ciparii vor fi in masura sa faca si o donatie/contributie intr-un cont bancar dedicat acestei actiuni. Eu personal as dona 20-30 lei pentru asa ceva. Chiar si o contributie de cativa lei/persoana ar determina strangerea unor sume importante pentru sustinerea acestei campanii concomitent in presa scrisa si vizuala. Cred ca impactul asupra populatiei va fi mult mai mare si reactia va fi pe masura. Ce spuneti?
Doamne ajuta!