Pages

Thursday, March 19, 2009

BASESCU si MUNGIU. Operatiunea Capcanarea se transforma in Operatiunea Debarcarea. ANALIZA si INFORMATII


Faptul ca am declarat ca o sustin neconditionat pe Elena Basescu si decizia ei de a candida ca independent la Parlamentul European, pentru a da o lectie binemeritata criticilor ei de serviciu, mi-a atras, si mie, noi antipatii, pe de-o parte, si confuzie, pe de alta parte, din zona celor care sunt dezamagiti de Traian Basescu, sau chiar mai rau. Persoane care se grabesc sa judece dupa stereotipii induse de presa de larg consum - altfel blamata tot de catre ei -, fara a vedea imaginea de ansamblu si ambitia unui tanar, sunt incruntate acum fara o ratiune precisa. Cei care se zbat in zabale ar trebui sa-si dea jos ochelarii de cal si sa vada, in primul rand, cine este dusmanul de moarte al tanarului candidat, indiferent cum s-ar numi el, Basescu sau Ionescu. In cazul de fata, raspunsul este arhicunoscut: Alina Tatiana Mungiu Pippidi. Fara a pretinde ca detin sau vad toate piesele jocului de puzzle, nu am cum sa nu sar in apararea Elenei Basescu atunci cand stiu pe cine sau mai curand ce reprezinta Tatiana Mungiu pentru Romania: urmasa Anei Pauker (la concurenta cu Zoe Petre). Sigur, si Basescu are pacatele lui si nimeni nu zice ca fiica lui este neaparat un ingeras. In acelasi timp ii dau intrutotul dreptate lui Basescu: nu judecati fara sa o cunoasteti. Este mult mai desteapta si puternica decat pare la televizor, in secventele segmentate nefavorabil. Elena Basescu va reusi, ajutata si de numele ei dar, mai ales, de vointa, determinarea si potentialul ei enorm, care este, in fond, al noii generatii de politicieni pe care o reprezinta. Elena Basescu este si fiica de presedinte dar si nepoata de epitrop al Bisericii Sfanta Treime din Burdujeni, Suceava. Bunicul ei, Gheorghe, tocmai a implinit 90 de ani luna trecuta. De cealalta parte, mama presedintelui, bunica tanti Elena, careia ii mosteneste numele, merge singura la paine si, duminica de duminica, la Catedrala Sfantul Nicolae din Constanta, insotita de o maicuta, de la Sfanta Manastire Techirghiol. Nu cred ca meritau sa asiste la atacul visceral la care este supusa nepoata lor de catre un personaj care si-a permis prin asa-zisa "piesa" 'Evanghelistii" sa insulte ordinar toti crestinii-ortodocsi din aceasta tara, fara sa-i pese, nici atunci, nici acum.
Imi propun asadar sa incerc sa va deschid putin mai mult ochii asupra modului in care se incearca - prin atacarea punctului mai sensibil al familiei Basescu - santajarea sefului statului de catre o gasca mafiota cu ramificatii internationale, in pragul alegerilor prezidentiale pentru un nou mandat. Incercati sa priviti dincolo de persoane, dincolo de antipatii sau simpatii. De-o parte avem un presedinte, al Romaniei, iar de cealalta o gasca de santajisti, pretutindenari. Pe cine o sa alegeti?

Tismaneanu, Patapievici, Liiceanu

O sa spuneti, unii, ca acest presedinte nu merita; ca l-a acceptat pe deformatorul istoriei nationale Volodea Tismaneanu sau pe H.R. Patapievici impreuna cu Gabriel Liiceanu si restul grupului de interese anti-romanesti cunoscut ca GDS. Desigur, aceste lucruri i le reprosez si eu. Am facut-o public si mi-am atras si ponoasele: procese anti-libertatea presei in care mi se pretind daune de zeci de mii de euro. Procese in care "neo-conservatorii" de Dambovita sunt aparati de insusi corifeul "dreptei" inchipuite, Valeriu Stoica. Sigur ca e ridicol ca tocmai eu, lovit in plex de "oamenii lui Basescu" - si ridicandu-mi in cap oameni integri dar care l-au abandonat intristati - sa stau sa-l apar tocmai pe Basescu. Dar s-a intrebat cineva cum au ajuns aceste personaje sinistre in prejma sa? Raspunsul, dupa cum veti vedea mai jos, este in stransa legatura cu ce i se intampla astazi, cand i se apropie sfarsitul primului mandat si aceleasi capuse vor sa se asigure, ca, odata ce va castiga noul mandat, nu o sa se scuture de ele. Cum? Prin santaj! Prin atacul visceral la Elena si familia sa, grupul de interese anti-romanesti ii arata lui Basescu pisica. Vezi, daca nu esti cuminte, incepem sa te lucram pentru la toamna. Si, incet-incet, te radem!

Daianu, Plesu, Patriciu

Avem si inlocuitorii:
1. Daniel Daianu - varianta lui Andrei Plesu si Dinu Patriciu. Portretul acestuia l-a schitat deja Patriciu, cat se poate de recent, cand a declarat si faptul ca "Basescu nu are absolut nici o sansa de a deveni presedintele Romaniei a doua oara". Conform lui Patriciu portretul robot al candidatului ideal la functia de presedinte al Romaniei ar fi acesta: "un om mai tanar, in jur de 40, un tehnocrat, priceput in economie, un om care sa stie sa judece relatia intre politica si economie, sa vina din mediul de afaceri, sa stie bine doua-trei limbi straine, sa aiba experienta relatiilor internationale. Nu e un portret robot pe care il fac eu, ci pe care il face populatia", sustine Patriciu. "Intamplator" acesta cam coincide cu imaginea lui Daianu, care, de altfel, apare, tot "intamplator", chiar la dreapta Alinei Mungiu in articolul de atac din "Catavencu" -"Elena Băsescu este o victimă de predilecţie ....
2. Chiar Andrei Plesu - varianta lui Dinu Patriciu si a "intelectualilor". Propunerea din urma, de-a dreptul ridicola, deja a fost, si ea, avansata, tiptil, pentru a se testa terenul. Vezi Ioan Buduca: Un Havel la Cotroceni si Patriciu, protectorul lui Andrei Plesu! Andrei Plesu a fost dintotdeuana un preferat al tuturor regimurilor, inca de pe vremea lui Ceausescu, apoi, mai ales, pe vremea lui Iliescu-KGB. Vezi Conjuratii de la Tescani si Minciunile lui Magureanu.

Mungiu, Macovei, Weber

Chiar credeati ca Mungiu vroia sa ajunga in Parlamentul European? Nu! Soros i-a asigurat viata demult. Dar cine putea sa-l atace mai bine? Prietena cea mai buna a Alinei Mungiu, Monica Macovei, si ea o sorosista infocata, trebuie sa para neutra, ca sa-si pastreze locul din interior. Renate Weber e trecuta deja de cealalta parte, in randurile lui Patriciu si Soros. Incepem asadar cu Mungiu si, daca nu intelege, continuam in rafale. Presa nu prea mai are de partea lui iar mijloacele de manipulare in masa, televiziunile, sunt toate in mainile noastre. Trebuie sa cada la o intelegere. Alina, so pe el!

Cine e Alina Tatiana Mungiu Pippidi

Cu o familiei de origine incerta, provenind din orasul Balti de peste Prut, Alina Tatiana Mungiu a fost bagata de tatal ei, dr Ostin Mungiu, la medicina, la Iasi, unde acesta ocupa postul de sef al Biroului de baza al PCR si, conform marturiilor locale, era insarcinat cu studentii straini. Cam ca Mona "Dana" Musca. Deci, probabil, atunci cand se revolta pe faptul ca fiica lui Basescu ii merge pe urme, are ceva probleme freudiene, din moment ce ea a depins numai de taticul ei in viata. Pana a venit "revolutia". Cand, din propagandista a UASCR devine peste noapte goarna a democratiei.
Personal, am intalnit-o prima oara pe Alina Mungiu la New York, unde primise o bursa, prin 1992, cand parea normala. Un prieten ma rugase sa o ajut cu acomodarea prin oras. Era atat de provinciala si intr-un fel retardata incat mi-era jena sa merg alaturi de ea. Am trecut-o de vreo cateva ori strada, si am lasat-o in plata Domnului. Dar ea l-a preferat pe vrajmasul Lui.
Casatorita cu un cunoscut homosexual pentru a beneficia de numele lui (astfel de cazuri sunt simptomatice in "comunitatea" lor. Un alt exemplu: Ana Blandiana cu Romulus Rusan), autoarea imensei ofense la adresa Ortodoxiei si a Mantuitorului, prin piesa "Evanghelistii", doamna Pippidi s-a transformat, de o buna bucata de vreme, in "instanta suprema" in stat. Taie, spanzura si fulgera provocand adevarate furtuni in micul ei pahar cu apa chioara, din postura de mama-omida a societatii civile. Daca ai rabdarea sa-i citesti textele intinse pe tot felul de cearsafuri on-line gen Romania curat-murdara ai putea crede ca ai de a face cu o adevarata Papesa a puritatii civile. Nu-mi propun sa o iau in deradere. Ci doar sa o analizez. Pentru ca toate au o limita. Iar santajul pe care grupul din care face parte incearca sa-l practice acum asupra presedintelui Romaniei, folosindu-se de fiica acestuia drept victima la protap, nu poate fi tolerat. O sa o iau la rand.

Spalatoria "Nufarul" a societatii in civil

Doamna Mungiu se pretinde garantul unui Parlament Curat la Bucuresti, ba acum chiar si la Bruxelles si Strasbourg. Mai lipsesc Washington si Moscova! Dar ceea ce se face ca nu vede este ca aceeasi organizatie prezidata de ea, la alegerile europarlamentare precedente l-a avizat fara probleme pe un securist notoriu aflat in fruntea listei PNL alaturi de tovarasa sa Rebate Weber, acelasi Daniel Daianu de la dreapta sa, aflat si acum "in atentia SRI", curtat si sustinut profund de Andrei Plesu ca o alta papusica de rezerva anti-Basescu. Atunci, celebra doamna de la Nufarul societatii in civil l-a aprobat fara vreo jena pe fostul locotenent DSS, securist din tata-n fiu. Vezi "Cazul Daianu", agentul electoral Andrei Plesu si boala societatii ... si Daniel Daianu "in atentia" SRI.
La fel cum acum se face ca nu vede ca prietena ei, Monica Macovei, "anti-coruptibila" Europei are un trecut perfect de... procuror comunist. Vezi Mapa lu’ Macovei. Sau ca un alt candidat zgomotos, din categoria pupincuristilor cu spume la gura, Traian Ungureanu, utecist de frunte, a plecat in conditii bine-avizate in Occident, la vremea si locul potrivit, fara a uita sa lase in urma prinos de recunostinta Partidului. Vezi S-a intrebat cineva de ce a fost dat afara Traian Radu Ungureanu de la BBC? Cand are de gand CNSAS sa-si faca datoria? Parerea lui Radu Portocala. Care isi mai si permite sa persifleze: „Elena Băsescu... n-am nimic cu ea. Ştiu despre ea ce ştiţi şi dumneavoastră: e tânără, n-are experienţă, este, dacă vreţi, lipsită de competenţă, e fiica tatălui ei". Asa, si? Cand s-a urcat cu acordul Securitatii in avionul echipei olimpice de fotbal a RSR, cu directia BBC via Berlin, cum era oare Traian Ungureanu? Sau cand a consiliat-o pe "Ciocu' mic" de nici n-a mai intrat in Parlament? Si, daca sunt asa de viteji, si Macovei si Ungureanu si Mungiu, de ce nu au candidat la uninominale si se ingramadesc acum pe liste?
Nevinovata ca o papadie, fosta activista UASCR Alina Tatiana Mungiu se face ca nu stie cine este personajul care "o recomanda" la europarlamentare, Dan Carlan, provenient din mafia ieseana de care nu este strain nici distinsul ei tata, dr Ostin Mungiu, ot Balti ot Comrat.

Coalitia pentru un Parlament Murdar

În 2004, Coaliţia pentru un Parlament Curat, invocată de Mungiu astazi pentru "curatarea" Elenei Basescu, a înaintat conducerii Alianţei DA o listă cu nu mai puţin de 21 de liberali şi democraţi care nu aveau ce căuta în parlament, deoarece nu îndeplineau criteriile de integritate care să le permită să aspire la un fotoliu de senator sau deputat. „Lista ruşinii“ era, însă, incompletă lăsând pe dinafară numele unor persoane mai mult decât controversate pentru contraperformanţe politice sau afaceri dubioase. Cap de listă era chiar concetăţeanul şi susţinătorul de azi al Alinei Mungiu, Dan Cârlan, care încălca mai multe criterii de integritate. Acesta este şi traseist politic, el trecând de la PNL la PD înaintea alegerilor locale, şi are şi afaceri dubioase. Nu amintesc decat una: cu ajutorul unor bilete de ordin avalizate în 1996 de FPP-ul condus de Corneliu Iacubov, Cârlan reuşeşte să ia de la Bancorex un credit care, neachitat la timp, a generat o creanţă totală de 2.116.761,52 de dolari. Cu toate acestea, pe vremea când se ocupa cu „validarea morală“ a candidaţilor politici, Societatea Academică Română l-a omis pe Dan Cârlan de pe lista sa cu „dalmaţieni“. Vezi Curentul - Coaliţie murdară la Iaşi între Dan Cârlan şi Alina Mungiu. Intrebarea Danei Iliescu de la "Curentul" este firesca: "Ce-o fi mai dificil de acceptat pentru Alina Mungiu Pippidi: să aibă colegi penali sau să fie susţinută politic de un penal?" Vezi Alina Mungiu Pippidi „şi cu dânsa-n trânsa şi cu sufletu’n rai"

Puerilla

Argumentele de gherilla suburbana ale Tatianei Mungiu contra Elenei Basescu sunt puerile. Ea sustine, cu tupeu, in acelasi interviu-baza de atac din "Catavencu" că "se subestimează impresia dezastruoasă internă şi externă a unei asemenea candidaturi, pentru că în Europa de Vest nu se face aşa ceva". Trecand de exemplul notoriu de peste Ocean, al fiului lui Bush, care a mai ajuns si presedinte, aici, in Europa de Vest de care vorbeste doamna profesoara de la o scoala privata din Berlin, avem exemplul de data mai recenta al presedintelui Frantei: EVZ.ro -- Fiul lui Sarkozy, succes în politică. O fi bine, o fi rau? Nu stiu. E treaba lor. Dar "argumentul" ei "forte" cade automat.

Profitorii tuturor regimurilor

Apoi, Alina Mungiu mai vorbeste si despre faptul ca Elena Basescu este "o profitoare" care "instaureaza nepotismul" in lumea politica. Dar se face ca nu observa cat a profitat de pe urma tuturor Guvernelor tarii Grupul pentru Dialog Social, sustinatorul ei ideologic principal, format din nepoti si copii de kominternisti si nomenclaturisti comunisti, un fel de nepotism la patrat al vechiului si noului PCR. Incepand cu FSN, care i-a dat, gratis, sediul din Calea Victorie, la ordinul lui Silviu Brucan si Ion Iliescu, si ulterior cu Guvernul Nastase, care i-a oferit ce nu are nici macar biata Asociatie a Fostilor Detinuti Politici, statutul de "utilitate publica" (Vezi Masoneria si GDS, “utilitati publice”?) si, mai departe, pana la Guvernul Tariceanu, care le-a inlesnit pe tava un Furt guvernamental pentru GDS. Frumoasa casa a lui Cuza a ajuns, ilegal, si prin semnatura finala a lui Basescu, in posesia acestui grup de interese anti-romanesti prin votul dat in Parlament de reprezentanti si ai PNL si ai PSD, partide aflate atunci intr-o alianta secreta la Guvernare si pe care, se presupunea, le critica de zor, formal. Dintr-odata, pentru GDS nu a mai contat culoarea politica, dovedindu-se inca o data caracterul transpartinic al mafiei. Vezi Olteanu promite GDS că va sprijini păstrarea sediului din Calea ... si Imobilul din Calea Victoriei nr. 120 rămâne sediul GDS - Mediafax.

Basescu si Basarabia

Basescu, ce coincidenta!, este originar din localitatea Basarabi. Unii spun ca e evreu, dupa tata, altii ca e mason. Unii ca e KGB-ist, altii ca e CIA-ist. Personal ma indoiesc de toate acestea, pana la proba contrara. Ceea ce stiu este ca e mai roman decat multi pretinsi romani si, absolut garantat, mai roman decat Tatiana Mungiu si familia ei. Si-atunci si gasca e ingrijorata. Pentru ca Basescu, asa cum e el, este, ca orice roman, fcare mai e si fost comandant de nava, un om inclinat natural spre dreapta. Acest lucru s-a vazut din primele lui zile de mandat, cand a explicat ca Basarabia este al doilea stat romanesc care nu poate ramane mult timp departe de tara-mama. Asta a deranjat. Mai ales cercurile neo-kominternului, ale Soros si GDS - grup care a introdus pentru prima oara in spatiul romanesc notiunea de "limba si natiune moldoveneasca". Vezi Raporturile Romaniei cu Republica Moldova Gabriel ANDREESCU - Valentin STAN - Renate WEBER - 30 octombrie 1994, studiu citat copios de vice-premierul comunist al Republicii Moldova Victor Stepaniuc in Moldova-Suverana on-line si contrazis in Reteaua Soros din Moldova sub controlul lui Mark Tkaciuk « Compromat.

Umbrela ruseasca

Alina Mungiu si gasca aveau toate motivele sa fie ingrijorati. Mai ales cand "analista" vehicula cu zor un proiect rusesc de "rezolvare" a situatiei din Transnistria. Vezi aberatia de "studiu" SAR CUM PUTEM AJUTA MOLDOVA SĂ SE AJUTE PE SINE contrazis in analiza SAR merge pe mana Rusiei pentru Transnistria dar reluat cu osardie de slujbasii GDS si "22" in dezbaterea pro-ruseasca si "moldoveneasca" asa-zise Solutii pentru Transnistria.
De altfel, incercand sa-l "corijeze" Mungiu isi si marturiseste public of-ul anti-Basescu, de atunci ca si de azi, intr-un editorial din "Rl": "Basescu m-a dezamagit si pe mine in doua domenii. Primul priveste conceptia lui referitor la cum functioneaza politica si institutiile. Vad cu ingrijorare o anumita conceptie pre-moderna, care ar merge mai bine la un primar din Sicilia decat la un sef de stat in Noua Europa, de a investi atributii mai ales in familie si apropiati, atitudine care impiedica dezvoltarea unor institutii performante, fie administratie, fie partid, in jurul lui. Al doilea motiv este prestatia lui externa, unde adesea mi se pare cam ne-occidental si periculos de apropiat de filosofia cu totul paguboasa a politicii noastre externe de la Ceausescu incoace, o politica de afirmare a identitatii (sa stam la masa cu cei mari!), in fond nationalista, si nu de atingere a unor obiective, care devin prea adesea contradictorii intr-o strategie nu tocmai coerenta. Circula, e adevarat, zvonuri ca Basescu ar fi pe aproape de punctul in care liderii incep sa se creada providentiali si o binecuvantare de la Dumnezeu pentru poporul lor." Doamne, ajuta!, spun eu.

Operatiunea Capcanarea

Atunci, la inceputul lui 2005, dupa dezbateri aprinse la GDS-Bucuresti si Soros-Budapesta, solutia a fost decisa pe loc: capcanarea Presedintiei Romaniei. Intermediari: singurii oameni apropiati de Basescu - banalii membri ai familiei Saftoiu si "consiliera" lor electorala Alina Mungiu. Zis si facut. Vezi si CONSILIERII RUSINII.
Au intrat, pe rand, in viata presedintelui si a Romaniei, distrugandu-i viitorul, urmatorii membri ai gastii GDS-Soros-Noua Europa, aflati intr-un fel sau altul la sau pe langa Administratia Prezidentiala a Romaniei: Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Renate Weber, Monica Macovei, Rodica Culcer, Doina Cornea, Teodor Baconsky, Cristian Preda, Bogdan Tataru Cazaban, Gabriel Liiceanu, Adrian Cioroianu, Ioan Stanomir, Catalin Avramescu, Sever Voinescu, Sorin Alexandrescu, Mihnea Berindei, Radu Filipescu, Marius Oprea, Andrei Pippidi, Romulus Rusan, Armand Gosu, Sorin Iliesiu, etc, etc si, cu voia dvs, ultimul pe lista, Vladimir Tismaneanu. Unii si-a dat arama pe fata mai repede - Plesu, Weber, Cioroianu, altii mai tarziu - Cornea, Gosu, Mungiu, iar altii inca se codesc dar se pregatesc... (Pentru curiosi, comparati diversele departamente si comisii de la Cotroceni - http://www.presidency.ro/ - cu aceasta lista a membrilor GDS - http://www.gds.ong.ro/membriigds.htm)

Cazul Tismaneanu

Nimic nu il recomanda pe Vladimir Tismaneanu sa conduca o Comisie stiintifica. Mai ales una de condamnare a comunismului. Dimpotriva. Ca si cu Cartarescu, Basescu habar nu avea cine este acest Tismaneanu. Suntem in iulie 2005. Basescu era el, Basescu, necontaminat. Probabil nu avusese inca vreo intalnire cu Soros. Iara gasca GDS il ataca constant. Un interviu revelator din iulie 2005 ne arata momentul in care, prin presiuni ulterioare, Basescu a fost infiltrat subversiv si capcanat. Cititi si va cruciti interviul din Revista 22 a GDS cu data de 12-18 iulie 2005 Interviu acordat de preşedintele României, Traian Băsescu ...
"Noi descoperim ca sunteti un presedinte autoritar, ca vreti sa-i comandati pe toti. Sunt foarte multe voci, nu ale celor cu care va duelati dvs. de obicei, care spun ca amintiti de modelul Lukasenko, in cel mai bun caz, Putin", incepe deranjata Rodica Palade, dupa modelul preluat si de Alina Mungiu si citat mai sus. Interviul trebuie, repet, citit integral pentru a intelege fenomenul capcanarii presedintelui. Dar, ca sa o lamurim cu acest Tismaneanu, redau o parte din dialogul de atunci:
"Intrebare: Si asta exista si este o proba (nota red.: Stalinism pentru eternitate, de Vladimir
Tismaneanu).
Traian Basescu: Nu este, doamna, o proba. Este punctul de vedere al unui autor.
Intrebare: Deci punctul de vedere al lui Vladimir Tismaneanu despre stalinism nu va poate
determina sa mergeti in Parlament, asa cum v-a cerut societatea civila, si sa prezentati o
rezolutie de condamnare a comunismului?
Traian Basescu: Nu doamna. Eu pot sa o fac, dar o fac superficial si va fi contestata oricand.(...)
Intrebare: Aceste carti sunt facute de istorici si inseamna un punct de vedere stiintific. Dvs. cu
adevarat vreti sa birocratizati. Dvs., de exemplu, nu cunoasteti Memorialul victimelor
comunismului, de la Sighet, aflat sub egida Consiliului Europei, unde cei mai de seama istorici
si tehnicieni pe aceasta chestiune s-au pronuntat. Ei si-au dat girul si acest muzeu reprezinta o
institutie, care a publicat nenumarate lucrari din care reiese cat se poate de clar ce e cu
comunismul. Ce comisie doriti si de ce nu ii dati curs, daca doriti o comisie?
Traian Basescu: Eu cred ca initiatorii, d-l Ticu Dumitrescu...
Intrebare: Nu-l invocati tot timpul.
Traian Basescu: Este singurul cu care am discutat subiectul, de-asta il invoc. Daca l-as fi
discutat cu dvs., spuneam.
Intrebare: Noi v-am trimis o scrisoare, publicata pe prima pagina din 22, si Presedintia nu stia
de aceasta scrisoare (nota red.: Apel pentru Romania - iunie 2005, Revista 22 nr. 797), prin
care va invitam sa dati curs unor cereri ale noastre exact in aceasta idee. Dar n-ati raspuns.
Traian Basescu: Nici n-am cum sa raspund in mod serios la modul acesta de a se lucra cu
Presedintia. Va asigur ca nu se va face nici o condamnare publica de la nivelul Presedintiei
pana cand nu exista un document al unei comisii care sa-si asume cele prezentate si care sa
aiba drept concluzie ca trebuie condamnat comunismul. (...) Poate fi o comisie pe langa
Academia Romana, pe langa Universitatea Bucuresti...
Intrebare: Dar asta e Academia Civica care face asa ceva, o institutie care a scos nenumarate
lucrari.
Traian Basescu: Ma puneti sa citesc, dupa care sa condamn. Renuntati. Mai bine mi-ati aduce
un raport semnat de oameni recunoscuti si va asigur ca ati avea succes."
Aceasta a fost fraza fatala. Urmata de presiunile de alt gen. Altfel, poate aveam norocul si Comisia ar fi fost, asa cum s-ar fi cuvenit, sub egida Academiei Romane...
Tismaneanu a fost impus si din necunoasterea nocivitatii sale. Bine-bine, si Patapievici? Dupa toata cacanariile pe care le-a facut? E, aici e o alta poveste, pe care, insa, nu o sa o lasam asa... Pana la deznodamant, va recomand doua texte, spre adancirea dilemei: Lamurirea unei confuzii: "Patapievici, omul lui Basescu" si Domnule Presedinte!

Javrele "sabatice"

Pana una alta vedem cum membrii aceleiasi gasti pe de-o parte sunt lingaii penibili ai lui Basescu, pe de alta parte javrele rapciugoase care latra dar n-au cum sa ajunga sa muste. Fondurile si le iau, fara jena, de la toti mogulii momentului. De muscat vor reusi insa atunci cand se vor strange in haita. In apropierea alegerilor. Atunci sa te tii. Momentan hamaie, cum face Alina Mungiu. Iata semnalele. Citez din "Catavencu":
"Rep.: De unde tupeul ăsta contra lui Zeus?
A.M.-P.: Depinde în ce piesă jucăm şi cine a scris-o. Dacă sîntem într-un desen animat cu zei şi muritori, da, tocmai am descoperit focul şi urmează trăsnetele şi fulgerele. Dar un asemenea desen animat cu scenariu de Adrian Severin eu nu cred că reflectă realitatea, sau Adrian Severin a avut dreptate tot timpul cu cezarismul lui şi noi eram nişte caraghioşi şi în următorul desen animat vine actul patru cu deşteptarea şi insurecţia. (...)
Nu e în joc Parlamentul European, ci al doilea mandat al lui Băsescu. (...)
Geoană stă mult mai rău cu presa decît cu publicul larg, nu e lipsit de potenţial, iar în străinătate continuă să fie cel mai cunoscut lider român. (...) Visez să ajung la anul meu sabatic, care e peste un an (...)."
Toate acestea, doar o mica parte din ce stiu, le-am scris ca sa intelegeti mai bine ca discutia de azi nu o priveste pe Elena Basescu sau Alina Mungiu. Si nici pe subsemnatul.
Traim intr-un stat ocupat, suntem intr-un razboi, fronturile s-au intrepatruns. Pacatosi suntem cu totii. Sa incercam sa-i ajutam pe cei care pot face mai mult bine decat rau si sa ne folosim armele, cuvintele, impuscandu-i cu articole pe cei care stim ca au facut, fac si nu pot face decat rau Romaniei.

5 comments:

Anonymous said...

Domnule Roncea,
Aveti perfecta dreptate in ceea ce priveste asocierea diabolica a acestor pseudo intelectuali cu pretentii de elite. Sufera cu totii de un soi de delir paranoid. Au convingerea ca survoleaza destinul Romaniei si ca au intrat in ograda nemuririi. Persoanele acestea nu sunt constiente ca s-au compromis definitiv si ca s-au acoperit de ridicol. Sa-i lasam in plata aluia de-i plateste.
Ramane insa o problema. Consumati prea multa energie pentru a ne prezenta un Basescu care nu exista decat in dorinta romanului de a mai putea conta pe un ins ne vandut in politica. In astia 20 de ani am luat o plasa teribila cu Constantinescu. Nu credeti ca este suficient? Cat despre fiica sa...
Domnule Roncea, sper ca ati citit Joia Dulce. Hazel nu pote fi facut presedinte! Acel personaj este induiosator, dar NU POATE DEVENI PRESEDINTE! Nici Elena Basescu nu este normal sa acceada la o functie politica in care sa fie nevoie sa decida in numele tarii!
Eu va gasesc o singura posibila scuza. V-ati indragostit de tanara in discutie. Are picioare foarte frumoase, este gratioasa dar, atat.
Convingeti-o pe, sa zicem, doamna Marina Constantinescu sa intre in politica. Este inteligenta, cultivata, frumoasa, educata, sensibila. Nu credeti ca ar arata mai bine la Bruxelles?
Sper ca nu v-am intristat.

Pelerin prin viata said...

marsul de protest impotriva implementarii cipurilor biometrice in fiinţa umană
http://refuzimplant.blogspot.com/

Anonymous said...

Domnule Victor Roncea, apreciez lupta dvs impotriva actelor biometrice, pe care o sustin intrutotul. Ceea ce nu inteleg este sustinerea pe care i-o oferiti domnului Basescu (si fiicei sale)... care fie spus intre noi nu cred ca o mai merita. Faptul ca nu a respins pasaportul biometric, sau faptul ca nu a incercat sa supuna dezbaterii publice prin realizarea unui referendum in aceasta chestiune delicata, ma face sa-mi pun multe semne de intrebare. Ne-ar trebui un om la conducerea Romaniei care sa aiba taria domnului Basescu dar sa nu faca concesiile dansului. Domnul Basescu a fost un conducator bun pana in momentul de fata (in comparatie cu ceilalti doi incepand cu 1989), dar totusi reprezinta trecutul... Avem nevoie de un om care sa aiba taria dansului si puterea de a lupta pentru popor. Nu sa realizeze un referendum doar pentru faptul ca a fost demis, dar sa nu realizeze un referendum pentru ca dorim si noi ca popor sa ne spunem parerile in legatura cu ceva ce ne va afecta direct (actele biometrice). Eu nu voi accepta aceea CI din 2011 deci nu voi face parte din aceasta societate (Dumnezeu sa ma ajute, si sa ne ajute si intareasca in aceasta lupta !). Amin !
Puteti sa publicati sau nu acest comentariu. Acest aspect ramane la latitudinea dvs.

Cu respect,
Saila George.

Unknown said...

Multumesc d-le Roncea pentru un asemenea blog si mii de salutari...

Anonymous said...

Domnule Roncea, sunteti un om cu o bogata intuitie si un har deosebit in jurnalism. Este drept ca niciodata un presedinte nu va fi apreciat de toti, la fel de drept este ca a facut greseli si concesii prea mari cu Elenele sale...dar la ora actuala, pericolele sunt altele, mult mai grave, mai "obeze":) si mult-mult mai perverse...
Sa ne traiti, cum am mai spus-o!