Pages

Thursday, November 13, 2008

Scrisoarea Uniunii Ziaristilor Profesionisti catre Ambasada Ungariei a fost tradusa in ungureste ca sa inteleaga si ei ca presa trebuie respectata

A MAGYAR CENZÚRA A ROMÁN SAJTÓBAN
Egy olvaso velemenyenek nyilvanos kozlese utan, egy a masodik vilaghaboru idejebol valo magyar gyilkosrol amely neve, az Erdelyi zsidok, romanok es rromak szamara utalatos , nem kellene sehol szerepelnie, meg irasban sem; Barabas Janos a Bukaresti Magyar Nagykovetseg sajto attaseja, egy serto telefonbeszelgetes soran, Nuleanu Iulia-t a "Curentul" ujsag foszerkesztojet, fenyegette hogy kozben fog jarni a kidobjak a munkahejerol. Ez 2008 october 29. tortent.
Miota enged meg maganak ilyen viselkedest egy attase az orszagban amelyikben akkreditalva van? Meg hol tortent ilyen dolog? Barabas Janos tenyleg kepzeli, hogy tudja majd jatszani a fekete jatekait a roman sajtoban, Romaniaban?
Lehet, hogy a Tiszan tul erzi magat es nem jon ra, hogy itt van Bukarestben, az udvariassag es a diplomacia kellene jellemezze egy attase tevekenyseget!
Csatlakozunk a Media Sind es Civic Media kartarsainkhoz es kerelmezzuk a Romaniai Kulugy Ministeriumot, hogy kerje a Magyar Nagykovetsegetol az attase visszavonulasat Bukarestbol. Kerjuk az osszes sajto es media egyesuletek egyetemleges osszetartasat az altalunk inditott mozgalomra.
Figyelmeztetjuk a Magyarorszag-i ujsagiro tarsainkot errol az alakrol, es ha veletlenul Budapesten ujsagirokent akkreditalt, javasoljuk magatartasanak targyalasat!
Csodalkozunk, hogy meg a mai napig sem kert hivatalosan bocsanatot a Magyar Nagykovet Nuleanu Iulia-tol es a "Curentul" ujsagtol. Vajon miert?
A Romaniai Professzionista Ujsagirok Egyesulete ertesiteni fogja az osszes nemzetkozi szervezetet akinek koze lehet ehez az esethez a diplomatak es a sajto kozotti kapcsolatban.

Prof Dr Mihai Miron
Romaniai Professzionista Ujsagirok Egyesulete
Vezi si
Janos T. Barabas diplomat maghiar

No comments: