Pages

Friday, November 14, 2008

Brambureala la Adevarul: editorii au amestecat titlurile lui Plesu, Cartianu si Ionita. INEDIT: Plesu pe 15 iunie 1990 in fostul ziar al PCR Scanteia

Nu reusesc sa inteleg cum editorii de la Adevarul au amestecat ieri titlurile editorialelor. Mi se pare evident ca Plesu trebuia se semneze "Ciorbita sefului de trib" (atentie, o referire la Basescu!), Cartianu sa dea "Lovitura de fular", ca de obicei (editorialul numit a atins imensa cifra de 559 de afisari), iar Ionita sa se ocupe de "Frumusetea Europei".

Ei bine, noroc ca pe 14 iunie 1990 au fost oameni responsabili la ziar, ca domnul ziarist de pe o anumita lista Dumitru Tinu, ce au reusit sa insereze la loc de cinste critica revolutionara a ministrului FSN Andrei Plesu la adresa manifestantilor din Piata Universitatii, care, dupa cum le-a spus si domnul presedinte Ion Iliescu minerilor, agitau "steagul verde legionar". "Chipul schimonist al libertatii" este titlul ales de domnul intelectual-sef Andrei Plesu, cu referire la studentii inchisi in adevarate lagare la ora aceea, cei mai multi zacand in balti de sange. Ce sa facem? Daca ne-a placut libertatea, chiar asa, cum era ea, intiparita pe chipurile astea schimonosite ale noastre. Da, da, cu astea am iesit in strada si pe 21 decembrie 1989 si toata primavara lui '90. Stiti, domnu' Plesu, cand dvs erati "exilat", la Palatul Marucai Cantacuzino de la Tescani sau cand innobilati Casa Scanteii cu intelectul savant al operei dvs de 342 de pagini si jumatate, ca ministru al Guvernului FSN-KGB.
Cititi fosta Scanteie si va cruciti!

No comments: