Pages

Thursday, September 10, 2009

MAGISTRATII CATRE BASESCU: Dvs. sunteţi cel care discreditează sistemul judiciar! Mona Pivniceru a criticat circul admonestarii Procurorului General


REALITATEA.NET - Băsescu, luat la rost de magistraţi: Dvs. sunteţi cel care discreditează sistemul judiciar
Joi, 10 Septembrie 2009
Atac fără precedent al magistraţilor la adresa preşedintelui Traian Băsescu, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. Discursul şefului statului a fost întrerupt de mai mulţi membri CSM şi de reprezentanţi ai magistraţilor, nemulţumiţi de argumentele lui Traian Băsescu. Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, i-a cerut şefului statului să rămână alături de magistraţi pentru a le asculta păsurile. Băsescu i-a replicat că îi cunoaşte părerile şi a susţinut că este important ca magistraţii să-şi reia activitatea.

"Aveţi răbdare să discutaţi cu noi, să ascultaţi şi punctul nostru de vedere" i-a cerut preşedintele Asociaţiei Magistraţilor şefului statului. "Vă asigur că nu mă duc la televizor să vă explic, vin în cadrul instituţional. ... Doamna Pivniceru, mă uit la dvs. în fiecare zi, când apăreţi la televizor mă uit la dvs. ca la Dumnezeu. Deci ştiu ce gândiţi", i-a replicat preşedintele Băsescu. "M-am prezentat în baza dreptului constituţional la CSM şi nu aş vrea să intru în conflict cu dvs", a mai spus Băsescu.
Pivniceru i-a reproşat preşedintelui că "puterea judecătoarescă îşi trage independenţa direct din Constituţie" şi că "aţi venit cu un punct de vedere gata stabilizat potrivit căruia protestul judecătorilor este o grevă ilegală". "Judecătorii nu au contrat de muncă cu guvernul, ci deţin prerogativa puterii judecătoreşti", a mai spus Pivniceru.
Preşedintele AMR i-a mai reproşat şefului statului că justiţia din România nu poate fi independentă atâta timp cât "instanţele din România sunt subfinanţate, iar un judecător al ICCJ intră cu 300 de dosare în instanţă, dacă potrivit legii unice de salarizare veniturile magistraţilor vor fi diminuate".
Pivniceru a reclamat şi faptul că bugetul instanţelor, prin taxa de timbru a trecut la consiliile locale."Există recomandări internaţionale care obligă finanţarea completă a instanţelor pe timp de criză".

Mona Pivniceru, către preşedintele Băsescu: "Dvs. sunteţi cel care discrediteză sistemul judiciar"

Preşedintele magistraţilor i-a reproşat lui Traian Băsescu faptul că declaraţiile oamenilor politici în mass media au dus la neîncrederea populaţiei în justiţia din România. "După ieşirile publice ale politicienilor, inclusiv ale dvs., este greu a spune că dvs. respectaţi obligaţia de a asigura independenţa, încrederea populaţiei în sistem, când dvs. sunteţi cel care îl discreditaţi", a spus Pivniceru.
Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, a declarat că preşedintele a intervenit în actul de justiţie când şi-a permis să "smotocească” procurorul general cu privire la soluţionarea dosarului Revoluţiei. Pivniceru a spus că şi acesta este unul din motivele pentru care protestele vor continua, din cauza imixtiunii politicului în justiţie.
Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, marţi, procurorului general ca parchetul să concentreze resurse umane pentru a creşte viteza de rezolvare a dosarului Revoluţiei şi a spus că va discuta cu premierul găsirea unei soluţii legale ca generalul Dan Voinea să lucreze din nou pe acest dosar dacă doreşte.

Dan Lupaşcu: În loc să ajuţaţi justiţia, ..., dumneavoastră o înfundaţi mai adânc

Judecătorul Dan Lupaşcu i-a reproşat preşedintelui Traian Băsescu, că "nu aţi căpătat îndemânarea de a conduce şedinţele CSM". Lupaşcu i-a amintit şefului statului că, potrivit Constituţiei, preşedintele ţării este cel care prezidează lucrările CSM în şedinţele la care participă.
Realitatea.net

No comments: