REALITATEA.NET - Băsescu: Avem un singur mare adevăr - o revoluţie şi o mineriadă în care nu avem vinovaţi
Intors de la afaceri (Ford) si placere (Tiganiada) dar uitand sa mai treaca si pe la Biserica de ziua sotiei sale, Sf Maria, presedintele Traian Basescu a ajuns, ieri, la Cotroceni, putin nervos. I-or fi facut vraji tiganii? A fost posedat de vreunul dintre demonii care bantuie Palatul de pe vremea lui Iliescu? Tot ce e posibil, din moment ce, fata in fata cu impostorii si infractorii pretinsi revolutionari, gen diversionistul Doru Maries, el s-a ratoit la Procurorul Sef, Laura Codruta Kovesi, pentru ce nu a facut timp de 18 ani generalul Dan Voinea, groparul dosarelor "Revolutiei" si Mineriadei. Ba mai mult, presedintele s-a gandit sa fie repus in functie protectorul lui Ion Iliescu, Dan Voinea, dupa ce tot el i-a semnat retragerea la pensie in urma cu cateva luni. Si, ce chestie!, tocmai cand s-a intrat in campanie electorala, dupa cinci ani de cand e presedinte si 20 de cand e la guvernarea Romaniei sub diverse forme, Traian Basescu si-a dat seama - surpriza! - ca pana acum nu s-a aflat adevarul despre decembrie '89. EXTRAORDINAR! Dar de ce nu se ratoieste domnul presedinte la Kremlin, ca doar agentii Moscovei au facut "revolutia". Nu stie presedintele adevarul?!
Prin situatia de ieri de la Cotroceni, Traian Basescu a reusit sa-i enerveze chiar pe cei care au luptat in Piata Universitatii, si in decembrie '89 si in '90. Daca tot are servicii secrete, Traian Basescu ar trebui sa stie ca Doru Maries, instalat prin fals si frauda la conducerea Asociatiei 21 Decembrie nu a fost nici o clipa in Bucuresti pe 21 decembrie 1989. Mai mult: pe tot parcursul demonstratiei-maraton din Piata Universitatii, Doru Maries a fost doar un diversionist ordinar, fapt demonstrat indubitabil in 13 iunie 1990. Cat despre Dan Voinea, ii oferim presedintelui, pentru ultima oara, mica parte din adevarata fata a acestui agent. Al cui e agent, poate ii spun serviciile alea. Sau poate nu, daca lucreaza mana in mana cu stapanii lui Voinea. Ieri la Cotroceni s-a dovedit inca odata falimentul total al statului roman ocupat. "Pacat, pacat, de sangele varsat..." Ce ar trebui sa stie impostorii care se joaca cu mortii din decembrie este ca sangele nevinovat al tinerilor ucisi in operatiunea 1989 nu se va odihni pana nu se va face dreptate iar profitorii care se scalda in acest sange vor fi blestemati din neam in neam pana la Judecata de Apoi.
CINE ESTE DAN VOINEA
Asociatia Victimelor Mineriadelor demonstreaza:
Manipularea şi dezinformarea din jurul cazului Dan Voinea
Presa a dezvăluit că între Ion Iliescu şi generalul Dan Voinea a existat o conexiune ascunsă iar generalul a încălcat cu buna ştiinţă legea, ţinând secret faptul că, încă din anul 1984, este un apropiat al lui Ion Iliescu. Participarea sa la celebrul “proces” al lui Ceauşescu pe procuror al cuplului nu poate fi întâmplătoare. Desemnarea sa a aparţinut lui Ion Iliescu ceea ce arată că maiorul Voinea, la acea dată, era un perosnaj de mare încredere al grupului conspiratorilor. Scenariul din care a făcut parte Voinea, de la început, explică poziţia sa actuală.
Soţia lui Dan Voinea, Liliana, este într-o strânsă relaţie cu Daniela Stana, fata celui mai vechi şi bun prieten al lui Iliescu, Traian Creţu. Dana Stana este sora fostului consilier prezidenţial, Corina Creţu, una dintre cele mai apropiate persoane din preajma lui Ion Iliescu. Prin statut, procurorii nu pot ancheta persoane care, fiind învinuite de o anumită infracţiune, fac parte din familia magistratului ori din cercul de prieteni al acestuia.
Tatăl Danei Stana şi al Corinei Creţu a fost un apropiat atât al soţiei generalului Dan Voinea, cât şi al lui Ion Iliescu, prietenia dintre cei trei cimentându-se încă din anul 1984 (anul în care Iliescu fusese numit director al Editurii Tehnice, editura la care Traian Creţu şi-a publicat, până în aprilie 1989, toate Tratatele de Fizică).
În anul 2004, Corina Creţu a inaugurat în judetul Sălaj, la Năpradea, o şcoală generală, care poartă numele tatălui său, iar la dezvelirea bustului lui Traian Creţu au fost prezenţi Ion şi Nina Iliescu şi, nu în ultimul rând, Liliana şi Dan Voinea.
Dan Voinea şi-a creat în decursul anilor o reţea de suporteri în presă şi în rândul unor organizaţii mai mult sau mai puţin civile. A alimentat câţiva ziarişti aleşi pe sprânceană cu documente din dosarele de urmărire penală, oferindu-le acestora un avantaj faţă de restul jurnaliştilor (cu încălcarea flagrantă a legii).
Deasemenea utilizând aşa zişi “revoluţionari” în fapt mici grupuri gălăgioase de manevră, a obţinut imaginea unui general asistat şi susţinut prin presiune publică de “revoluţionari” şi “societatea civilă”. Generalul Dan Voinea şi-a format, chiar în interiorul asociaţiilor revoluţionarilor, adevărate grupuri de diversiune – un exemplu semnificativ fiind cazul Doru Marieş, cocoţat la şefia unei asociaţii cu sprijinul deschis al generalului Voinea.
Teodor Mărieş a fost liderul unei fantomatice organizaţii - Alianţa Poporului -, în timpul desfăşurării manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 1990, care promova constant un mesaj al confruntării violente. Considerat un provocator aflat în slujba Poliţiei şi al organelor FSN, Teodor Mărieş a fost izolat de către organizaţiile Pieţei Universităţii. Organizatorii Pieţei Universităţii l-au suspectat de la bun început pe Mărieş şi gruparea sa că are misiuni diversioniste. Organizaţia pe care o coordona a fost controlată de fostul şef al UM 0215, colonelul Florin Calapod. Misiunea colonelului Calapod şi a brigăzii de foşti securişti a fost compromiterea mesajului Pieţei Universităţii – nonviolent şi paşnic, prin instaurarea unui spirit autarhic şi anarhic şi prin iniţierea unor acţiuni provocatoare.
Mărieş a fost instrumentul principal al acestui proiect malefic, care avea ca scop justificarea intervenţiei în forţă împotriva manifestanţilor Pieţei Universităţii. Cu trei ore înainte de reprimarea cu mână armată a studenţilor de la Universitate şi Arhitectură, în noaptea de 12 spre 13 iunie 1990, organizaţia lui Teodor Mărieş şi-a strâns pe şest catrafusele şi s-a pus la adăpost. Acesta a mai reapărut în zona Televiziunii Române în jurul orelor 18, intrând în sediul instituţiei cu un grup violent. După consumarea evenimentelor a fost învinuit şi găsit vinovat dar a scăpat prin schimbarea încadrării şi a fost judecat în libertate. Răzvan Teodorescu, unul dintre cei mai apropiaţi acoliţi ai lui Ion Iliescu, şi-a retras plângerea împotriva lui Mărieş. Acesta a dispărut apoi o lungă perioadă de timp din atenţia publică. Ulterior Mărieş a reapărut, surprinzător, peste 17 ani, în fruntea unei organizaţii – 21 Decembrie 1989 – cu care nu a avut nimic de-a face vreme de 12 ani.
Susţinerea sa din partea lui Dan Voinea este o certitudine, iar grupusculul lui Teodor Mărieş a fost folosit ca mijloc de presiune ori de câte ori a avut nevoie Voinea. Că este aşa, o demonstrează şi faptul ca în timp ce membrii AVMR se aflau în instanţă, în procesul intentat lui Dan Voinea, se zvonise în Parchet ca Mărieş conduce un grup de revoluţionari, care protestează de zor în faţa Parchetului, pentru a-l susţine pe Dan Voinea!
Mărieş a fost acuzat cu probe de revoluţionari din oraşele-martir ale României “de impostură dar şi de luare de mită, falsuri şi nepotisme”, ei învinuindu-l pe Teodor Marieş - omul impus de procurorul Dan Voinea la cârma asociaţiei revoluţionarilor - că “cerea, ca să dea drumul dosarelor de revolutionar, 5.000 de euro din suma de 7.000, cât trebuie să primească de la stat fiecare revoluţionar autentic”.
Tot presa a dezvăluit că acelaşi Teodor Maries îşi umfla lunar conturile cu 6.000 de euro tot pe la marginea legii, “închiriind” locaţia Asociaţiei 21 Decembrie, ilegal, Baroului Bucureşti (neavând contract de închiriere cu R.A. A.P.P.S.). Însuşi şeful Baroului, Iordănescu Cristian, totodată şeful grupului de avocaţi care l-a reprezentat pe Dinu Patriciu în Dosarul Rompetrol, îl reprezenta şi pe Teodor Marieş în diferite cauze juridice.
Generalul procuror militar Dan Voinea a fost prezentat de o parte a presei drept victimă întrucât Curtea Constituţionala a decis să treacă dosarele revoluţiei şi mineriadei de la Parchetul militar la cel civil. Ce se face lumea că uita e că d-l general a fost cel care a amânat soluţionarea amintitelor dosare mai bine de un deceniu.
Cei care sunt – la vedere, în vârful “frontului” de sprijin al generalului Voinea sunt Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, şi George Costin, lider de sindicat la IMGB, cel care s-a aflat, culmea, în fruntea bătăuşilor care au agresat în 13 iunie 1990 studenţii de la Arhitectură.
O organizaţie fantomatică - "Noii Golani" – dezvăluită de presă a avea legături cu propagandă ucraineană împotriva României, a chemat chiar la acţiuni de proteste de stradă împotriva ,,deciziei Curţii Constituţionale, care, practic, îi dă verdictul de nevinovat lui Ion Iliescu şi celor din jurul său”. După ce au anunţat o serie lungă de proteste ale societaţii civile libere, “noiigolani” au dispărut în ceaţă. Organizaţia amintită s-a creat tot în preajma lui Mărieş, odată cu subita sa reîntoarcere în Bucureşti, dintr-un judeţ aflat la graniţa cu Ucraina.
S-au exercitat presiuni la nivelul opiniei publice cât şi instituţional - la adresa Preşedinţiei în principal, printr-o grupare formată din doi foşti consilieri ai lui Emil Constantinescu - Mugurel Stan şi Antonie Popescu - disimulaţi sub titulatura de membri ai Ligii Studenţilor - deşi nu aveau căderea de a se intitula reprezentanţi ai fostei organizaţii studenţeşti - şi prin câteva persoane aflate în zona GDS şi Alianţa Civică - instituţii care s-au manifestat deseori ca suporteri entuziaşti al generalului Voinea, găzduindu-l deseori şi oferindu-i suport mediatic.
Grupul menţionat s-a constituit într-un instrument de presiune care a somat să fie luată o decizie în sensul dorit de ei - respectiv susţinerea lui Dan Voinea, într-o scrisoare înaintată preşedintelui României, preşedintelui Comisiei Europene, preşedintelui Parlamentului European, vicepreşedintelui Comisiei Europene, comisar pentru justiţie, precum şi Curţii Constituţionale. Autorii somaţiei solicitau Curţii ca, prin soluţia sa, dosarele aflate la parchetele militare să rămână în competenţa acestora - respectiv pe mâna lui Dan Voinea, până la definitivarea cercetărilor.
Unul dintre motivele pentru care a fost susţinut permanent generalul Voinea este legat de faptul că avansarea sa a avut loc prin intermediul fostului preşedinte Emil Constantinescu, foştii consilieri şi angajaţi ai preşedinţiei din acea perioadă susţinând şi azi că decizia lui Emil Constantinescu era justă.
Am selectat dintre alegaţiile unor dintre ziariştii care au făcut parte din frontul de sprijin al generalului Voinea, datori acestuia din diferite motive. Bulgărele dezinformării şi intoxicării a crescut şi a fost mutat inclusiv în spaţiul instituţional şi deoarece, până în acest moment, nimeni nu a pus cap la cap faptele, în desfăşurarea lor cronologică. Acest Raport urmăreşte tocmai acest obiectiv.
S-a susţinut ca magistraţii Curţii Constituţionale ar fi schimbat practica judiciară pentru a-l proteja pe Ion Iliescu, iar dacă Dan Voinea ar fi fost lăsat cu Dosarul mineriadei pe mână, fostul preşedinte Ion Iliescu ar fi fost învinuit, şi trimis în judecată în această vară.
- Deasemenea “pe surse” judiciare s-a facut afirmaţia mincinoasă ca "Dosarele Revoluţiei din decembrie şi mineriadei din iunie 1990, aflate în faza de finalizare la generalul-magistrat Dan Voinea, vor fi mărunţite şi împrăştiate la secţii de poliţie, parchetele de pe lângă judecătoriile de sector, Curtea de Apel Bucureşti.”
- “Dosarele care vor ajunge la secţiile de poliţie sunt compromise din start şi se vor închide deoarece, odată cu împrăştierea probelor, vinovaţiile se diseminează până la dispariţie. În acest fel, dosarele mineriadei şi revoluţiei ar putea fi reluate de la zero sau blocate definitiv”.
- “Ion Iliescu poate scăpa basma curată. Efectele hotărârii Curţii Constituţionale îi sunt favorabile în primul rând lui Ion Iliescu, care în felul acesta ar putea scăpa definitiv de acuzele care i se aduc şi de condamnarea care îl aşteaptă. Procurorii Parchetului General nu au experienţa în astfel de dosare, iar în plus nu le cunosc conţinutul. Potrivit spuselor generalului Voinea, dosarele au mii de pagini, iar anchetaţii şi audiaţii se numără cu miile. Doar declaraţiile celor peste 10.000 de persoane audiate în dosarul mineriadei cumulează peste 100.000 de pagini. În afară de acestea, mai există expertize criminalistice, reconstituiri. Cu alte cuvinte, doar lecturarea acestor documente ar putea dura un an, iar mulţi alţi ani ar dura refacerea actelor procedurale. Dacă procesele vor fi luate de la zero, se poate considera că mineriada şi revoluţia sunt îngropate”.
- “Decizia instanţei constituţionale contravine flagrant interesului naţional de aflare cât mai grabnică a adevărului despre crimele de la revoluţie şi mineriade, infracţiuni care riscă să se prescrie în circa doi ani”.
- “Dosarele crimelor vor mai zăcea cel puţin un an-doi, va interveni aproape sigur prescripţia răspunderii penale, care în cazurile de omor se împlineşte la 20 de ani de la data comiterii faptelor. Iar din 1989 - 1990 şi până la termenul limită de 20 de ani mai sunt circa doi ani, timp aproape insuficient pentru condamnarea cuiva”.
- “Criminalii, Ion Iliescu şi generalii săi care sunt principalii invinuiţi în dosarele revoluţiei şi mineriadele devin astfel principalii beneficiari ai deciziei Curţii Constituţionale”.
- “Tovarăşii lui Iliescu de la Curtea Constituţională au distrus anchetele Revoluţiei şi Mineriadelor. Dosarele vor trebui refăcute. Crimele se prescriu in 2008-2009.”
Absolut toate aceste afirmaţii au fost contrazise de realitate iar "sursele" nu se întemeiau pe nici cea mai mică fărâmă de adevăr. De altfel majoritatea celor care au promovat textele de mai sus - Ondine Gherghuţ, Romulus Cristea, Andrei Bădin, Andreea Pora, provin din “rezervorul” de la România Liberă. Astfel de materiale scrise la comanda generalui Dan Voinea de către cei trei, patru ziarişti aflaţi pe "ştatul" său, care au trăit mulţi ani de pe urma materialelor sifonate de către acesta, sunt probatorii pentru reaua credinţă şi voinţa manipulativă a grupului de suporteri ai generalului Dan Voinea.
Chiar preşedintele, probabil incomplet informat de Cabinetul său juridic a reiterat o parte din aceste elemente dezinformative, marşând fără voie pe culoarul unei intoxicări clasice, de manual.
Astfel, într-un interviu acordat BBC în data de 13.06.2008, Preşedintele Traian Băsescu a declarat: “Este clar că procesul de aflare a adevărului a fost întârziat şi de decizia Curţii Constituţionale de a muta dosarele de la parchetele militare la procurori civili, ceea ce a blocat un timp lucrul la aceste dosare”.
În restul interviului acordat BBC se găsesc afirmaţii de bun simţ şi consideraţii cu totul corecte, pe deplin asumate şi de membrii organizaţiilor care au protestat neîncetat faţă de situaţia Dosarului Mineriadei. Preşedintele a subliniat că “că forţa celor implicaţi în mineriada din iunie 1990 de a controla Justiţia explică lipsa de condamnări în acest caz. Voi susţine public întotdeauna nevoia de aflare a adevărului pentru mineriada din 13-15 iunie, precum şi pentru revoluţie", a adăugat Traian Băsescu.
El a mai fost întrebat de reporterii BBC cum comentează faptul că fostul preşedinte Ion Iliescu – care figura la Parchetul militar condus de Dan Voinea ca urmărit penal – a devenit martor, iar singura audiere la care a participat a avut loc la 12 decembrie 2007. "Eu sunt şef al statului. Pe probleme punctuale ale justiţiei nu am dreptul să mă pronunţ, dar dumneavoastră, ca ziarişti, o puteţi face", a răspuns preşedintele Băsescu.
În această ultimă întrebarea a BBC este concentrată întreaga luptă a organizaţiei nostre cu generalul Dan Voinea, cel care este direct şi personal responsabil de neînceperea urmării penale a lui Ion Iliescu, principalul responsabil al represiunii sângeroase din iunie 1990.
În numele victimelor,
preşedinte AVMR Ene Viorel
DAN VOINEA GENERALUL-PENSIE de 185.000.000, sanctionat de Laura Codruta Kovesi dar promovat de Emil Boc in barca farsorului IICCR Marius Oprea
de George Roncea
Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a eşuat, ieri, pentru a patra oară în finalizarea judecării unor procurori - Angela Ciurea (foto dreapta) şi Dan Voinea (foto stânga), magistraţi care au deţinut poziţii importante în cadrul sistemului. Fosta şefă adjunctă a DIICOT, Angela Ciurea, urma să fie judecată încă din data de 31 martie pentru mai multe abateri disciplinare, printre care „încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii şi exercitarea funcţiei cu rea-credinţă“, în perioada în care era adjunct la DIICOT. La începutul anului, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a Angelei Ciurea, care, în prealabil, îşi dăduse demisia din funcţia de adjunct DIICOT şi a revenit la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. Procuroarea a motivat absenţa sa de la şedinţa CSM printr-o operaţie de amigdale, ceea ce a dus la încă o amânare a judecăţii. Pe de altă parte, şi Dan Voinea s-a dat absent, deoarece se afla în voiaj prin Olanda, de plăcere, astfel că şedinţa CSM a rămas fără obiect.
Cu o seară înaintea şedinţei CSM, Realitatea TV a încercat să-l ajute pe Dan Voinea printr-o emisiune în care a fost adus un frenetic susţinător al acestuia, Doru Mărieş, un controversat reprezentant al „revoluţionarilor“.
Iniţial fusese invitat Viorel Ene, reprezentantul legal al Victimelor Mineriadei, însă probabil după ce producătorii emisiunii de la Realitatea au aflat că acesta l-a chemat în judecată pe Dan Voinea cerându-i daune pentru mătrăşirea dosarului Mineriadei, a fost înlocuit în ultima clipa cu Mărieş, un impostor cocoţat ilegal în fruntea „revoluţionarilor“ chiar cu concursul direct al lui Dan Voinea. Isteric şi plin de tupeul specific mediului interlop, Mărieş a încercat să o intimideze şi să o ameninţe pe Laura Codruţa Kovesi, pe care a mai apostrofat-o că o va da el jos şi cu altă ocazie.
Voinea - pensie de 185 de milioane pentru „spălarea“ lui Ion Iliescu
În contrapondere, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a oferit o replică fără drept de apel încercărilor de spălare a procurorului militar, aducând la cunoştinţa opiniei publice date scandaloase cu privire la impostura fostului procuror militar. Kovesi a afirmat că nu trebuia aprobată decizia de pensionare a lui Dan Voinea, care este beneficiar al unei fabuloase pensii de 185.000.000 lei, deşi a săvârşit grave abateri constând în încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la incompatibilităţi şi exercitarea funcţiei cu rea-credinţă. Acţiunea rămâne însă fără obiect, ca urmare a pensionării procurorului militar care a muşamalizat peste un deceniu dosarele Revoluţiei şi Mineriadei pentru a-l acoperi pe Ion Iliescu.
Procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, a completat, la Realitatea TV, povestea scandaloasă a generalului Voinea cu amănunte de necrezut, dacă nu ar fi fost documentate de inspectorii CSM, care au constatat nereguli fără precedent în instrumentarea dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei: „Am avut începeri de urmărire penală faţă de persoane decedate, începeri de urmărire penală deşi faptele au fost prescrise, începeri de urmărire penală pentru fapte care nu existau în Codul Penal la data cånd se presupune că au fost comise. Vorbim de acte dispuse în dosar şi de începeri de urmăriri penale? Ştiţi cum se începea urmărirea penală în dosarele astea (ale lui Voinea)? Pe hârtii fără antet, scrise de mână, fără încadrare juridică, trecute nişte nume, 10-20 de nume dintre care 10 sau 15 persoane decedate, neînregistrate“, a acuzat public Kovesi modul în care se făcea că lucra procurorul militar Dan Voinea.
Practic, Voinea a instrumentat dosarele „la mişto“, făcându-se că-l anchetează pe Iliescu, făcându-se că îl pune la zid, pentru ca în realitate, după cum a arătat Laura Codruţa Kovesi, dosarul lui Ion Iliescu să aibă o grosime de doar zece centimetri în peste un deceniu de „muncă“ şi nici măcar o declaraţie luată aşa-zisului „cercetat“.
Schema era simplă, Voinea îl chema pe Iliescu la Parchet, chema şi presa - presa sa personală, întreţinută chiar de el - apoi se aşeza cu Iliescu la o cafea, râdeau şi glumeau vreo oră, mai depănau amintiri din perioada în care se aflau împreună în grupul de conspiratori pro-moscoviţi, după care Iliescu ieşea la poze, la „ziariştii“ lui Voinea, se făcea că e încruntat, că e supărat la culme, ba chiar îl ataca public pe Voinea, consolidându-i acestuia legenda de luptător neînfricat cu fiara bolşevică.
Generalul care şi-a bătut joc de victime va lucra alături de Emil Boc
Complicii acestui plan clasic de dezinformare tipic metodologiei sovietice au fost susţinătorii mai mult sau mai puţin civili ai lui Dan Voinea, din presă sau „societatea civilă“. La loc de frunte între suporterii lui Voinea s-a aflat, pe lângă penalul Mărieş, şi impostorul Marius Oprea, pretins „luptător“ anticomunist, din gură, consilier special pe probleme de securitate al premierului Tăriceanu.
Actual secretar de stat liberal în guvernarea PDL-PSD, Directorul Marius Oprea a anunţat că îl va aduce, pe post de colaborator în cadrul IICCR, institut girat de cancelaria primului ministru Emil Boc, pe fostul şef al Secţiei Parchetelor Militare, generalul Dan Voinea. „Domnul Voinea va veni să colaboreze cu noi. Nu-l putem plăti decåt pe convenţie de drepturi de autor, însă va fi un ajutor important“, a declarat Oprea.
Astfel, pe lângă cele 185 de milioane încasate pentru muşamalizarea Dosarelor care îl implicau pe Ion Iliescu, pentru batjocura la adresa miilor de victime şi pentru sfidarea Justiţiei şi macularea uniformei militare, Voinea mai urmează să primească şi alte sume de bani chiar de la Guvern, unde va lucra alături de Emil Boc. Practic, Traian Băsescu semnându-i revocarea lui Voinea i-a făcut un serviciu, procurorul pensionar devenind noul coleg de muncă şi consilier al secretarului de stat Marius Oprea, liberalul subordonat primului ministru PD-L.
Generalul Voinea, dovedit ca infractor si "musamalizator" de Parchetul Militar |
Written by Administrator | |
Mar 02, 2008 at 03:51 PM | |
DOVADA PRIMITA DE LA PARCHETUL MILITAR, MAI JOS
In premiera pentru Justitia romana, unui petent, Asociatia Victimelor Mineriadelor, care se plange de activitatea unui mare mahar al Justitiei, generalul maior Dan Voinea, i se da dreptate. Colonelul magistrat Ion Vasilache, procurorul militar sef al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a decis o Rezolutie prin care, urmare a plangerii victimelor, se trimite dosarul de urmarire penala administrat (si musamalizat n.r.) pana in prezent de Dan Voinea (foto) la Sectia civila de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului. Asociatia Victimelor Mineriadelor, condusa de Viorel Ene, a salutat decizia sefului Parchetului General Sectia Militara, prin care s-a dat dreptate plangerilor asociatiei cu privire la solutiile propuse de Dan Voinea in dosarele mineriadei iunie 1990. Victimele mineriadei si represiunilor lui Ion Iliescu au protestat in nenumarate randuri impotriva tergiversarii si musamalizarii dosarelor de catre Dan Voinea si echipa sa. S-au depus plangeri penale la Procuratura Generala impotriva generalului procuror pentru favorizarea infractorilor Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Ardeleanu, Doru Viorel Ursu, Miron Cozma, Mihai Chitac, precum si a procurorilor Alexandru Tuculeanu, Ovidius Paun etc., principali organizatori si executanti ai represiunii din iunie 1990. Prin rezolutia din 27.02.2008 seful Parchetului Militar Ion Vasilache s-a adresat oficial Victimelor Mineriadelor, raspunzand plangerii de infirmare a solutiilor date de Voinea: ,,Plangerea este intemeiata si pe cale de consecinta urmeaza a fi admisa”, a confirmat colonelul Vasilache, dispunand trimiterea dosarelor de urmarire penala in cadrul Parchetului General, sectia civila. A musamalizat dosarele In Rezolutia sefului Parchetului Militar se arata: „Competenta solutionarii cauzei privindu-i pe toti cei 37 de invinuiti si toate faptele imputate acestora, revine parchetului civil. Conform prevederilor art. 210 din Codul de procedura penala, organul de urmarire penala (Dan Voinea, in acest caz - n.r.) este dator mai intai sa-si verifice competenta”, deoarece, „potrivit art. 197, incalcarea dispozitiilor relative la competenta atrage nulitatea absoluta”. Asadar, se confirma inca o data, chiar de catre seful lui Dan Voinea, ca exista riscul ca intregul dosar sa fie compromis si lovit de nulitate. Ene Viorel, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor, a declarat, ieri, ca in aproximativ doua saptamani, intregul material de urmarire penala va fi preluat de procurorii civili, considerand ca decizia procurorului Ion Vasilache reprezinta un prim pas pentru aflarea adevarului despre evenimentele din 13-15 iunie 1990. Ene l-a acuzat pe Dan Voinea ca a tergiversat si musamalizat cu intentie acest dosar pentru a-l proteja pe Ion Iliescu, de care este legat printr-o veche relatie de complicitate, facand parte dintre complotistii acestuia.(Dupa Ziarul / 2008-03-01 / Autori: Mihaela Mihai / Marcu Roland)
|
VICTIMELE mineriadelor cer revocarea si anchetarea generalul-infractor Dan Voinea |
Written by Administrator | |
Feb 14, 2008 at 07:31 PM | |
Victimele mineriadelor scot adevarul la lumina despre generalul-infractor Dan Voinea: MILITANTII ANTI-COMUNISTI CER REVOCAREA DIN FUNCTIE A GENERALULUI-PENAL DAN VOINEA SI ELIMINAREA PRIN LEGE A PRIVILEGIILOR "REVOLUTIONARILOR" In conferinta extraordinara de presa de vineri, 15 februarie a.c., reprezentantii organizatorilor Fenomenului Piata Universitatii 1989-1990 si ai victimelor mineriadelor au facut apel la presedintele Traian Basescu pentru revocarea din functie a generalului penal Dan Voinea si trecerea pe rol a Dosarelor Revolutiei si Mineriadelor pentru pedepsirea vinovatilor, fie si dupa 18 ani. Voinea protectorul lui Iliescu - sub ancheta CSM Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a cerut, iar Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat efectuarea controlului de fond al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Kovesi a reactionat astfel pozitiv fata de solicitarea victimelor mineriadelor, care l-au reclamat pe procurorul militar Dan Voinea pentru tergiversarea unuia dintre cele mai fierbinti dosare penale din Romania, deoarece il implica direct pe Ion Iliescu. La Sectia Parchetelor Militare - condusa multi ani de generalul magistrat Dan Voinea - sunt cele mai vechi dosare nesolutionate înregistrate la Ministerul Public. Controlul de la Sectia Parchetelor Militare a fost determinat si de plangerea Organizatiei Victimelor Mineriadelor, condusa de Viorel Ene, care s-a intalnit la sfarsitul lunii trecute, la CSM, cu inspectoarea Tamara Manea, de la sectia pentru procurori a CSM. Asociatia Victimelor Mineriadelor protesteaza fata de taraganarea la nesfarsit a dosarului penal Mineriada '90 si a cerut respectarea legii si inmanarea dosarului, aflat la Dan Voinea inca in faza de cercetare, la Sectia Penala a Parchetului General. Victimele mineriadelor se indoiesc de buna credinta a procurorului militar Dan Voinea, uns cu toate alifiile si legat de Iliescu prin participarea sa la lichidarea lui Nicolae Ceausescu. Voinea a dat NUP dosarului Mineriadei In plus, presedintele asociatiei, Viorel Ene, a prezentat un document care probeaza ca cel care a cerut inchiderea dosarului prin NUP, in 1998, este chiar procurorul Voinea. Victimele mineriadelor s-au intalnit cu doua zile in urma si cu procurorul Marius Iacob, procuror-sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casa- tie si Justitie, cel care a preluat unul dintre dosarele de cercetare penala in care este implicat Ion Iliescu. Victimele mineriadei din 1990 saluta decizia chemarii lui Ion Iliescu la Parchet, in cursul serii trecute, precum si faptul ca, pentru prima oara in 17 ani, Ion Iliescu da cu subsemnatul, o declaratie scrisa in fata unui organ de cercetare penala. Organizatia victimelor a anuntat ca a depus plangere la Curtea de Apel impotriva procurorului militar Dan Voinea, acuzat de tergiversarea si musamalizarea dosarelor mineriadei, pentru a-l face scapat pe Ion Iliescu. Nume de varf implicate in represiune Dosarul 75/P/1998, care include principalii vinovati - Ion Iliescu, instigator al uciderii unor manifestanti ai Pietei Universitatii si al barbariilor savarsite impotriva cetatenilor Capitalei de bandele minerilor conduse de Miron Cozma, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu, Doru Viorel Ursu, Cazimir Ionescu, Bogdan Niculescu Duvaz, Razvan Teodorescu, Adrian Sarbu, procurorul Tuculeanu Alexandru, Nicolae Camarasescu -, se afla inca la Dan Voinea, care refuza sa trimita dosarul la Sectia civila, in pofida deciziei Curtii Constitut ionale, a dispozitiei procurorului general, Laura Codru- ta Kovesi, si a deciziei CSM. VIZIONATI MAI JOS Extrase din conferinta de presa in care au fost dezvaluite legaturile lui Dan Voinea cu Iliescu-KGB Demersul victimelor mineriadei este sustinut de organizat iile fondatoare ale Pietei Universitatii - Grupul Independent pentru Democratie, Seniorii Ligii Studentilor, membrii forumului Civic Net si Civic Media -, grupari implicate in dezvaluirea crimelor si atrocitatilor regimului comunist si ale urmasilor regimului comunist dintre care se distinge, la varf, Ion Iliescu. Dan Voinea, 18 ani de minciuna
Dan Voinea, musamalizatorul
Dan Voinea, generalul-infractor
SECRETELE LUI VOINEA
Prin statut, procurorii „nu pot ancheta persoane care, fiind învinuite de o anumita infractiune, fac parte din familia magistratului, ori din cercul de prieteni al acestuia”. Reporterii ZIARUL au descoperit ca generalul Dan Voinea, procuror militar sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare de pe lânga ÎCCJ, a încalcat cu buna stiinta legea. Voinea a tinut secret faptul ca, înca din anul 1984, este un apropiat al lui Ion Iliescu, „anchetat” în dosarele Mineriadei si Revolutiei, sursele Ziarul dezvaluind ca Liliana Voinea, sotia anchetatorului, este „cheia conexiunii dintre procuror si inculpat”. Membrii Asociatiei Victimelor Mineriadei din 1990 au cerut demiterea de indata a procurorului militar Dan Voinea, considerat autorul tergiversarii dosarului represiunii din iunie 1990. Cu o zi in urma, organizatia a avut un prim termen al procesului intentat magistratului militar. Încetineala cu care procurorul general Dan Voinea îl „cerceteaza” pe Ion Iliescu în dosarele Revolutiei si Mineriadei trebuie cautata în imediata apropiere a sotiei magistratului, ea fiind aceea care se pare ca detine cheia conexiunii secrete dintre fostul presedinte si „anchetatorul“ sau. Sotia sa, Liliana, este intr-o stransa relatie cu Daniela Stana, fata celui mai vechi si bun prieten al lui Iliescu, Traian Cretu. Dana Stana este sora fostului consilier prezidential Corina Cretu, una dintre cele mai apropiate personaje din preajma lui Ion Iliescu. Surse atât din apropierea familiei Voinea, cât si din Spitalul Universitar de Urgenta si de la Catedra de Oftalmologie a UMF Bucuresti ne-au dezvaluit ca „între conferentiarul Liliana Voinea si asistenta sa, dr. Daniela Stana, exista ceva mai mult decât o simpla relatie profesionala”. Liliana Voinea a propulsat-o pe Dana Stana atât în Societatea Româna de Oftalmologie, cât si în Comisia Superioara de Verificare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Comisiei Superioare Nationale a Ministerului Sanatatii (care se ocupa în special de verificarea medicala a celor care solicita... certificate de raniti în revolutia din decembrie 1989). Veriga lipsa Tatal Danei Stana si al Corinei Cretu a fost un apropiat atât al sotiei generalului Dan Voinea, cât si al lui Ion Iliescu, prietenia dintre cei trei cimentându-se înca din anul 1984 (anul în care Iliescu fusese numit director al Editurii Tehnice, editura la care Traian Cretu si-a publicat, pâna în aprilie 1989, toate Tratatele de Fizica). In anul 2004, Corina Cretu a inaugurat în judetul Salaj, la Napradea, o scoala generala care poarta numele tatalui sau, iar la dezvelirea bustului lui Traian Cretu au fost prezenti Ion si Nina Iliescu, si, nu în ultimul rând, Liliana si Dan Voinea. La inaugurare, Cretu le-a multumit atât lui Iliescu, cât si lui Voinea „pentru gestul extrem de frumos facut de domnii Ion Iliescu si Dan Voinea pentru prietenul lor, tatal meu, de care i-a legat o lunga si frumoasa prietenie, realizarea acestui bust fiind un proiect comun al celor doi!”. De ce a ascuns generalul Dan Voinea strânsa sa legatura cu cel pe care l-a „anchetat” nu mai este acum o enigma. Cheia tergiversarii dosarelor fierbinti de astazi se gaseste in trecutul inca plin de mistere al „edecarului” Ion Iliescu.(Ziarul)
Conferinta de Presa Extraordinara a Asociatiei Victimelor Mineriadelor Vineri ora 12 – la sediul organizatiei din strada Batistei nr 11 et 1, langa Ambasada SUA Contact – Viorel Ene. Tel fix: 310 73 32, mobil:
Puncte principale abordate: · Prezentarea rezultatelor discutiilor purtate cu procurorii sefi ai Sectiei Militare si ai Sectiei Civile a Parchetului ca urmare a initierii dialogului AVMR cu Procurorul General Laura Codruta Kovesi. · Generalul Dan Voinea, deferit Justitiei Vor fi prezentate dezvaluiri cu privire la personajele implicate in planul exonerarii lui Ion Iliescu, principalul vinovat al crimelor si represiunilor din perioada 1989-1990. · Doru Maries - impostura unui fals “lider al revolutionarilor” Initierea unui proiect de respingere a privilegiilor asa zisilor „revolutionari” Procurorul militar sef adjunct al sectiei parchetelor militare este un diversionist insarcinat cu manipularea si tergiversarea dosarelor cheie – Mineriada 1990 si Revolutia 1989 - in care este implicat direct Ion Iliescu si gruparea FSN-ului creata de el, cu sprijinul direct al Rusiei sovietice. In realitate Dan Voinea a fost si este acolitul de taina al lui Ion Iliescu – servul predilect al Aparatului de Partid si de Stat instaurat printr-un complot din care a facut si el parte si in care a avut un rol major, in calitate de maior, ofiter acuzator al lui Ceausescu. Dosarul Mineriadei 1990 pleaca de la plangerea penala (constituita in dosarul penal 160/P/1997) initiata cu mai bine zece ani in urma de de Ene Viorel, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor si de Nica Leon. Procurorul militar Dan Voinea a dat NUP acestui dosar, inca din 1998. De atunci incoace intreaga activitate a generalului Voinea a fost dedicata tergiversarii Dosarului prin toate mijloacele si tacticile de musamalizare posibile, in vederea prescrierii faptelor. Dan Voinea a avut un aport important la instalarea lui Doru Maries la sefia Asociatiei 21 Decembrie iar acesta din urma joaca rolul sustinatorului „civil” al procurorului militar. Doru Maries, in 1990, facea parte dintr-o fantomatica Alianta a Poporului, care fost suspectata de la bun inceput de organizatorii Pietei Universitatii ca are misiuni diversioniste. Organizatia pe care o coordona a fost controlata de fostul sef al UM 0215, colonelul Florin Calapod. Misiunea securistilor lui Voican si Roman a fost compromiterea mesajului Pietei Universitatii – nonviolent si pasnic, prin instaurarea unui spirit autarhic si initierea unor actiuni provocatoare. Maries a fost instrumentul principal al acestui proiect malefic, care avea ca scop justificarea interventiei in forta impotriva manifestantilor Pietei Universitatii. Cu trei ore inainte de reprimarea cu mana armata a studentilor de la Universitate si Arhitectura, in 13 iunie 1990, organizatia lui Doru Maries si-a strans pe sest catrafusele si s-a pus la adapost. Organizatia noastra, sustinuta de fondatorii Pietei Universitatii - Seniorii Ligii Studentilor, Grupul Independent pentru Democratie, la care se adauga Civic Media, UMRL dar si alte organizatii ale societatii civile, initiaza astazi un proiect de larga respiratie civica si de interes public prin care se urmareste respingerea sistemului de privilegii a clasei asa numitilor „revolutionari”. Vom cere revizuirea si schimbarea de fond a legilor prin care se acorda beneficii zecilor de mii de pseudo-luptatori. Adevaratii luptatori sunt cei care au facut rezistenta armata impotriva sovieticilor bolsevici, sunt detinutii politici care au executat ani grei de Canal, de puscarie si carcera, sunt martirii care s-au jertfit rezistand cu eroism in fata comunismului de esenta moscovita. Toti ceilalti sunt o pletora de profitori nedemni ai noii clase de privilegiati instituite de Ion Iliescu, „revolutionarii” de Opereta. Miza complotistilor dirijati de Moscova, a serviciilor sovietice care l-au propulsat pe Ion Ilici Iliescu, a fost acoperirea loviturii de stat care a furat insurectia miilor de romani iesiti in strada impotriva ideologiei comuniste si Aparatului de Partid in Decembrie 1989. Ion Iliescu a reinstituit astfel sistemul favoritismelor si privilegiilor „ilegalistilor” - revolutionarii bolsevici din vremea sa. In opinia noastra, numai urmasii victimelor si cei raniti in urma episodului dramatic al evenimentelor din Decembrie 1989 ar avea dreptul la compensatii financiare din partea Statului. Dan Voinea, membru al conspiratiei din decembrie 1989 AFLAT IN COMPLETUL DE "JUDECATA" AL SOTILOR CEAUSESCU Romania libera: Iliescu, salvat de Voinea http://www.romanialibera.ro/a113158/iliescu-salvat-de-voinea.html |
REALITATEA.NET - Traian Băsescu, de la lansarea Ford la petrecerea romilor din Costeşti
1 comment:
Posedat de putere, poate! Face gesturi disperate. Sa-l imbarbatam cu un sfat: sa-si ia inima in dinti, sa-si ia adio cu curaj, ca oricum...de ce ti-e frica, nu scapi!
Post a Comment