Pages

Thursday, September 10, 2009

PENTRU CIRCUL DE LA COTROCENI CU IMPOSTORII INFRACTORI MARIES SI VOINEA, BASESCU S-A ALES CU O PLANGERE PENALA. Revolta Pietei Universitatii

"De ce, D-le Presedinte, acţionaţi pentru a elimina din limba română cuvintele celeritate, justiţie, dreptate, adevăr, cuvinte care nu mai au nimic de-a face cu realitatea abjectă în care este târâtă cu premeditare societatea românească? Nu ne confundati cu niste impostori si infractori ca Maries si Voinea!”

Catre PARCHETUL GENERAL
De pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie


Stimata doamna Procuror General
Laura Codruta Covesi


Subscrisa Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania (A.V.M.R.), reprezentata de presedintele Ene Viorel, cu sediul in str. Batistei, nr.11,B, ap.1, sector 2, Bucuresti, Asociatia Baricada Inter ‘89, presedinte Ion Iofciu, Asociatia Adevar si Dreptate, presedinte Ion Varlam, Grupul Independent pentru Democratie, prin Elena Andronache, Seniorii Ligii Studentilor, Asociatia pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor, vicepresedinte Mihai Rapcea, Asociatia Pro-PNTCD, presedinte Marin Vasilescu, formulam prezenta:

PLANGERE PENALA

Impotriva numitului Traian Basescu, actual Presedinte al Romaniei, urmand sa dispuneti citarea acestuia la locul de munca – Palatul Cotroceni, Bucuresti, rugandu-va sa dispuneti procedurile juridice prevazute de lege pentru savarsirea infractiunilor de: - abuz in serviciu contra intereselor persoanelor prev. de art.246 Cod penal si favorizarea infractorului prev.de art.264 Cod penal, pentru urmatoarele:

MOTIVE

In fapt, prin solicitarea publica si televizata a presedintelui Romaniei luata in data de 07..09.2009, de repunere in functia de procuror a pensionarului Dan Voinea, consideram ca a avut loc o imixtiune grava in actul de justitie anulandu-se practic principiul separarii puterilor in stat.

Presedintele Romaniei, in acelasi timp, a dat dovada unui comportament cu totul contradictoriu avand in vedere ca tot domnia sa a luat decizia de demitere a procurorului Dan Voinea din functia de Procuror Sef adj. al Parchetului General Sectia Militara pentru grave abateri privind instrumentarea dosarului represiunii din iunie 1990-MINERIADA, semnand actul de revocare din functie a acestuia, recent, in martie 2009. Presedintele avea posibilitatea sa nu-l revoce din functie pe Dan Voinea, avizul CSM in aceasta privinta fiind sctrict consultativ.

Faptul ca Dan Voinea a respins prin avocatul sau, Antonie Popescu, (fostul consilier prezidential al lui Emil Constantinescu - cel care i-a acordat gradul de general lui Voinea) decizia CSM nu avea in nici un fel influenta asupra actului de revocare semnat si asumat de presedintele Traian Basescu.

Ni se pare semnificativ faptul ca fostul procuror demis de presedintele Traian Basescu – Dan Voinea este aparat tocmai de un avocat al Casei de avocati Sfaraiala, o casa de avocatura "apropiata" fostului ministru al Transporturilor Ludovic Orban, despre care, recent, Ministrul Turismului Elena Udrea a dezvaluit ca este o casa de avocati care au "ajutat" statul sa piarda din patrimoniu hotelul Astoria din Bucuresti, simbolul ceferistilor, societatea de avocatura "Sfaraiala si Asociatii", fiind totodata, dupa cum a asemnalat presa, si intr-o combinatie stransa cu fostul presedinte al AVAS, Teodor Atanasiu. Altfel spus observam ca arcul protector al lui Dan Voinea este format tocmai din apropiatii gruparilor politice care isi propun rasturnarea lui Traian Basescu.

Din punctul nostru de vedere, al Asociatiei Victimelor Mineriadei procurorul-sanctionat Dan Voinea este un personaj malefic, ale carui abuzuri au fost dovedite si sanctionate, si care in mod deliberat a tergiversat si musamalizat dosarul mineriadei din iunie 1990, in scopul protejarii principalului vinovat al represiunii, Ion Iliescu. Fostul presedinte Ion Iliescu, vechi prieten al Generalului Voinea, alaturi de care a participat la conspiratia moscovita din decembrie `89 – care figura la Parchetul militar condus de Dan Voinea ca urmarit penal – a devenit martor, iar singura audiere la care a participat a avut loc la 12 decembrie 2007.

Impostura fostului procuror militar a fost confirmata public de Procurorul Genaral Laura Codruta Kovesi care a afirmat ca nu trebuia aprobata decizia de pensionare a lui Dan Voinea, care este beneficiar al unei fabuloase pensii de 185.000.000 lei, desi a savarsit grave abateri constand in incalcarea dispozitiilor legale referitoare la incompatibilitati si exercitarea functiei cu rea-credinta.

Mai mult, tot cu aceeasi ocazie Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a completat povestea scandaloasa a generalului in rezerva Voinea cu amanunte documentate de inspectorii CSM, care au constatat nereguli fara precedent in instrumentarea dosarelor Revolutiei si Mineriadei: „Am avut inceperi de urmarire penala fata de persoane decedate, inceperi de urmarire penala desi faptele au fost prescrise, inceperi de urmarire penala pentru fapte care nu existau in Codul Penal la data cånd se presupune ca au fost comise. Vorbim de acte dispuse in dosar si de inceperi de urmariri penale? Stiti cum se incepea urmarirea penala in dosarele astea (ale lui Voinea)? Pe hartii fara antet, scrise de mana, fara incadrare juridica, trecute niste nume, 10-20 de nume dintre care 10 sau 15 persoane decedate, neinregistrate“, a acuzat public Kovesi modul in care se facea ca lucra procurorul militar Dan Voinea.

Procurorul general al Romaniei Laura Coduta Kovesi a formulat, in repetate randuri un adevarat rechizitoriu la adresa generalului in rezerva, fost procuror militar Dan Voinea, cel care a investigat mineriada, respectiv pe Ion Iliescu, al carui dosar are o grosime de doar zece centimetri, iar invinuitul nu a fost citat ori audiat niciodata in 17 ani.

"In momentul in care a fost declinat la procurorii civili, desi s-a sustinut ca au fost audiate foarte multe persoane, ca s-a lucrat foarte mult la acest dosar, de fapt acesta cand a venit arata cam asa: zece centimetri. Atat este dosarul care priveste aceasta cauza", a mai adaugat procurorul general.

Kovesi a scos la iveala faptul ca desi nu era investit pentru acest dosar, fostul procuror militar Dan Voinea i-a prezentat invinuitului, adica lui Ion Iliescu, o alta acuzatie decat cea pentru care a inceput urmarirea penala.. Practic, Voinea a instrumentat dosarele „de forma“, facandu-se ca-l ancheteaza pe Iliescu, prefacandu-se ca il pune la zid, pentru ca in realitate, dupa cum a aratat Laura Codruta Kovesi, dosarul lui Ion Iliescu sa aiba o grosime de doar zece centimetri in peste un deceniu de „munca“ si nici macar o declaratie luata asa-zisului „cercetat“.

Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, i-a trimis, pe 27 octombrie 2008, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, cererea de revocare a lui Dan Voinea, dupa care ministrul a analizat solicitarea procurorului general, si constatand justetea motivelor de revocare, a cerut avizul consultativ din partea Sectiei de procurori a CSM. Ulterior, potrivit procedurii, solicitarea a fost trimisa sefului statului, care a acceptat cererea de revocare din functie a lui Voinea.

Incepand cu anul decembrie 1998 Asociatia Victimelor Mineridelor 1990 – 1991 a formulat nenumarate plangeri la adresa procurorului militar Dan Voinea, cerand inclusiv revocarea din functie a acestuia.

Activitatea lui Dan Voinea a reprezentat, de-a lungul anilor, o forma grava de coruptie a Justitiei romane, direct implicata in salvarea lui Ion Iliescu si a acolitilor sai de raspunderea penala in cazul Mineriadei din 1990.

In decembrie 1998 fostul procuror militar Dan Voinea, pe atunci sef al Sectiei Militare din Parchetul General a supervizat si aprobat solutia de Neincepere a Urmaririi Penale (N.U.P.), propusa in data de 16.09.1998 de subordonatul sau procurorul militar Surdescu Gheorghe, decizie care ar fi dus la anularea Dosarului Mineriadei.

Ca urmare a protestelor de strada si a actiunilor organizatiei noastre NUP-ul a fost retras, dar mai apoi vreme de un deceniu Dosarul Mineriadei a fost tinut la index de aceeasi procurori.

In data de 14.11.2007 am depus o plangere impotriva fostului procuror magistrat Dan Voinea pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu – respectiv pentru tergiversarea Dosarului Represiunii din iunie 1990.

Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania l-a acuzat pe magistratul militar Dan Voinea, de nerespectarea deciziei de a trimite Dosarul Mineriadei la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In acelasi context se facea referire si la tergiversarea solutionarii dosarului si la favorizarea infractorilor Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu, Miron Cozma, etc.

Plangerea a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar doamna Procuror General Laura Codruta Kovesi a inaintat CSM cererea de verificare a activitatii parchetelor militare si a generalului in rezerva Dan Voinea in legatura cu musamalizarea Dosarului Mineriadei.

Am inaintat deasemenea alte sase plangeri penale la adresa fostului procuror militar Dan Voinea, concomitent depunand si la CSM adrese la care nu am primit raspuns pana acum.

Totusi Sectia pentru procurori a CSM a decis, la finalul lunii decembrie a anului trecut efectuarea controlului de fond, la solicitarea procurorului general, Laura Kovesi, la Sectia Parchetelor Militare din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pozitia sefului Parchetului Militar cu privire la activitatea lui Dan Voinea

Dupa cum a aratat chiar seful Parchetului Militar, Ion Vasilache, instrumentarea (voit) defectuoasa a Dosarului realizata de catre fostul procuror militar Dan Voinea ar fi dus la nulitatea absoluta a materialului de urmarire penala.

Fraza cheie care incheie Rezolutia din 27.02.2008 a Sefului Parchetului Militar este urmatoarea: „De altfel, conform prevederilor art. 210 alin. 1 C.p.p organul de urmarire penala este dator mai intai sa-si verifice competenta, iar potrivit art. 197 alin. 2 C.p.p. incalcarea dispozitiilor relative la competenta atrage nulitatea absoluta.”

In incheiere, consideram ca solicitarea doamnei procuror general Laura Codruta Kovesi de revocare a lui Dan Voinea a confirmat intreaga lupta a organizatiei noastre cu generalul Dan Voinea, cel care este direct si personal responsabil de neinceperea urmarii penale a lui Ion Iliescu, principalul responsabil al represiunii sangeroase din iunie 1990.

Am salutat public Presedintia Romaniei la momentul semnarii actului de revocare al fostului procuror Dan Voinea si am multumit personal presedintelui Traian Basescu.

Suntem siliti astazi, constatand schimbarea de neinteles a atitudinii presedintelui, sa actionam in consecinta, cerand Justitiei sa ia masurile care se impun fata de un fapt fara precedent pe care noi il incadram in categoria abuzului in functie in scopul favorizarii fostului procuror Dan Voinea, considerat de noi un infractor, ca si cel pe care l-a protejat atatia ani, criminalul Ion Iliescu.

In drept, ne intemeiem prezenta pe disp.art.221-222 Cod pr.pen.

Anexam urmatoarele documente disponibile si la http://www.avmr.ro/:

Raportul catre presedintele Traian Basescu

Decizia Procurorului General

Decizia

Decizia C.S.M.

Semneaza:

Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-991 din Romania

Prin reprezentant legal presedinte Ene Viorel

Asociatia Baricada Inter ‘89, presedinte Ion Iofciu,

Asociatia Adevar si Dreptate, presedinte Ion Varlam,

Grupul Independent pentru Democratie, prin Elena Andronache,

Seniorii Ligii Studentilor, prin George Roncea

Asociatia pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor, vicepresedinte Mihai Rapcea

No comments: