Pages

Friday, August 7, 2009

IN NOAPTEA ASTA Romania a mai murit putin. Tatiana Stepa s-a mutat la ceruri de ziua Sfintei Teodora de la Sihla


Tatiana a început să cânte încă de la grădiniţă. În copilărie, ea a urmat cursuri de balet, vioară şi pian. A studiat vioara opt ani, ca instrument principal. A absolvit "Liceul de Arhitectură" din Bucureşti, care a fost şi primul loc unde a auzit muzică folk.
Pentru că a studiat vioara mulţi ani, nu i-a fost greu să înveţe să cânte la chitară. În septembrie 1982, pe stadionul din Făgăraş, a debutat în Cenaclul Flacăra, cu un cântec intitulat "Şi-am să-mi fac o doină", rămânând în componenţa cenaclului până în anul 1985.
Din 1992 şi până în anul 1996, Stepa a fost membră a Cenaclului "Totuşi Iubirea", participând la sute de spectacole.
După interdicţia din 1985 a Cenaclului Flacăra şi a ei ca artistă, a lucrat vreme de 11 ani în mina Lupeni, apoi, ca tehnoredactor de carte, la Bucureşti.
Din anul 1996 şi până în prezent, Tatiana Stepa a susţinut sute de spectacole pe majoritatea scenelor marilor oraşe din România, Italia, Germania, Franţa, Bulgaria, Republica Moldova.

Sfanta Teodora de la Sihla, praznuita vineri, 7 august, nascuta in 1650, la Vanatori, judetul Neamt, fiica a boierului Joldea, a devenit prima romanca trecuta in randul sfintilor, in 1992, cand Patriarhul Teoctist si Sfintul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarit canonizarea ei.

No comments: