Pages

Thursday, June 4, 2009

ELIBERATI MUZEUL LITERATURII! Radu Calin Cristea nu vrea sa cedeze scaunul ocupat ilegal prin aranjamentele sectei intelectualilor rosii

Ceea ca va spuneam aici - ILEGAL - DIRECTORUL Muzeului National al Literaturii Romane, Radu Calin Cristea, instalat prin frauda. Justitia a demonstrat sforariile sectei. BOMBA - inca din urma cu o saptamana, a devenit, in sfarsit, stire:
Muzeul Literaturii rămâne fără director, ca urmare a anulării concursului de numire a directorului
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Concursul pentru ocuparea postului de director general al Muzeului Naţional al Literaturii Române, desfăşurat în luna ianuarie 2008, a fost anulat, Curtea de Apel Bucureşti dând câştig de cauză lui Sande Varjogh, contracandidatul lui Radu Călin Cristea, desemnat câştigător.
Concret, Secţia contencios-administrativ a Curţii de Apel Bucureşti a menţinut decizia instanţei inferioare, care hotărâse anularea concursului câştigat de Radu Călin Cristea, care a fost organizat de Primăria Generală a Capitalei pentru ocuparea postului de director general al Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), rămas vacant în urma decesului criticului literar Alexandru Condeescu.
Tribunalul admisese, în 25 iunie 2008, cererea formulată de Sande Varjoghe, contracandidatul lui Radu Călin Cristea la postul de director general al Muzeului Naţional al Literaturii Române.
"Prin soluţia acordată în dosarul 5326/3/2008, instanţa de judecată a anulat atât Decizia 3/30 ianuarie 2008 a Comisiei de soluţionare a contestaţiilor prin care a fost respinsă contestaţia formulată de Sande Varjoghe, cât şi concursul desfăşurat, în perioada 9 - 23 ianuarie 2008, pentru ocuparea postului vacant de Director General al Muzeului Naţional al Literaturii Române", anunţa atunci avocatul Paul Cosmovici, reprezentantul lui Sande Varjoghe.
Astfel, spunea sursa citată, Tribunalul Bucureşti "a restabilit adevărul într-un concurs în cadrul căruia au fost încalcate în mod abuziv nomele legale care au stat la baza desfăşurării concursului, respectiv Ordonanţa 6/2005, precum şi Metodologia 10288/19 decembrie 2007".
"În perioada 9 - 23 ianuarie 2008 a avut loc concursul pentru ocuparea postului vacant de dctor general al Muzeului Naţional al Literaturii Române, iar, în urma respingerii contestaţiei depuse de către Sande Vârjoghe, câştigătorul concursului a fost declarat Radu Calin Cristea. Precizăm faptul că persoana declarată câştigătoare era neeligibilă pentru participarea la concurs (proiectul de management depus de către aceasta fiind în fapt un articol sumar de gazetă despre Muzeului Naţional al Literaturii Române) şi nu întrunea condiţiile minime legale pentru participarea la acest concurs. Cu toate acestea, la data de 15 februarie 2008, acesta a fost numit ilegal în funcţia de Director General al Muzeului Naţional al Literaturii Române, deşi Primăria Municipiului Bucureşti fusese notificată asupra procesului promovat de către reclamant în data de 7 februarie 2008", explica avocatul.
Motivele invocate de Sande Vârjoghe în cadrul procesului formulat împotriva Primăriei Municipiului Bucureşti au fost următoarele: "Primăria Municipiului Bucureşti (organizatorul concursului şi ordonatorul de credite al Muzeului) a admis ilegal în concurs proiectul de management depus de către Radu Călin Cristea, care nu întrunea condiţiile legale pentru participarea la acest concurs şi a respins abuziv contestaţia depusă de către reclamant; membrii Comisiei de concurs, formată din Mircea Mihăieş, Ioan T. Morar şi Romeo Pop, nu au întrunit condiţiile legale şi profesionale necesare evaluării unui proiect de management pentru Muzeul Naţional al Literaturii Române şi au evaluat abuziv şi incorect proiectele de management prezentate de către candidaţi; Primăria Municipiului Bucureşti a numit ilegal în funcţia de Director General al Muzeului Naţional al Literaturii Române pe Radu Călin Cristea, deşi fusese notificată anterior numirii asupra procesului în temeiul Legii contenciosului administrativ deschis de către reclamant".
Decizia Tribunalului Capitalei a fost contestată de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, dar şi de Radu Călin Cristea la Curtea de Apel, care a respins definitiv şi irevocabil acţiunile acestora.
În urma deciziei din 21 mai a Curţii de Apel Bucureşti, Primăria Capitalei este obligată să anuleze concursul pentru ocuparea postului vacant de director general al MNLR, implicit să emită decizia de revocare din funcţie a lui Cristea şi să organizeze un nou concurs.
Departamentul Social, social@mediafax.ro

Iata comunicatul Casei de Avocatura:

Comunicat de presa

Miercuri, 21 mai 2009, prin decizia nr. 1405, Curtea de Apel Bucuresti - sectia contencios administrativ si fiscal – a respins recursul declarat de Primaria Municipiului Bucuresti impotriva hotararii de fond, prin care Sande Varjoghe, reprezentat de Cabinet de Avocat “Alexander Stefan Popa” a obtinut invalidarea concursului pentru ocuparea postului de director al Muzeului National al Literaturii Romane.
Curtea de Apel Bucuresti a mentinut hotararea instantei de fond care a considerat ca proiectul de management declarat castigator, apartinand lui Cristea Calin Radu, nu indeplinea conditiile prevazute de dispozitiile legale. Instantele judecatoresti au restabilit astfel adevãrul într-un concurs care, prin modul ilegal de desfãºurare, s-a dovedit a fi contrafãcut ºi dominat de interese obscure care au viciat rezultatul.
Desi initial nu a avut nici o calitate in proces, Cristea Calin Radu a participat in cadrul recursului in calitate de intervenient accesoriu, implicand, de altfel si Muzeul National al Literaturii Romane in aceeasi calitate de intervenient accesoriu. Curtea de Apel Bucuresti a respins prin aceeasi hotarare ca nefondate cele doua interventii formulate.
Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti este obligata prin aceasta hotarare, definitiva si irevocabila, sa anulareze concursul pentru ocuparea postului vacant de Director General al Muzeului Naþional al Literaturii Române, sa emita decizia de revocare din functie a directorului Cristea Calin Radu si sa dispuna organizarea unui nou concurs, conform dispozitiilor legale.
Alexandra Cionca
Avocat
Alexander Popa Law Office
Tel: +40314283783; +40314283744; Fax: +40314253675
Email: office@intellectualproperty.ro
Sande Varjoghe
Manager de Proiecte
Tel: 0741253312
Email: svarjoghe@yahoo.com

Vezi si
JAFUL DE LA MUZEUL LITERATURII: Peste 575.000 euro papati intr-un an sub directoratul ilegal al lui Radu Calin Cristea. ANI, DNA?!
EX-JURNALISTUL Radu Calin Cristea si BILANTUL NEGRU al unui directorat ilegal la Muzeul Literaturii Romane, in noua ocupatie anti-romaneasca

2 comments:

Anonymous said...

Minciuna are picioare scurte si nasuri lungi!

Minciuna are picioare scurte si nasuri lungi! Dar, cat de grosa trebuie sa fie o frauda pentru a-ti crapa obrazul? Asfel de intrebari nu-i vor tulbura, desigur, nici pe Ioan T Morar, nici pe Mircea Mihaies si, cu atat mai putin pe R. C. Cristea, care nu are nici onoare, nici demnitate...

Anonymous said...

Presa aservita sectei culturnicilor ascunde sub pres frauda!

Presa aservita sectei culturniclilor ascunde sub pres frauda dovedita de instantele de judecata. E o tacere de mormant pe marginea subiectului. S-a primit ordin de tacere totala. Intelegem solidaritatea de breasla jurnalistica, dar atunci cand ea devine sindicalism ieftin si spirit de gasca, acoperind fraudele si ilegalitatile unor colegi din presa, ea se transforma in complicitate la hotie. Dar, se pare ca hotii lor sunt mai buni decat ai altora. Deh, o mica gainarie acolo…