Pages

Wednesday, June 3, 2009

ROMANIA, NU UITA: BASARABIA-E A TA! Studentii basarabeni au salutat ultima zi a lui Voronin si cheama romanii in Piata Universitatii la orele 20.00.

Dupa cum am prevazut in postarile anterioare, astazi a fost ultima zi a lui Voronin

Astazi, in Piata Universitatii, studentii basarabeni din Bucuresti au demonstrat inca de dimineata pentru democratie in Republica Moldova, Organizatia Studentilor Basarabeni invitand bucurestenii sa vina alaturi de ei si in seara aceasta, la orele 20.00, in "zona libera de neocomunism a Romaniei", in semn de solidaritate cu fratii de peste Prut.
Studentii basarabeni din Bucuresti s-au adunat astazi, la orele 10.00, in Piata Universitatii, in locul unde in urma cu 20 de ani s-a murit pentru libertate, pentru a protesta la adresa regimului comunist din Republica Moldova.
Studentii au scandat lozinci anticomuniste cum ar fi: “Jos Comunistii!”, “Jos Voronin!”, “Romania nu uita, Basarabia e a ta!”, “Un, doi-un, doi, comunistii la gunoi!”,”Opozitie, nu trada!”, “Nu mai vrem niciun pic presedinte bolsevic!” s.a.
A fost desfasurat afisul campaniei “Pro Cetatenie Romana” initiata de Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti (OSB Bucuresti) si OSB Timisoara, care infatiseaza harta Romaniei Mari (incluzand Basarabia istorica si tinuturile bucovinene, separate de sarma ghimpata pusa de Hitler si Stalin). Tinerii basarabeni au venit la actiunea de protest la initiativa Organizatiei Studentilor Basarabeni din Bucuresti (OSB Bucuresti) care a fost intotdeauna prezenta la toate evenimentele care au marcat viata tinerilor basarabeni din Romania. Trecatorii bucuresteni si presa prezenta in numar mare au salutat initiativa studentilor basarabeni.
http://www.basarabeni.ro/

1 comment:

Ovidiu said...

Salut Victor,

iti recomand TARE, sa citesti un articol despre Traian Basescu.

http://stirea.wordpress.com/2009/06/03/elevul-basescu-tragea-fetele-de-codite/