Pages

Thursday, June 4, 2009

CAT CASTIGA UN EUROPARLAMENTAR si ce armata de consilieri poate angaja, pentru sau impotriva Romaniei - cazurile Weber, Macovei, Tokes, etc, etc, etc

Indemnizatiile sunt menite sa acopere cheltuielile pe care le fac pentru indeplinirea atributiilor. Se platesc separat fata de salariu si sunt in numar de patru: indemnizatia pentru cheltuieli generale, indemnizatia forfetara de calatorie, indemnizatia anuala de calatorie si indemnizatia de sejur.I. SALARIULNoul statut prevede ca salariul europarlamentarilor va fi de 38,5% din salariul de baza al unui judecator la CJCE - 7.665,31 euro brut , respectiv 5.963,33 de euro dupa taxare in sistemul UE.

II. INDEMNIZATIA PENTRU CHELTUIELILE GENERALE
Indemnizatia pentru cheltuieli generale vizeaza acoperirea cheltuielilor din statul membru in care se exercita dreptul de vot precum costurile de administrare a biroului membrilor, factura telefonica si taxele postale, achizitionarea, utilizarea si intretinerea echipamentului computerizat si telematic si costul calatoriilor. In 2009, valoarea indemnizatiei este de 4.202 euro lunar.

III. INDEMNIZATIA FORFETARA DE CALATORIE

Indemnizatia forfetara de calatorie vizeaza acoperirea costurilor calatoriilor efectuate de europarlamentari in cadrul Comunitatii Europene pentru a participa la reuniunile oficiale ale Parlamentului European precum sedintele plenare, reuniunile comisiilor sau ale grupurilor.
Indemnizatia forfetara de calatorie acopera de asemenea cheltuielile aferente calatoriei precum costul rezervarilor, al biletelor, al transportului bagajelor sau al meselor. Suma rambursata depinde de tipul de transport pe care parlamentarul il utilizeaza.

IV. INDEMNIZATIA ANUALA DE CALATORIE

Indemnizatia anuala de calatorie este prevazuta pentru cazurile in care europarlamentarii trebuie sa calatoreasca in afara statului membru de origine pentru indeplinirea sarcinilor, dar in alte scopuri decat reuniunile oficiale. Aceasta este fixa si vizeaza atat costul drumului dar si cel al cazarii. Pentru 2009, indemnizatia este de cel mult 4.148 de euro.

V. INDEMNIZATIA DE SEJUR

Europarlamentarii vor primi indemnizatia de sejur in cuantum de 298 de euro pe zi, in cazul participarii la reuniunile oficiale ale organismelor parlamentare pe care fiecare eurodeputat le deserveste si care sunt organizate in cadrul Comunitatii Europene. Aceasta acopera cazarea, mesele si toate celelalte cheltuieli aferente participarii la reuniunile respective. In plus, PE plateste 149 de euro pe zi plus cheltuielile pentru cazare si mic dejun pentru participarea la reuniunile organizate in afara Comunitatii Europene.

VI. STAFF-UL EUROPARLAMENTARILOR

Eurodeputatii au dreptul de a-si angaja personal propriu care sa ii ajute in exercitarea atributiilor ce le revin. Membrii echipei sunt alesi in mod liber de eurodeputati. Suma lunara maxima de care dispun europarlamentarii pentru angajarea staff-ului se ridica la 17.540 de euro.

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro

No comments: