Iliescu e în cărţi
Multă lume a crezut că Iliescu tinde să devină istorie - până şi fostul său apropiat Virgil Măgureanu i-a dedicat o carte, ca de sfârşit de carieră "De la regimul comunist la regimul Iliescu". Totuşi Iliescu se încăpăţânează să se întrebuinţeze, în plan politic, mai mult sau mai puţin eficient. Ultima sa combinaţie, pactul PSD-PNL, instrumentată prin Hrebenciuc, care ar fi urmat să aducă la putere conglomeratul liberalo-pesedist, a eşuat însă lamentabil. Ce chestie!, e vorba de acelasi Hrebenciuc care, pe 23 august 1989, mergea impreuna cu Iliescu si Magureanu sa-i ureze La multi ani "exilatului" de la Palatul Tescani, nimeni altul decat viitorul ministru al Culturii si fac totum in Guvernul FSN-KGB al Mineriadei contra studentilor, "ilustrul" intelectual Andruska Plesu.
Adevărul despre Ion Iliescu
Pe surse, în mediile de presă s-a aflat că Ion Ilici Iliescu s-a hotărât să-şi scrie memoriile, în continuarea Cărţii precedente de interviu/omagiu cu Volodea Tismăneanu. De data aceasta, sutele de pagini scrise de Tismăneanu care se refereau la memoriile unui Iliescu - pe atunci încă afazic şi lipsit de memorie - vor fi completate cu date pe bune: Iliescu ne va spune cum a ajuns la Moscova şi ce a studiat cu adevărat acolo. Vom afla cum a fost ca şef al studenţilor comunişti în perioada marilor epurări şi arestări de după mişcările din 1956. La fel, cum a fost cu arestările după manifestaţiile studenteşti din vara lui 1968. Apoi se pare că va povesti, şi cu sprijinul lui Virgil Măgureanu, cum a pus la cale conspiraţia moscovită împotriva lui Ceauşescu. Cea mai suculentă parte a confesiunilor, transcrise de Vladimir Tismăneanu, cu acribia care îl caracterizează, se va referi la cum a ajuns la Televiziune în seara zilei de 22 decembrie 1989, şi care a fost codul transmis în direct care a declanşat masacrul. Nu în ultimul rând, Iliescu va povesti adevărul despre Mineriada din 1990, despre crimele din iunie şi despre cum a scăpat de cadavrele "în plus". Fără a intra în detalii, pentru a nu strica efectul de surpriză al cărţii lui Ion Iliescu, sursele noastre ne-au mai spus doar că mai mult ca sigur volumul va apărea la editura Polirom, tot acolo unde au apărut Raportul Wiesel-Iliescu şi alte texte compilate de Vladimir Tismăneanu cu măiestria specifică a lucrătorilor de la fostul Ştefan Gheorghiu, Academia de suflet a lui Ion Ilici Iliescu. Deja pe blogul său propriu şi personal au început să transpire - tactică abilă de marketing - părţi ale noii lucrări Ilici/Volodea.
Aşadar, surprize mari ne aşteaptă dinspre partea Bunicuţei, alintat nu degeaba de foştii săi comilitoni cu apelativul "cârpă kaghebistă"...
Scris de
No comments:
Post a Comment