Pages

Saturday, October 4, 2008

Criminalul de razboi Wass Albert proslavit de UDMR si PCM cu bani publici la Odorheiu Secuiesc si Sfantu Gheorghe

Dan Tanasa face Plangere Penala pentru omagierea cu bani publici a criminalului de razboi anti-semit si anti-roman Wass Albert. In baza sentintei definitive confirmata de Tribunalul Internaţional Pentru Crime de Război reconfirmata anul trecut de Tribunalul din Cluj, si al unor documente din Arhivele SRI, Arhivele Statului si ale Jandarmeriei Ungare despre crimele lui Wass Albert, Civic Media ofera Parchetului si Presedintiei dovezile necesare aici:
CRIMINALUL antisemit si antiroman WASS ALBERT omagiat de UDMR-PCM sub nasul Presedintelui si al SRI
Iata Plangerea Penala
Catre: Ministerul Public, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
In atentia: Doamnei Procuror General Laura Codruta Kovesi
Sediul: Bd. Libertatii, nr. 12-14, sector 5, Bucuresti
Obiect: alocarea de catre Primaria si Consiliul Local Sfantu Gheorghe, judetul Covasna, de fonduri publice pentru comemorarea unei persoane condamnata pe teritoriul Romaniei pentru crime de razboi
Stimata doamna Procuror General,
In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie
In fapt,
Primaria Sfantu Gheorghe a postat, in aceste zile, pe pagina sa de internet lista proiectelor culturale care au primit aprobarea pentru finantare din fonduri publice de la bugetul local in perioada iulie-decembrie 2008. Printre proiectele aprobate pentru finantare se numara si „Vizitarea locurilor comemorative ale lui Vass Albert (Marosvecse) si ale lui Petofi Sandor (Feheregyhaza)” cu suma de 1000 de lei (data desfasurarii proiectului este 12 septembrie 2008), proiect initiat de Asociatia „Clubul Pensionarilor” din Sfantu Gheorghe si proiectul intitulat „Saptamana Wass Albert” initiat de Asociatia Tinerilor Maghiari din Covasna, finantat cu suma de 1500 lei (perioada de desfasurare a proiectului este 3-9 noiembrie 2008).
Potrivit cotidianului Gardianul din data de 11 mai 2007, Tribunalul Cluj a reconfirmat sentinta prin care numitul Wass Albert a fost condamnat la moarte, in martie 1946, pentru crime de razboi. Ordonanta de Urgenta nr. 31 din 13 martie 2002 aprobata prin Legea nr. 107 din 27 aprilie 2006 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii stipuleaza la art. 5 faptul ca „promovarea cultului persoanelor vinovate de savarsirea unei infractiuni contra pacii si omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propaganda, savarsita prin orice mijloace, in public, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
Avand in vedere faptele prezentate mai sus va solicit sa va pronuntati asupra legalitatii acordarii de fonduri publice de catre o autoritate publica locala pentru comemorarea unei persoane condamnate pentru crime de razboi de catre o instanta din Romania.
In speranta unui raspuns prompt,
Dan Tanasa
03.10.2008

Criminalul de razboi Wass Albert comemorat cu bani publici la Sfantu Gheorghe

Consiliul Local si Primaria din Sfantu Gheorghe nu au bani pentru o monografie a Catedralei Ortodoxe din oras dar gasesc fonduri pentru "Saptamana Wass Albert"
Primaria Sfantu Gheorghe a facut publice zilele acestea pe pagina sa de internet lista proiectelor care au primit aprobarea pentru fonduri de la bugetul local in perioada iulie-decembrie 2008. Proiectele vizeaza activitati recreative, cultural-artistice sau identitare. O simpla lectura a listei acestor proiecte aduce noi argumente in favoarea celor care denunta epurarea etnica pe care autoritatile publice locale din Covasna, controlate de ani de zile de UDMR si PCM, o duc impotriva comunitatii romanesti din oras si din judet.

Detalii la http://tanasadan.blogspot.com/

No comments: