Pages

Friday, January 1, 2010

BASESCU: LA MULTI ANI, tuturor romanilor! Iubiti-va tara! Fiti patrioti! Sunteti puternici!



"La multi ani, romani din interiorul si din afara frontierelor Romaniei", si-a inceput presedintele Traian Basescu mesajul de Anul Nou catre romani, transmis de la Sinaia, unde se afla in aceste zile seful statului.

2009 a fost un an dificil, in care peste Romania a trecut criza globala, care "ne-a afectat, dar nu ne-a ingenuncheat", am avut parte de crize politice "pe care romanii le-au transat pe 6 decembrie, cand au decis sa fiu presedinte pentru inca un mandat", a facut Traian Basescu un scurt bilant al anului care tocmai s-a incheiat.

Le multumesc si celor care m-au sprijinit, si celor care mi-au dat o lectie", a continuat presedintele, sustinand ca rezultatul alegerilor prezidentiale din 2009 a aratat ca intotdeauna politicienii care isi iau ca aliat poporul roman castiga.

In ce priveste anul in care am intrat, Traian Basescu a spus ca "2010 este anul reformarii ststului, incepand cu cea mai importanta institutie a statului, Parlamentul Romaniei. Dar nu numai atat. Trebuie reformat si sistemul de educatie - numai asa Romania va putea deveni o tara performanta; si sistemul de sanatate; sa consolidam clasa de mijloc; sa folosim avantajele pe care ni le-a dat Dumnezeu.
Avem nevoie si de o justitie dreapta pentru toti, oameni simpli, cu bani sau fara bani".

"Sa facem din solidaritate un mod de a trai"

"Sa facem din solidaritate un mod de a trai!", i-a indemnat seful statului pe romani. "Romanii sa fie solidari cu ei, cu aspiratiile lor si solidari cu tara. Istoria tarii, cultura, traditiile ii recomanda pe romani ca una dintre cele mai puternice natiuni ale Uniunii Europene. Trebuie sa avem in minte ca dragostea de tara inseamna patriotism", a continuat Traian Basescu.

Presedintele Romaniei s-a aratat optimist la cumpana dintre ani: "In 2010, vom scapa din criza si optimismul ne va anima sa depasim momentul trait in 2009". In plus, "se va hotari daca suntem (politicienii - n.n.) capabili sa ramanem loiali comenzii date de poporul roman pe 22 noiembrie", a mai spus Traian Basescu.

Seful statului a subliniat si ca "esenta evolutiei noastre pozitive in perioada urmatoare este reforma statului, fara de care nu vom putea valorifica cresterea economica ce va fi reluata in al doilea trimestru al lui 2010".

In final, presedintele a urat romanilor "fericire in familie, sanatate si cel mai important lucru: solidaritate". "La multi ani, tara draga!", si-a incheiat Traian Basescu discursul tinut cu ocazia Anului Nou.

Seful statului se afla impreuna cu sotia si cu fiica sa cea mica in statiunea Sinaia, de cateva zile. In statiunea Sinaia petrec Revelionul si alti politicieni, printre care presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Dupa ce a rostit mesajul de Anul Nou, presedintele Basescu s-a indreptat, impreuna cu sotia si apropiatii familiei, catre un restaurant din statiune pentru masa festiva.(S.S.)
Sursa: Ziare.com
Foto: Cristina Nichitus 

No comments: