Pages

Thursday, December 3, 2009

EXCLUSIV. Ministrul de Externe Mircea Geoană l-a ascuns la Jakarta pe Nicolae Popa, omul lui Vîntu de la FNI. DOCUMENTE. Detalii la Nasul - B1 TV si Revista Presei - OTV

Legăturile candidatului PSD la preşedinţie, Mircea Geoană, cu „maleficul“ SOV, aşa cum îl numea recent candidatul roşu pe mogul, într-o încercare disperată de a-şi dezlipi eticheta de om al triadei oligarhice Vîntu-Voiculescu-Patriciu, sunt mult mai vechi decåt lasă să se înţeleagă cei doi protagonişti. Dincolo de întålnirile mediatizate din Delta Dunării şi de întålnirea suprinzătoare din noaptea de miercuri spre joi făcută de Geoană la reşedinţa mogulului din strada Paris, potrivit dezvăluirilor Hotnews, a existat un sprijin concret dat de ministrul de Externe Mircea Geoană „minunatului prieten“ al lui Vîntu, fugarul Nicolae Popa, arestat în urmă cu două zile de autorităţile din Jakarta (Indonezia). Popa era dat în urmărie generală prin Interpol din 2002, fiind condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, alături de Ioana Maria Vlas.
Şi, pentru că prietenii la nevoie se cunosc, ministrul de Externe Mircea Geoană nu a rămas insensibil la relaţia apropiată dintre SOV şi Popa şi l-a ajutat pe acesta din urmă să stea departe de braţul slab al justiţiei romåne.
Concret, potrivit adresei 63354/23.09.2002 a Ministerului de Interne semnată de chestorul Jenica Arion (facsimil 1), aflăm că autorităţile romåne ştiau deja că Nicolae Popa se află la Jakarta şi, mai mult, că acesta şi-a prelungit valabilitatea paşaportului pånă la 16.07.2004 la ambasada noastră din Indonezia, dar nu au făcut nimic pentru a-l aduce pe acesta în faţa justiţiei.
Popa Nicolae urma să primească permisul de şedere în Indonezia pentru un an în baza paşaportului prelungit de amabilii noştri reprezentanţi la ambasada din Jakarta.
Tabloul este absolut înduioşător: fugarul Nicolae Popa, „minunatul prieten“ al lui SOV, dat în urmărire generală prin Interpol după ce a furat banii a peste 300.000 de romåni, se prezintă la ambasada Romåniei la Jakarta, iar funcţionarii acestei instituţii, îndrumaţi profesional de şeful lor de la Bucureşti, ministrul de Externe Mircea Geoană, îi prelungesc paşaportul pentru ca acesta să obţină permis de şedere în Indonezia, uitånd că Popa este urmărit general. Nu trebuie omis că ambasador în Indonezia, în această perioadă, era Gheorghe Săvuică, un diplomat care a reuşit, în mod inexplicabil, să scape de valul de reformă din Ministerul de Externe.

Geoană, responsabil direct

MAE, printre alte atribuţii principale, organizează, îndrumă şi controlează activitatea misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare ale Romåniei. Si toate informarile speciale ale Ambasadelor ajung la seful diplomatiei.
Cum a controlat ministrul de Externe de atunci, Mircea Geoană, activitatea lui Săvuică? Nu a văzut că a prelungit paşaportul unui urmărit general? O să ne spună că subalternii? Greşit!
Mircea Geoană este direct responsabil de acoperirea lui Popa la Jakarta întrucåt , începånd cu 01.07.2002, prin Hotărårea de Guvern nr. 648 din 20/06/2002 publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 468 din 01/07/2002 ministrul de Externe răspunde personal în justiţie pentru activitatea MAE.
Potrivit art. 4. Aliniatul (1) din această Hotăråre, „ministrul afacerilor Externe conduce întreaga activitate a M.A.E. şi îl reprezintă în raporturile cu celelalte autorităţi publice, cu persoanele juridice şi fizice din ţară şi din străinătate, precum şi în justiţie“.
De menţionat că prevederea se află în vigoare şi în prezent. De asemenea, trebuie subliniat că responsabilitatea în justiţie a lui Mircea Geoană este echivalentul responsabilităţii unui administrator de firmă în faţa justiţiei.

„Curentul“ ştia din 2005 că Popa se ascunde în Indonezia. MAE s-a facut ca ploua

Ziarul „Curentul“ ştia, încă de la începutul lui 2005, că Nicolae Popa se află în Indonezia, solicitånd MAE cåteva răspunsuri lămuritoare pe această temă. (facsimil 2)

Întâlnirea de la miezul nopţii

În contextul vizitei la Moscova dezvaluita de "Curentul" si a arestării, miercuri, a lui Nicolae Popa la Jakarta, Mircea Geoană, s-a întålnit cu Sorin Ovidiu Vîntu, puţin după miezul nopţii, aşa cum rezulta dintr-un set de fotografii şi informaţii primite ieri la redacţia HotNews.ro. În fotografii se vede cum Geoană intră noaptea în reşedinţa omului de afaceri.
Mircea Geoană a stat în studioul Antenei 3 pånă la orele 23:00. Potrivit informaţiilor HotNews.ro, candidatul PSD s-a întålnit cu Sorin Ovidiu Vîntu o oră mai tårziu, în jurul orelor 24:00.

2 comments:

Apahideanu said...

Dupa dezbaterea din seara asta, expresia cea mai potrivita pentru Geoana este: requiescat in pacem. Echivalentul in engleza: rest in pieces:)

Alex sau cum vreți voi said...

incepe sa mi se para ca incetu cu incetu minciuna ramane fara picioare, care si-asa erau scurte.
interventia lui vantu' de mai devreme de la realitatea, mi se pare un mod de a incerca sa-l mai scoata pe nea Geoana din gura presei, reindicand spre Basescu, chiar cu pretul crearii PSD-istului o imagine putin confuza.
Chiar sunt curios ce va declara pe 7 despre Basescu si nu numai.