Pages

Wednesday, December 2, 2009

PIATA UNIVERSITATII ieri, azi si maine: „Mircea Geoană nu uita, te votăm la Moscova!“

De Ziua Naţională, timişorenii au dat reject Pactului slugilor pesediştilor lui Iliescu
Scris de George Roncea  
Ieri, de Ziua Naţională, Piaţa Operei din Timişoara a fost plină de timişoreni ieşiţi să protesteze la adresa politrucilor veniţi să semneze Pactul neruşinării şi lăcomiei dintre liberali, pesedişti, ţărănişti ciuhandişti etc. Timişorenii au ieşit în stradă, enervaţi de mimarea reconcilierii comunisto-liberalo-tărăniste şi de utilizarea ca agent electoral al Timişoarei a taberei lui Iliescu. S-au ales cu violenţe din partea jandarmeriei şi cu gaze lacrimogene aruncate în ochi, în timp ce pe un ecran uriaş se derulau imagini cu discursurile ditirambice ale lui Geoană, Ciuhandu, Crin etc.
Timişorenii au amendat momentul ruşinosului pact dintre Ciuhandu, omul mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara (chiar nevastă-sa era angajată la firma unui bulibaşă), Geoană şi restul adunăturii din care n-au lipsit circăreasa Lavinia Şandru (femeia s-a lansat la Circul de Stat), circarul Mircea Dinescu etc.
Timişorenii au utilizat banerul şi lozinca afişată ieri în ziarul „Curentul“ - „Nu iertăm, nu uităm“, a românilor anti-pesedişti, anti-Ilici, spiritul Timişoarei reaprinzându-se la 20 de ani de la Revoluţie.
La adresa www.romaniantipsd.ro se găseşte o colecţie completă de opinii şi ilustraţii ce aparţin acestei categorii de români, între care mă număr şi eu ca simplu scribălău de ziar. Frame-ul site-ului creat de foşti golani ai Pieţei Universităţii este asemănător cu structura site-ului www.mineriada.org, creat tot de foşti vechi golani.
Semnificativ pentru starea jalnică a presei româneşti, nicio televiziune nu a reuşit să filmeze de sus manifestaţia, pentru a vedea toată lumea că Piaţa Operei era plină ochi. Un coleg din presa locală ne-a contactat şi ne-a transmis date de la faţa locului, comunicându-ne cursul evenimentelor şi confirmând utilizarea gazelor lacrimogene de către jandarmi.

Geoană, Crin şi Iohannis au fugit pe uşa din spate

Mircea Geoană nu a ieşit în piaţă, preferånd să-şi susţină discursul din Operă. În momentul în care a început să vorbească, el a fost huiduit copios. Adversarii lui Geoană i-au cerut candidatului PSD să aibă curaj să iasă în faţa mulţimii. În momentul în care Ciuhandu a explicat din Operă că Băsescu reprezintă comunismul, a izbucnit un cor de huiduieli. Aproape exact ca în urmă cu 20 de ani, Geoană, Antonescu şi Iohannis au părăsit Opera prin spate. Nu ştim dacă au plecat cu elicopterul de pe acoperişul Operei...
Cåţiva susţinători ai lui Geoană, înarmaţi cu steaguri şi pancarte, au fost luaţi la rost de mai mulţi tineri şi pensionari care i-au întrebat „cum îşi permit să confişte Piaţa Operei“. Mai mulţi membri ai Societăţii Timişoara, printre care şi reputatul om de cultură timişorean Daniel Vighi, au venit în Piaţă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de mitingul organizat de PSD, potrivit Hotnews.
„Este dureros că, la 20 de ani de la Revoluţie, comuniştii să se adune aici, în Piaţa Operei. Dacă mergeau în Parcul Central, nu avea nimeni nimic cu ei“, a declarat pentru Hotnews Dan Botorodetchi.
„Nu sunt aici pentru a-l susţine pe Băsescu. Sunt aici pentru a milita împotriva comunismului. Roşu e culoarea comuniştilor“ - a declarat un timişorean citat de Hotnews.
O timişoreancă aflată în centrul Timişoarei a sintetizat evenimentele, notează News Timişoara: „Tatăl meu a murit în centru, iar acum comuniştii au venit din nou aici“, a declarat cu lacrimi în ochi tånăra.

„Jos comuniştii!“

Realitatea în schimb a transmis că sunt doar „câţiva oameni“, nu mii de oameni, iar între aceştia erau doar „golani“ - galerişti de la Poli Timişoara, susţinători ai PD-L şi revoluţionari. A uitat să menţioneze că toţi cei care strigau „ruşine!“ şi „jos comuniştii!!“ către cei care au pactizat cu PSD-ul lui Ion Iliescu tocmai la Timişoara sunt în primul rând timişoreni, la fel ca şi timişorenii care au ieşit în stradă acum 20 de ani.
Filmările operatorilor Realităţii au decupat cu grijă cadrul, astfel încât să nu se vadă masa de oameni şi mulţimea celor care îl înjurau pe Ion Iliescu şi ai lui, corespondentul nostru de circumstanţă relatându-ne că printre lozinci de genul „Mircea Geoană nu uita, te votăm la Moscova“ s-au mai strecurat şi multe alte „zicături“ care nu pot fi reproduse, ce se refereau la Ion Iliescu în mod ireverenţios, oral. Realitatea a procedat exact ca TVR-ul în timpul Pieţei Universităţii, încercând să-i bagatelizeze şi să-i acopere de rahat pe demonstranţii anticomunişti de la Timişoara. Ceva mai jalnic şi mai greţos n-am mai văzut de mult - de aproape 20 de ani de fapt. Circul a continuat toată ziua pe vidanja de ştiri a lui Vîntu.
„Regretabil, vaaai ce violenţă, pace şi cadenţă, totu’, totu’ e vina lu’ Băsescu, ce s-a întâmplat la Timişoara e o continuare a gesturilor regretabile violente ale actualului preşedinte“, a zis pesedista Carmen Moldovan, ţiitoarea lui Kelemen Hunor, candidatul autonomiei maghiare.
Un Mircea Diaconu devenit politicianist liberal, cu o neruşinare cinică lipsită de orice măsură, a condamnat „instigarea poporului contra asupritorilor“ determinată, vezi Doamne, de Traian Băsescu, cel care ar fi vinovat de aşa-zisa contra-manifestaţie „absolut oribilă“ de la Timişoara.
Cu alte cuvinte, oricine protestează faţă de Ion Iliescu e plătit de Băsescu, de Raţiu şi Câmpeanu. Pardon, Câmpeanu nu, că Câmpeanu a ajuns cârpa cârpei kaghebiste.
Cam aşa a fost ziua naţională la Timişoara, ziua ruşinosului pact a comilitonilor lui Ion Iliescu, la 20 de ani de la „Revoluţie“...

No comments: