Pages

Thursday, October 1, 2009

CURENTUL: Victor Roncea sau jurnalismul, victimă a intereselor politice. Procesul Roncea vs Cenzura ZIUA are deja termen. VIDEO cu ziaristii cutuvencu

Spuneti si voi: am de ales intre noul birou oferit in batjocura intr-un fel de debara din podul ZIUA si invitatia facuta de Dana Iliescu...

Jurnalistul Victor Roncea este pentru a doua oară mazilit de mercenarii lui Sorin Ovidiu Vîntu pe motiv de Traian Băsescu, nefiindu-i iertată exprimarea în termeni obiectivi despre preşedinte, duşmanul numărul unu al Trustului SOV. După o activitate de 14 ani la ziarul „Ziua“ şi 19 în presă, expert în politică externă şi probleme de securitate, unul dintre puţinii ziarişti monitorizaţi de Ambasada Rusiei şi nu numai, mai ales pentru că a ţinut aprinsă flacăra Basarabiei în presa romånă, senior editorul „Ziua“ Victor Roncea este împins acum spre demitere, în urma unor acţiuni de intimidare şi hărţuire pe care jurnalistul le denunţă public pe blogul său personal, http://www.victor-roncea.blogspot.com/.
În ciuda acestor fapte scandaloase, pseudo-organizaţiile de apărare a libertăţii presei şi de expresie din Romånia, cumpărate, se pare, ori de SOV, ori de Soros, se fac că nu observă cazul. Jurnalistul se află în litigiu de muncă cu ziarul „Ziua“ în urma cenzurării totale a unui interviu cu Ion Cristoiu despre Băsescu şi mogulii media. La acestea se adaugă traficul de influenţă şi motivarea pecuniară pe care se pare că le-a executat în menajeria lui SOV deontologul cu vilă de la RAAPPS, Doru Buşcu, care s-a ales cu un dosar penal, la fel ca şi mardeiaşii săi, pentru sacrilegiul de la Universitate, executat de månuţă cu ministrul „cacarisit“ Theodor Paleologul.
În timp ce Academia Caţavencu a fost amendată de Brigada Ordine Publică pentru profanarea statuilor de la Universitate, iar ancheta Secţiei 10 Poliţie continuă cu profesionalism pentru loviri, violenţă, vătămare corporală şi ultraj, Victor Roncea pare să nu ducă lipsă de oferte de la publicaţii şi chiar şi oameni politici. Conform zvonurilor de pe piaţă, jurnalistului i s-a oferit să-l consilieze pe probleme de media pe unul dintre cei doi candidaţi din finala alegerilor prezidenţiale. Ziarul „Curentul“ îi urează succes şi îl invită, dacă doreşte, să scrie editoriale necenzurate în paginile noastre.
Dana Iliescu


PS 1: Vezi mai jos Contestatia admisa de Tribunalul Bucuresti in cazul Roncea vs cenzura ZIUA
PS 2: Stati linistiti, ca biroul o sa ii stea direct in gat celui responsabil: 1. Vine procesul, cu despagubiri cu tot; 2. Vin alegerile; 3. Se desfiinteaza ZIUA. QED
PS 3: Multumesc, Dana!!!

5 comments:

George Bara said...

http://www.napocanews.ro/2009/10/scrisoare-deschisa-adresata-jurnalistului-victor-roncea.html

Greywolf said...

De ce crezi tu Victor Roncea asa de tare in Tiran Basescu? Oare ti-a promis ca va face rferendum anticipuri? Eu nu cred, pentru ca singurul referendum propus il intereseaza numai pe el si nu pe cei un milion de romani care i-au cerut referendum impotriva statului politienesc! Nu am incredere nici in ''Moguli" va Vantu da oricum ii prefer lui Traian Basescu - care are deja apucaturi dictatoriale. Iar de maimutele pedelatraiste ce sa mai zic? Tot mai bine in debara la ziua decat ''prieten'' cu Tiranul!

Goran said...

Nu te lasa umilit de niste jigodii!Lupta in continuare!Esti admirabil!

Anonymous said...

Dle Roncea,

Nu va lasati. In opinia mea, sunteti cel mai puternic ziarist din Romania.

Un clujean

Anonymous said...

V-ati intrebat de unde vine schimbarea brusca si inexplicabila de atitudine a faimoasei analiste moraliste si anticorupte, Alina Mungiu Pippidi? Sustinerea deschisa a lui Mircea Geoana nu mai este un secret, vezi si pozitia ei postata pe web la organizatia pe care o conduce, www.sar.org.ro
Dupa ce a fost umilita de PDL, care i-a oferit locuri ineligibile pe lista atit la parlamentare in 2008, cit si la euro-parlamentare in 2009, Alina s-a enervat pe buna dreptate. In plus, s-a cam plictisit la Berlin de profesorat, intr-o institutie, e drept, prestigioasa, dar unde nu te baga nimeni in seama ca guru national, datator de sfaturi la guverne. La orgoliul si foamea ei de celebritate, profesoratul este insuficient.
Ca atare, se aude din surse ca Alina negociaza prin intermediul apropiatilor lui Geoana o functie pentru o intoarcere onorabila la Bucuresti: fie televiziunea, fie agentia Rompress. In schimb, s-a angajat sa deruteze opinia publica prin analize tendentioase pro-alianta PSD-PNL pe timpul campaniei electorale, si manipularea anti-Basescu a ong-urilor pe care le controleaza indirect prin diverse coalitii.
Impreuna cu d-na Pippidi, inca 1-2 persoane vizibile de la SAR vor primi probabil functii in administratia Geoana: Sorin Ionita, Laura Stefan, etc.
Urmariti subiectul.