Pages

Friday, October 2, 2009

IULIAN URBAN: Cum am trait Congresul al XV-lea al PCR. A treia lansare a lui Geoana in spatiu. Mistourile lui Iliescu

Politica

Istoria Partidului Comunist Roman de pe wikipedia trebuie up-datata. Aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Conducerea_Partidului_Comunist_Rom%C3%A2n, trebuie adaugat si Congresul XV al PCR desfasurat sub semnul rosului comunist, odata cu a treia lansare a lui Geoana , de catre comunistii Iliescu, Nastase, pe orbita.
Istoria congreselor comuniste incremenita la 24 noiembrie 1989, s-a reactivat astazi 2 octombrie, cand in spatele lui Geoana, comunisti si securisti notorii erau aliniati asa cum stateau aliniati in spatele lui Ceausescu, alti nemernici precum Emil Bobu, Constantin Dăscălescu, Ion Dincă, Manea Mănescu, Gheorghe Oprea sau Gheorghe Rădulescu
Din nou, Iliescu , Nastase sau Geoana au confundat congresul PSD care se doreste un partid democratic, cu Congresul PCR, acea dulce nostalgie , asa cum au facut si in 2005 cand tovarasul Iliescu ii dadea cuvantul tovarasului Nastase Adrian.
Iliescu a rezistat insa eroic, in fata a maxim 7000 de oameni platiti sa vina si sa se plictiseasca la congresul XV PCR, unii fiind si bine afumati bahic inainte de deschidere, flancat de Mircea Geoana si Adrian Nastase - doi dintre liderii PSD carora chiar el le-a administrat, candva, etichete memorabile, "prostanac", respectiv "arogant".

"Basescu trebuie oprit", a fost principala idee a discursului sustinut de Adrian Nastase, la cea de-a treia lansare a candidaturii lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale. Fostul premier a propus chiar si un slogan, ca alternativa la alegerile din 2004: "Daca alegerile din 2004 s-au desfasurat sub lozinca 'Basescu, Da!, sa aratam ca in 2009 lozinca pe care o vom folosi va fi Basescu, Pa!".Iliescu despre Basescu: Om rudimentar, fara cultura si pregatirea necesare, cu mentalitate de vataf
"Basescu trebuie oprit. Sa ne unim, dragi colegi si prieteni, sa ne unim intr-un front larg [ FSN] in jurul candidatului aliantei noastre, PSD - PC, Mircea Geoana, candidat la presedintia Romaniei", a spus el. Votati prostanacul ! indeamna cadavrul politic iliescian pe delegatii bine imbalsamati cu bauturi alcoolice.

http://www.urbaniulian.ro/
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

NOTA VR:

As remarca ironiile fine ale lui Iliescu la adresa lui Geoana, ceea ce inseamna multe... Exemple:
"Mă întreabă lumea de ce îl sprijin eu pe Mircea Geoană. Substratul întrebării îl înţelegeţi cu toţii. Le răspund lor şi vă răspund şi dvs.: Dacă ar fi să judec instinctual, aş avea motive să-mi exprim reticenţa şi toţi înţelegeţi de ce. Dar am acumulat o experienţă de viaţă suficient de mare, o viaţă în care am gustat de toate: şi bucurii şi satisfacţii şi dezamăgiri, deseori provocate de unii pe care i-am sprijinit. Dar, dincolo de aceste lucruri, eu nu judec cu inima, cu sentimentele, eu judec cu raţiunea, am învăţat în viaţă un lucru esenţial: în politică şi in viaţa de stat trebuie să ai forţa să treci peste resentimente, să pui pe prim-plan raţiunea, interesul ţării. Asta fac şi azi", a declarat Ion Iliescu, la Congresul extraordinar al Alianţei PSD+PC.

Iliescu a explicat apoi că Geoană nu este perfect, dar are o serie de calităţi, spre deosebire de contracandidaţii săi, în special, Traian Băsescu. "Desigur, Mircea Geoană nu e perfect. Dar comparativ cu ceilalţi candidaţi şi mai ales cu Traian Băsescu, Mircea Geoană are câteva atuuri care îl recomandă pentru această funcţie de responsabilitate. El este un om pregătit, e un bun profesionist, citeşte, spre deosebire de alţii, se informează nu de la servicii, dar citind. Nu e un rudimentar, ştie să asculte să comunice, mai are de învăţat în toate acestea, dar are o experienţă politică pe care a acumulat-o deja şi experienţă diplomatică net superioară adversarilor săi, esenţială pentru funcţia de şef de stat, şi mai ales pentru a soate ţara din izolare. De aceea, eu îl susţin azi în faţa dvs. pe Mircea Geoană. Are datoria să desfăşoare o campanie susţinută pentru a convinge electoratul că Mircea Geoană e candidatul potrivit pentru a redresa situaţia din ţară", a mai declarat Iliescu, în aplauzele sălii.

Anterior, Iliescu a făcut un portret al lui Traian Băsescu în termeni critici. El l-a acuzat din nou pe preşedinte că a "torpilat" coaliţia.

"Traian Băsescu are mentalitate de vătaf, pe el îl deranjează şi Constituţia şi Parlamentul şi justiţia şi profesorii, toţi şi toate îl deranjează pe preşedintele Băsescu", a mai susţinut fostul şef de stat. El a mai adăugat că Băsescu a izolat România în aceşti cinci ani, că este un om "rudimentar", care a adus prejudicii grave României şi care nu are cultura democraţiei.

Sursa: Realitatea.net


REALITATEA.NET - Ion Iliescu: Mircea Geoană nu este perfect, dar îl susţin fără rezerve

No comments: