Pages

Friday, July 24, 2009

CE SPUN SIMPLII CRESTINI despre lucifericul Dan Puric si Inaltul Andrei, care, din eroare, se impotriveste proiectului Parintelui Justin pentru AIUD

Natalia a zis,
07/21/2009 la 7:22 PM
Eu v-am spus de mai mult timp ca Puric e duplicitar, dar s-au gasit unii grijulii sa-l apere. Acum ce vor mai zice “aparatorii” lui neplatiti ?

Mircea a zis,
07/21/2009 la 7:25 PM
Doamne, nu-mi vine sa cred! Aceasta este reactia lui Dan Puric in fata duhovnicului neamului, Parintele Justin Parvu? Asa il tratezi pe acest monument de demnitate romaneasca? Vazand imaginile, incep sa inteleg ca Dan Puric s-a fosit doar de numele Parintelui. Convingerea imi este intarita si de informatia privind pierderea banilor dedicati Memorialului (despre care inca n-am inteles ce va fi).Citind blogul lui Tarziu am crezut ca Puric s-a smerit in fata Parintelui. Cand colo, n-am vazut decat mandrie si agresivitate.M-a durut si atitudine IPS Andrei, vizibil intoxicat (santajat) de gruparea lui Puric si cel mai probabil amenintat de PF Daniel. Cum sa ne explicam altfel atitudinea Sfintiei Sale, dupa ce mult timp s-a opus proiectului ne-ortodox al lui Puric? O sa aduc si dovezi in acest sens.

Just another name a zis,
07/21/2009 la 7:25 PM
Cred ca acest tip de comportament nu face decat sa confirme ceea ce stiam de multa vreme. Este incredibila indrazneala cu care actioneaza Dan Puric, tupeul lui de neinchipuit si strigator la cer.
Tot ceea ce s-a scris pana acum aici a fost foarte adevarat, poate multi condamna limbajul uneori agresiv, dar cred ca trebuie abordata o asemenea maniera pentru ca numai asa poti trezi constiintele adormite.
Este pacat ca sunt putini cei ca Roncea, Danion Vasile, bloguri ortodoxe ca saccsiv sau razboi intru cuvant, marturisitoare in adevaratul sens al cuvantului si care au mentinut aceeasi linie pana la capat fara sa tradeze pe parcurs cauza pe care o sustineau.

fevronia a zis,
07/21/2009 la 7:48 PM
cata mihnire i-a putut fi provocata parintelui Iustin,dar sa multumim lui Dumnezeu ca ne-a descoperit adevarul despre acesti oamneni care se laudau ca-i sunt ucenici.ar trebui ca toti sa facem rugaciune,macar acoperamantul Maicii Domnului ca sa-i impiedice sa puna in lucrare ce si-au propus.sfintilor de la Aiud rugati-va lui Dumnezeu pentru noi!!!!!!!!!!

stefania a zis,
07/21/2009 la 9:02 PM
e dureros ceea ce se intampla, am ramas socata cand am citit articolul lui Claudiu Tarziu si am zis Doamne fereste, ce usor o iau oamenii razna.Deja in unele comentarii se spunea ca pana la urma e necesar si cipul, ca nu poti conduce o masina fara el, e de-a dreptul cutremurator ce fac banii si interesele din om, nu mai zic de rautatea fata de dvs.Dumnezeu sa va dea putere sa rezistati in continuare asa cum ati fost de la inceput, ma bucur ca nu va dati dupa cum bate vantul si pastrati linia adevarului ortodox.

Valentin a zis,
07/21/2009 la 9:29 PM
Nu-mi vine sa cred!!

elena a zis,
07/21/2009 la 9:43 PM
Am urmarit cu durere cele doua inregistrari video,este absolut ingrozitor,cui se adresa episcopul,Parintelui Iustin Parvu? In felul acela, cu obraznicie? O fi episcopul…episcop, dar Doamne iarta-ma, Parintele Iustin este un Parinte cu o viata sfanta,cum poti vorbi asa cu Sfintia Sa,de parca ar fi fost vreun copilas sau un batran senil?
De altfel, asta incearca toti contestatarii Parintelui sa faca, vor sa credem ca nu mai este in deplinatatea tuturor facultatilor mintale si ca il manipuleaza unii si altii cum vor!
Dupa apostazia lui Corneanu, sa ma ierte Bunul Dumnezeu, asta mi se pare a fi cea mai mare greseala pe care o face un ierarh al BOR!
Ce se intampla, eu il credeam pe episcopul Andreicut un om extraordinar, chiar am fost, sufleteste, alaturi de el in momentele scandalului cu CNSAS…ce forte incearca sa puna bete in roate in problema martirilor din inchisorile comuniste?
Ce sa mai vorbesc despre marea deziluzie pe care mi-a provocat-o Dan Puric, despre care o persoana mai varstnica si cu mai multa experienta de viata crestina,imi spusese de demult,ca nu este ceea ce vrea sa para… acum,citesc ca este si mason, membru al Clubului de la Roma…maestre, cum ramane cu slujirea la doi stapani, la Dumnezeu si la mamona? Jos mainile de pe Parintele Iustin, toti cei care incercati sa-i faceti rau…. comunistii ar fi invidiosi pe cei care, in zilele de astazi, il chinuie pe Batran, ale carui suferinte fizice, sub calaii rosii, or fi fost mai usor de suportat decat batjocura la care este supus astazi!
Bunul Dumnezeu sa ii ierte si sa ne ierte pe toti,sa ne lumineze mintile, pentru ca nu stiu cat ne va mai rabda, daca vom continua astfel!

pr.mihai a zis,
07/21/2009 la 9:58 PM
Vai,vai!Ce atitudine a lui Dan Puric si mai ales a InaltPreasfintieiei Sale Andreicut!Domnul Hristos sa-i ietrte si sa-i lumineze ca sa se indrepte.Sfintii de la Aiud sa-i ajute sa-si revina in fire pana nu e prea tarziu pentru iei!Mi se rupe sufletul ce am vazut!

Florin BC a zis,
07/21/2009 la 10:37 PM
Chiar daca cei care lupta impotriva parintelui Iustin deturnand planurile si scopul lucrarilor se considera victoriosi mahnind-ul ,nu fac decat sa-i adauge cununi peste cununi ; si chiar daca parintele se roaga pentru iertarea si luminarea lor , acest lucru nu le este de nici un folos daca nu se vor pocai si smeri in fata cutremuratoarei jertfe a Martirilor neamului romanesc ! Mai presus de vointa noastra trebuie sa fie amintirea, pilda si exemplul daruirii acestor ,,nemuritori”.

Dana BC a zis,
07/21/2009 la 11:13 PM
puric,esti un dezertor ! Nu uita, mai presus de episcop este Dumnezeu,care vede tot.Ce pacat ca viata nu se opreste la mormant…Voi cei care va credeti puternici in aceasta lume aveti de dat mare raspuns in fata lui Dumnezeu pentru turma pastorita.Dar sa stiti un lucru;noi poporul ORTODOX ne dezicem de voi.Nu ne reprezentati pe noi cei multi.

Vremurile de pe urmă a zis,
07/21/2009 la 11:29 PM
Nu pot să cred ! Dan Puric mi se părea un om bun,la locul lui……..Mi-am schimbat părerea despre el . Să îi fie rușine ! Se foloesește și îl trădează pe Părintele Iustin !

Antonia a zis,
07/22/2009 la 12:42 AM
Am o incredere oarba ca Sfintii Inchisorilor vor veghea astfel incat chiar si in aceste timpuri sa se faca tot voia lui Dumnezeu. Povestea cu banii actorului Puric e un prim indiciu ca Sfintii sunt alaturi de cine trebuie. Asa ca, sa spunem cu nadejde ,,Doamne, miluieste-i pe cei binecredinciosi!”‘ E posibil s-o mai pateasca si altii daca se vor opune construirii acestei manastiri.

Codreanu a zis,
07/22/2009 la 1:14 AM
Din surse sigure Andracut a fost amenintat de catre ss Daniel cu dezvaluirea dosarului de la securitate. I s-a spus ca nu-i de-ajuns ca-l numesc unii “securist”, vrea sa fie numit si “legionar”, provocandu-l sa nu accepte nimic ce vine din partea manastirii PetruVoda. Dar din fericire la acel dosar au si altii acces si in cateva zile va vom trimite pagini din dosarul de colaborare a lui Andrei Andracut cu securitatea. Speram sa aveti taria si curajul de ale publica si pe acest blog. In rest, nadejde, caci pentru rugaciunile Sfintilor din Inchisori si ale parintelui Iustin, Domnul nu ne va lasa. Doamne ajuta!

praslea a zis,
07/22/2009 la 9:37 AM
Ha, ha! In sfarsit mascariciul isi scoate masca. Eu mai vad ceva dureros in acea filmare. Stiu ca de administarea lucrarilor de la Aiud se ocupa Parintele Tudor Stanescu, fost detinut politic 20 de ani. Am ramas uimit sa vad cum IPS Andrei se poarta cu dansul in acea filmare de parca ar fi ultimul pusti de pe strada. Cum adica nu are dreptul sa se implice cel ce a sufeerit nenumarate chinuri si torturi de la tortionarii neamului? Sa-i fie rusine acestui episcop nerusinat, caruia nu-i tremura sufletul sa mustre un marturisitor, dupa cum nu i-a tremurat nici mana sa semeze turnatoriile la Secu. Cu ce drept vorbeste acest turnator, acum chipurile dictator episcop, unui marturisitor, care acum incearca sa reabiliteze memoria fratilor sai de suferinta si sa nu o murdareasca in continuare aceeasi nefartati prin manii muradari ai masonilor? Slava Domnului ca s-au pierdut.

praslea a zis,
07/22/2009 la 9:46 AM
Eu zic, fratilor, sa ne implicam cu totii! Toti avem dreptul sa participam la ridicarea acelei biserici memoriale, pentru ca aceasta biserica s-a cladit nu din banii masonilor, ci mai intai din sangele curs prin santuri, de unde vor sa suga astazi parazitii societatii. Nu pentru Puric sau pentru IPS Andracut si-au varsat sangele acei tineri, ci pentru noi, trupul bisericii, neamul romanesc.Fratilor! Ne cheama sfintii mucenici din inchisori! Sa mergem cu totii si sa le facem dreptate! Noi, poporul, sa le construim biserica, noi cei ce ii iubim si ne rugam sa ne fie alaturi! Ei nu vor fala si cladiri savante, ci simplitate si dragoste frateasca in adevarul pe care ei l-au marturisit si pentru care si-au dat viata.De aceea sa cerem spre dezbatere publica acest proiect. Sa cerem interventia lui IPS Anania, care tot pe acolo s-a nevoit si dansul si ar avea un cuvant puternic.Tristetea si lacrimile Parintelui Justin sa cada pe sufletele lor si glasul proorocului Iezechiel, cel care s-a praznuit ieri, sa le zguduie constiintele.

Laurentiu Ganea a zis,
07/22/2009 la 10:09 PM
Nu ma mira de atitudinea dictatoriala a ierarhului Andrei. Acest ierarh a alungat de la manastirea Sub Piatra pe pr Nectarie Apostol iar la schitul Livezile a schimbat-o pe stareta Fevronia cu o maica de la o manastire din Oltenia care a facut tulburari prin Gorj impreuna cu pr Siluan, pila exarhului Andrei de Alba. Acestea cu aportul relatiilor si influientei ce o are staretul Melchisedec de la Lupsa in zona Albei. Pe pr. Nectarie l-a alungat in urma unei indelungi crize de gelozie a maicii Semfora Stefan care a jucat un rol important in aceasta actiune de care PS Andrei a stiut sa profite cu dibacie. In urma plecarii pr Nectarie obstea de maici a vrut sa plece impreuna cu duhovnicul lor dar ierarhul de Alba le-a interzis sa il urmeze impunandu-le sa se spovedeasca la exarhul Andrei, cel care a tras sforile in aceasta “actiune” misterioasa.

Liana a zis,
07/22/2009 la 11:18 PM
@ monica suslanescuCred ca ar trebui sa-l lasati in pace pe Parintele Iustin Parvu, ca dumnealui nu poate sa se si roage, sa stea si pe campul de lupta; ce fac cei din ASCOR in aceste zile? Sunt in vacanta? Ar fi trebuit sa fie cu miile la Aiud, ca sa pazeasca “cel mai sfant loc din Romania”(am citat pe cineva, si personal cred ca asa este) si atunci nu ar mai fi venit “din greseala” nici Puric, nu-i zic domn, si nici Andreicut, nu-i mai zic nici acestiua nicicum, Domnul sa-i miluiasca si sa-i faca sfinti mari, si sa ma miluiasca si pe mine pacatoasa !Daca tinerii din ASCOR ar avea credinta celor care au murit la revolutie, sau ce-o fi fost, ar fi facut o noua Piata a Universitatii la Aiud, si Parintele Iustin Parvu, ar fi putut sa-si implineasca visul de a face ceva sfant pe un loc sfant, si slugile vrajmasului nu ar fi indraznit sa se apropieFaceti zid de aparare cu trupurile voastre si la Aiud, si langa Parintele Iustin Parvu; eu nu mai pot ca sunt batrana, iar celor care asteapta ca totul sa faca Parintele Iustin le spun: sa va fie rusine !

Victoria Haiduc a zis,
07/22/2009 la 11:00 PM
Referitor la ce a scris Laurentiu Ganea as mai adauga: La manastirea Cergau era staret un parinte cuminte si linistit, pr Leonid. Luna trecuta IPS Andrei l-a destituit fara nici un motiv inlocuindu-l cu un hot de magazine, un anume Calinic, care in timpul studiilor teologice se ocupa cu furturi din magazine. Stirea despre acest Calinic a fost data si pe PRO-TV fiind interogat in sectia de politie. Acest Calinic e de loc din Piatra Neamt si a intrat in manastire la Petru Voda. Dupa mai multe abateri pr Iustin l-a mustrat pe Calinic si neindreptandu-se l-a lasat sa plece in treaba lui. Lui Calinic ii place luxul si viata comoda. Acest Calinic era pe placul exarhului (om cu influienta la curtea episcopului de Alba) deoarece stie sa faca cadouri si sa fie “cuminte”, fiind chiar apreciat de sefi in acest sens. Iata inca cateva dedesupturi din culisele “blandului” ierarh de alba. Ca ziarista, in viitor promit ca voi face un articol pe acest subiect cat si pe cele prezentate de Laurentiu Ganea mai sus. E interesant.

marius liviu a zis,
07/23/2009 la 12:43 AM
tinere, puric, sa-ti fie rusine! si cu smerenie o spun! si inca ceva, te imbraci foarte prost…

Alexdall a zis,
07/23/2009 la 9:30 AM
Deci toată problema este “Memorial cu anexe” unde mănăstirea e una din anexe, şi “Mânăstire cu anexe” unde memorialul ar fi una din anexe. După părerea mea ar trebui consultaţi supravieţuitorii anticomunişti ai închisorii de la Aiud. Judecând după gestul IPS Andrei, acela de a nu invita niciunul dintre foştii deţinuţi luptători anticomunişti la sfinţirea locului “Memorialului”, concluziile vin de la sine.
PS. Am încercat şi eu să postez pe blogul lui Claudiu Târziu, comentariul însă n-a apărut. Sângele apă nu se face.

nume a zis,
07/23/2009 la 9:47 AM
Ce atacuri perverse la acesti inchipuiti “razboi intru cuvant”! Priviti fratilor cum il catalogheaza pe autorul acestui site!“Uneori e vorba doar de rataciri ale busolei duhovnicesti, de o ravna sincera, dar fara socoteala, cum cred ca este cazul la unii frati tineri apologeti”
De mult n-am mai citit ceva atat de pervers; cred ca “razboinicii” sunt manipulati din umbra de forte antiortodoxe cu masca ortodoxa din interiorul BOR, care le spun pas cu pas ce cand si cum sa scrie. Poate ca nici ei n-au habar ce jocuri fac si se conformeaza ca niste roboti; ‘idioti utili’ cum spunea tov. lenin… Asa era si in ASCOR inca de acum 10-15 ani! De fapt e o agentura veche securista (partida anti-ciobotea) care apara pe falsii ierarhi Teofan si Andreicut, dovediti ca eretici si securisti! Vai de noi, in Romania noastra avem coruptie fara corupti si erezie (ecumenism) fara eretici!! Pe nimeni nu intereseaza ortodoxia. Vai si amar ce a ajuns BORul! Artena de lupta intre gastile noilor masoni ciobotea si compania si vechii securisti Teofan, Andreicut etc. si toti la mana lui ciobotea care ii santajeaza!

Sumanele Negre a zis,
07/23/2009 la 1:36 AM
Andreicut a fost omul Securitatii. Dovedit de CNSAS. Basmul cu “nu a facut politie politica” este o gaselnita din legea CNSAS asa cum a fost ea facuta de comunistii camuflati din Parlament pt a nu fi deconspirati. Dar e certificat ca Andreicut a fost informator oficial. Ce calitate are un astfel de individ sa se adreseze astfel unui om care a facut detentie politica in regimul comunist, in timp ce Andreicut si securistii lui din BOR isi umflau burtile de satietate si huzur prin manastiri si episcopii? Sa nu ma in telegeti gresit. Cred in Biserica lui Hristos, dar nu am incredere in biserica intekleasa ca structura administrativa. Am in familie preoti care au suferit mult de pe urma colegilor olor preoti securisti, care au si murit din acest motiv. Iar unii din securistii si informatorii de atunci, dovediti cu documente, sunt acum profesori la Teologie, sunt acum preoti pe la parohii “bune” din centrul Bucurestiului, inclusiv la biserici zise “legionare”, sunt acum in consistorii, sunt acum episcopi sau mitropoliti.Si, revin: ce calitate au acesti colaborationisti sa decida ce se face pe oasele mortilor nostri din Aiud? Ce calitate morala au? Sa-si ia labele murdare de sange nevinovat de pe Rapa Robilor ! Sa se ocupe de afacerile lor veroase si de comisioanele lor de la nunti si inmormantari ! Dar macar mortii acestui neam sa-i lase in pace, caci vad ca acum au poftit si la moaste de martir. Biserica Ortodoxa Romana nu-si va putea reface reputatia morala inaintea Tarii pana nu va elimina din sanul ei securistii, coruptii si francmasonii.Un crestin-ortodox

bogdan a zis,
07/22/2009 la 1:50 PM
Doamne ajuta.
Nu pot ramane fara replica la aceea ce am citit si vazut.
Despre Dan Puric s-au vehiculat multe, si bune si rele.Cred ca de multa vreme ar fi trebuit ca unii dintre noi sa spuna niste intamplari care sa duca la niste concluzii clare. Poate nu le-am dat importanta pana acum. Dumnezeu sa ne pazeasca si sa ne lumineze.Iata cateva intamplari adevarate:
1- Cu timp in urma (sa fie vreo jumatate de an) intr-o vizita facuta de Puric insotit de “niste prieteni” in Banat la o manastire, unui parinte care a primit delegatia domnilor de la Bucuresti i s-a facut “invitatia” de catre cei ce-l insoteau pe Puric in acel “pelerinaj” sa ia loc impreuna cu ei la o masa din manastire sa mai stea de vorba, invitatia sunand cam asa: “parinte haideti sa luam loc la masa masoneriei …..” Parintele i-a repezit, dupa care i-a poftit sa mearga sa se inchine si dupa ce i-a condus cu privirea pana acestia au plecat, s-a retras in chilie
2 – Dan Puric, in dorinta de a restaura sala Rapsodia din Centru Istoric m-a instiintat intr-o discutie telefonica legata de cu totul alt subiect ca are nevoie de fonduri si l-am rugat sa-mi trimita o prezentare sa vad daca acea cladire este monument istoric sau nu, daca se poate incadra pentru o posibila finantare europeana. Mailul trimis pentru a-mi oferi detalii a fost o descriere mai mult personala. Incercand sa stabilesc o intrevedere sa aflu mai multe detalii despre proiect si nu despre Puric, am fost chemat la unul din spectacolele dumnealui unde maicile de la Diaconesti au fost invitate sa cante si unde a fost lansat albumul martirilor inchisi in inchisorile comuniste. Am fost surprins sa constat ca in sala erau mai multi preoti evanghelisti si catolici (sa fie oare o dorinta ascunsa de a transmite mesajele sale crestin ortodoxe si altor crestini neortodocsi sau dorinta de a expune public o atitudine pro ecumenica?!?). Terminandu-se spectacolul am avut intentia de a-i adresa cateva cuvinte referitoare la acel proiect: atitudinea.. n-as vrea s-o descriu. Pur si simplu m-a lasat fara replica si m-am gandit ca poate o fi fost obosit.
3 – Am fost surprins sa vad ca pe toate tarabele cartile lui Puric expuse la vedere au poza dumnealui mare pe coperta. De ce nu a pus o cruce? Sau un simbol crestin? Poate responsabil este cel care a facut creatia pentru coperta.. nu stiu…insa un lucru e cert: sa nu judecam noi, dar sa fim cu luare aminte si sa ne pazim!
Domnului Puric ii transmit un sfat: “Lucifer din mandrie a cazut! Aveti grija la cei cu care va intovarasiti ca speculeaza slabiciunile, asta daca nu cumva sunteti de-ai lor, ca vine ziua cand toti raspundem in fata Lui Dumnezeu”.
Continuarea mesajelor la www.apologeticum.wordpress.com

1 comment:

Sagittarius said...

Ce jigodie de om ... m`am convins si eu acum.
Si daca tot a marturisit ca citeste blog`ul lui Roncea, nu`si da si el seama ca ce se scrie aici e adevarat si ca ar trebui sa`si bage mintile`n cap ?!