Pages

Saturday, July 25, 2009

INVATATURILE CUVIOSULUI MAGICIAN PURIC catre fratii sai Neofit, Adolf si Riceard: Intre ZEN, BUDDHA, BRAHMA, MOZAICI, YOGA si CONTINENTA SEXUALA

http://vlad-mihai.blogspot.com/ informeaza din YOGA MAGAZIN: Interviu - DAN PURIC

text Oltea Mutulescu

Omul a intrat in criza pentru ca a iesit din taina. Iar arta are misiunea sa reabiliteze taina.

Daca ar trebui sa aleg un singur cuvant pentru a-l incorona pe Dan Puric as alege fara sovaire: magie. Iar restul este, intr-adevar, tacere. Paradoxul face ca, desi spectacolele lui isi aduna sevele din tacere si se desfasoara in tacere, Dan Puric este o voce sonora in teatrul contemporan. Pentru ca ridica tacerea la nivel de limbaj si propune o arta care se hraneste cu esente. Trezeste sufletul. Il face sa vibreze prelung si bogat ca un clopot.
Elogiat de critici internationali, premiat de UNESCO si UNITER, aplaudat si ovationat in tari care l-au numit maestru, Dan Puric si PassPartout, trupa pe care a creat-o, sunt deja un fenomen mondial. Visul, Toujours l’amour, Made in Romania, Hic sunt leones nu incap in etichete. S-a pomenit de pantomima, teatru-dans, teatru-gest, dar arta lui impetuoasa este in primul rand un omagiu adus energiei pure, descatusata din cuvintele lumii moderne, atat de adesea alienante.
Dan Puric e un cautator si un vizionar. El cerceteaza omul, caruia ii recupereaza maretia. Cerceteaza lumea, careia ii marturiseste lumina vie a spiritului. El insusi este in continua efervescenta. Nu nelinistit, ci insetat. Nu mistuit, ci ardent. Jucaus, plin de bucuria de a trai.
Dincolo de talentul sau exploziv de actor, dansator, coregraf si regizor, Dan Puric este adorator al cartii si un vorbitor care isi aduce cuvintele din imparatii. Yoga Magazin l-a provocat la dialog pe Dan Puric. Un deschizator de drumuri, un magician, o constiinta.

Reporter YOGA MAGAZIN: Esti crestin ortodox. Si iti afirmi deseori credinta. Accepti si alte credinte ca posibile cai spirituale, cai de apropiere de Dumnezeu?

Dan PURIC: Mie personal mi s-a petrecut ceva extraordinar. Din intamplare nascut crestin ortodox, intotdeauna m-am inteles admirabil cu budisti, cu brahmani, cu mozaici, cu tot ce vrei. Dar nu m-am inteles niciodata cu impostorii, cu ateii si cu bigotii. Un crestin autentic respecta religia celorlalti si, culmea, fuzioneaza cu ceilalti pe niste canale formidabile. In sensul acesta dialoghez si cu alte credinte. Si eu ma regasesc. Cu tibetanul, cu cel care practica meditatia zen... Nu inseamna ecumenism, din punctul meu de vedere, ci un respect profund fata de toate achizitiile umanitatii in drumul divin. Adica pana la venirea lui Iisus Cristos au fost minti luminate, au fost spirite inalte, nu poti sa le negi. Este un fel de pregatire, un fel de primenire pentru intampinarea lui Cristos. Omul sa fie antrenat, ca sa aterizeze ingerii. Apropo de Osho, el zice ceva extraordinar, importanta nu este superioritatea sau inferioritatea barbatului, ci unicitatea lor. Este un lucru pe care el, ca indian, l-a sesizat. De-asta mi se pare, in calitatea mea de crestin, ca este firesc sa recuperezi orice gandire benefica in suportul umanitatii. Acesta este crestinul ortodox adevarat.

Interviul-minune, integral, in Yoga Magazin
Vezi si Cuvantul Cuviosului SERAFIM ROSE vs cuvantul lui DAN PURIC privitor la regasirea cu tibetanul, cu cel care practica meditatia zen.

3 comments:

Alexdall said...

Asta arata ca buna-credinta a domnului Puric e cat un purice. Auzi, citeaza din osho, un destrabalat specializat pe tantra yoga si kundalini force(forta sarpelui).
"O foarte importantă latură a mesajului său se referă la faptul că practica spirituală şi evoluţia spirituală nu necesită fuga sau ieşirea din lume, prin izolare, şi nu necesită nici măcar abstinenţa sexuală."
"Dacă există măcar un adevăr în ceea ce spun, acela va supravieţui..."

Locul unde i-ar place puricului sa mediteze:
http://www.youtube.com/watch?v=AYWsaviFeKA

Vai mama noastra!!! Asta-i "personalitatea ortodoxa" a lui Tarziu?

Sagittarius said...

... Puric a luat`o razna la modul ce mai serios. Rusine! pentru un individ care apare intr`o revista Satanista si se recomanda a fi crestin ortodox!

Anca said...

'Un crestin autentic respecta religia celorlalti si, culmea, fuzioneaza cu ceilalti pe niste canale formidabile'

Aceasta este cea mai corecta si concisa descriere a ereziei pe care am vazut-o pina acum. Sa multumim dar domnului Puric (nb: Dumnezeu profeteste si prin numele cu care ne nastem) de a ne fi permis, printr-o singura propozitie, sa patrundem in taina sufletului sau.
Dintr-o adinca necunoastere a ortodoxiei, razbate glasul domniei sale care afirma ca 'un crestin autentic respecta religia celorlalti'!! Cu alte cuvinte ortodoxul, nici mai mult nici mai putin, respecta religiile care il neaga pe Hristos! Dar de unde ati scos asa ceva dle Puric? De unde nascociti aceste noi percepte demne de vremurile in care traim? Cine vi le insufla? Au doara toti sintem teologi? Ortodoxul numai il INGADUIE cu rabdare pe cel inselat in nadejdea ca, prin voia lui Dumnezeu, acesta isi va vedea cindva caderea! Si cind vreodata a afirmat vreun Sfint Parinte (afara doar daca nu va considerati unul dintre ei) ca ortodoxul poate fuziona cu paginul chiar si 'pe alte canale'...? Adica dumneavoastra cutezati sa afirmati, ca si ortodox, ca fiul lui Hristos, nascut din apa si din Duh si aflat in comunioune cu Acesta, sa fuzioneze cu fiul ratacit?? Cu sluga satanei? Dar ce impartasire este intre Dumnezeu si mamona?
Dle Puric va compatimesc. Daca sinteti inselat, nu e inca totul pierdut, dar daca sintei inselator, vai si amar de sufletul dumneavoastra, caci ne avertizeaza Scripturile, 'rau ii este omului sa cada in mina Domnului'